Blondas Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 @figo, coś się z kolorami pomieszało, inne na górnym i dolnym zdjęciu. Ubranie to klasyk casualu, wygląda ok. Fajnie byłoby dać trochę koloru innego, np w krawacie. Ponadto krawat fajnie będzie wyglądał mniej błyszczący. Cytuj
figo Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 21 minut temu, Blondas napisał: @Blondas, coś się z kolorami pomieszało, inne na górnym i dolnym zdjęciu. Ubranie to klasyk casualu, wygląda ok. Fajnie byłoby dać trochę koloru innego, np w krawacie. Ponadto krawat fajnie będzie wyglądał mniej błyszczący. Tak, to pierwsze zdjęcie wyszło prześwietlone totalnie. Krawat w ogóle nie jest błyszczący, postaram się później dorzucić sensowniejszą fotografię. Dziękuję za uwagi Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TomiW01 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 Dziś pogoda jesienna, więc Barbour na wierzch... 5 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zimmermann Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 Pierwszy mój post w CMDNS 2 8 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz T Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 I ja też się ośmielę. Na skrócenie rękawów już się umówiłem, dopiero się wdrażam w ten świat 2 9 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zaki Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 Ostatnia przymiarka garnituru przed Pitti Uomo. Już nic nie trzeba poprawiać ? 16 13 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cifon Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Moje uszanowanie Kolegom Dodaję mój pierwszy post w tym temacie. 2 8 Cytuj
Blondas Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Cifon, poszczególne elementy ubrania masz fajne, ale całość dla mnie przeszarżowana, osobiście przy tak wzorzystych spodniach założyłbym jednolite buty, rękawiczki ciemne w tym zestawieniu, albo inny odcień, bo ich żółtość gryzie mi się z resztą. Spodnie, golf, szalik i płaszcz wyglądają dobrze. Cytuj
nynu Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Cifon, zdradzisz markę tego golfa? Szukam od paru tygodni białego golfa, a ten spełnia wszystkie moje warunki. Cytuj
Cifon Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @Blondas Dziękuję za Twoją opinię. "Przeszarżowanie", o którym mówisz, zdaje się być w moim stylu ubioru powszechne. Bierze się to z fascynacji modą męską lat 20. i 30. ubiegłego wieku, ponieważ z premedytacją staram się przemycić do moich codziennych stylizacji nutkę lub tak jak dzisiaj - wręcz całą gamę minionych już, sartorialnych rozwiązań. Jeszcze w latach międzywojennych zupełnie powszechnym i codziennym zjawiskiem było łączenie butów typu co-respondent ze spodniami w kratę/paski, a także zestawianie rzeczonych butów z naturalnymi, irchowymi rękawiczkami. Słowem moje staroświeckie połączenie pewnych elementów ubioru, to bardzo przyziemna inspiracja "klasyką klasyki" @nynu To golf od Szarmanta, jestem z niego zadowolony. 1 2 Cytuj
Beny23 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @Cifon ciekawe buty? Co to za marka i model? Cytuj
Dark Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @Cifon to ja jeszcze o bosmankę zapytam. Co to i gdzie można dostać takową? Cytuj
Cifon Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @Beny23 Dziękuję, to Shoepassion No. 384. @Dark Bosmankę zakupiłem dwa lata temu w H&M. Ponieważ w sklepach sieciowych oferta rotuje bardzo często, nie sądzę aby była nadal dostępna. Pomimo intensywnej eksploatacji spisuje się przyzwoicie, z wiadomych względów ośmielę się jednak polecić coś z wyższej półki 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dzisiaj znalazłem piękny dwurzędowy płaszcz z wełny wielbłądziej bez domieszek. Rzadko kiedy rzeczy vintage są w moim rozmiarze więc się nawet nie zastanawiałem. 9 8 Cytuj
blekit Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Wczoraj. * marynarka i koszula SuSu * krawat i poszetka od Poszetki * Benevento * Yanko * kaszkiet MiMe 2 7 Cytuj
Beny23 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 W tym samym sklepie wychodząc zauważyłem kożuch z owcy firmy Harlin żeby było ciekawiej w rozmiarze XXXXL. Widać dawniej ludzie byli dużo mniejsi skoro 4XL pasuje na mnie jak ulał Przypomina mi ten bomber jacket kożuch w którym chodził mój Ś.P. Dziadek więc kupiłem ją bo jest w idealnym stanie. 1 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TomiW01 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ty w kożuchu, a ja bardziej letnio dziś... 6 12 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ostatnio na wierzchu kupki z golfami znalazł się ten bakłążanowy, który prawie dwa lata leżał odłogiem (preferowałem brązy). Jakoś tak wdzięcznie mi się go nosi, bo... nie gryzie (bawełna z kaszmirem) . Marynarka PRL z koca. Z kotem jestem w sporze. Zgadza się na udział w sesjach w tym roku, ale pod warunkiem zwiększenia mu racji żywnościowych. Negocjujemy wysokość podwyżki. Mam nadzieję, że dojdziemy do porozumienia, bo bydle jest nieugięte. 2 10 Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 @nynu Podobny był kiedyś w Ted Baker. Nazywał się Ossain Herringbone, kosztował wyjściowo około 600GBP, ale jak wprowadzali nowy model to widziałem promocje do 150GBP - może jeszcze gdzieś znajdziesz bo jest świetny ! @Beny23 Fajny przybytek, to w NYC ? @TomiW01 Super Ci pasuje ta Barbourka. Jaki to model, że przykrywa marynarkę i przy jakim wzroście ? Cytuj
TomiW01 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 17 minut temu, Kamil1987 napisał: @nynu @Beny23 @TomiW01Super Ci pasuje ta Barbourka. Jaki to model, że przykrywa marynarkę i przy jakim wzroście ? To model Bristol, bardziej wyslimowany Beaufort w rozmiarze S. Wzrost 177 i też uważam, że pod względem dłgości leży dobrze. 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 1 hour ago, Kamil1987 said: @nynu Podobny był kiedyś w Ted Baker. Nazywał się Ossain Herringbone, kosztował wyjściowo około 600GBP, ale jak wprowadzali nowy model to widziałem promocje do 150GBP - może jeszcze gdzieś znajdziesz bo jest świetny ! @Beny23 Fajny przybytek, to w NYC ? @TomiW01 Super Ci pasuje ta Barbourka. Jaki to model, że przykrywa marynarkę i przy jakim wzroście ? @Kamil1987 tak w NYC. Sklep nazywa się David Owens Vintage Clothing i ma najlepsze ceny z jakimi się spotkałem w NYC. Polecam z całego serca. 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Milten Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Krawat wyszedł jak zwykle za bardzo na pierwszy plan, ale pare kroków i się dopasuje. 1 11 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Dzisiaj jest trochę cieplej więcej idealny czas na bomberkę 2 12 Cytuj
n0claf Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 @TomiW01, a takie ładne rękawiczki gdzie kupiłeś? Cytuj
TomiW01 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2018 @n0claf, u p. Jamrozińskiego szyte..? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi