Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@figo, coś się z kolorami pomieszało, inne na górnym i dolnym zdjęciu. Ubranie to klasyk casualu, wygląda ok. Fajnie byłoby dać trochę koloru innego, np w krawacie. Ponadto krawat fajnie będzie wyglądał mniej błyszczący.

Opublikowano
21 minut temu, Blondas napisał:

@Blondas, coś się z kolorami pomieszało, inne na górnym i dolnym zdjęciu. Ubranie to klasyk casualu, wygląda ok. Fajnie byłoby dać trochę koloru innego, np w krawacie. Ponadto krawat fajnie będzie wyglądał mniej błyszczący.

Tak, to pierwsze zdjęcie wyszło prześwietlone totalnie. Krawat w ogóle nie jest błyszczący, postaram się później dorzucić sensowniejszą fotografię. Dziękuję za uwagi :)

Opublikowano

Cifon, poszczególne elementy ubrania masz fajne, ale całość dla mnie przeszarżowana, osobiście przy tak wzorzystych spodniach założyłbym jednolite buty, rękawiczki ciemne w tym zestawieniu, albo inny odcień, bo ich żółtość gryzie mi się z resztą. Spodnie, golf, szalik i płaszcz wyglądają dobrze.

Opublikowano

@Blondas Dziękuję za Twoją opinię. "Przeszarżowanie", o którym mówisz, zdaje się być w moim stylu ubioru powszechne. Bierze się to z fascynacji modą męską lat 20. i 30. ubiegłego wieku, ponieważ z premedytacją staram się przemycić do moich codziennych stylizacji nutkę lub tak jak dzisiaj -  wręcz całą gamę minionych już, sartorialnych rozwiązań. Jeszcze w latach międzywojennych zupełnie powszechnym i codziennym zjawiskiem było łączenie butów typu co-respondent ze spodniami w kratę/paski, a także zestawianie rzeczonych butów z naturalnymi, irchowymi rękawiczkami. Słowem moje staroświeckie połączenie pewnych elementów ubioru, to bardzo przyziemna inspiracja "klasyką klasyki" :)

@nynu To golf od Szarmanta, jestem z niego zadowolony.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

@Beny23 Dziękuję, to Shoepassion No. 384.

@Dark Bosmankę zakupiłem dwa lata temu w H&M. Ponieważ w sklepach sieciowych oferta rotuje bardzo często, nie sądzę aby była nadal dostępna. Pomimo intensywnej eksploatacji spisuje się przyzwoicie, z wiadomych względów ośmielę się jednak polecić coś z wyższej półki :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

W tym samym sklepie wychodząc zauważyłem kożuch z owcy firmy Harlin żeby było ciekawiej w rozmiarze XXXXL. Widać dawniej ludzie byli dużo mniejsi skoro 4XL pasuje na mnie jak ulał ;)

Przypomina mi ten bomber jacket kożuch w którym chodził mój Ś.P. Dziadek więc kupiłem ją bo jest w idealnym stanie.

D18F8A3D-965E-4024-AECE-839D13628872.jpeg

F7C6D0B1-A5DE-4694-AAC1-C5D23E406C6B.jpeg

C31B590C-ACD7-4095-A2C8-B6DE6E8D0AF1.jpeg

85969E73-4268-4F17-8519-F29742CBCDE9.jpeg

EF64361B-DFC1-4AE7-B14E-5409B51A99D4.jpeg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@nynu Podobny był kiedyś w Ted Baker. Nazywał się Ossain Herringbone, kosztował wyjściowo około 600GBP, ale jak wprowadzali nowy model to widziałem promocje do 150GBP - może jeszcze gdzieś znajdziesz bo jest świetny !

@Beny23 Fajny przybytek, to w NYC ?

@TomiW01 Super Ci pasuje ta Barbourka. Jaki to model, że przykrywa marynarkę i przy jakim wzroście ?

Opublikowano
1 hour ago, Kamil1987 said:

@nynu Podobny był kiedyś w Ted Baker. Nazywał się Ossain Herringbone, kosztował wyjściowo około 600GBP, ale jak wprowadzali nowy model to widziałem promocje do 150GBP - może jeszcze gdzieś znajdziesz bo jest świetny !

@Beny23 Fajny przybytek, to w NYC ?

@TomiW01 Super Ci pasuje ta Barbourka. Jaki to model, że przykrywa marynarkę i przy jakim wzroście ?

@Kamil1987 tak w NYC. Sklep nazywa się David Owens Vintage Clothing i ma najlepsze ceny z jakimi się spotkałem w NYC. Polecam z całego serca.

• Like 1