Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Business attire

Garnitur: Suitsupply

Koszula: Luca Avitabile

Krawat: Drake's

zgodnie z wczorajszym postem - ten sam garnitur z białą koszulą (bez konkurencji do Twojej) + inny krawat z drukowanego jedwabiu

post-3154-0-44726500-1455876959_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Dla mnie oba krawaty trochę się gryzą z tym garniturem.

Też mam podobne odczucia, że drukowany jedwab to średni wybór. Na pewno jest wiele lepszych. To zestawienie było mniej bezpieczne, bo zdecydowałem się utrzymać mały kontrast pomiędzy koszulą, a krawatem - jako eksperyment i bliższe zestawienie do propozycji @blueloafers. Druga z rozważanych opcji to krawat z dominującym bordo i delikatnymi niebieskimi "kwiatkami". Ten wypadał korzystniej, ale głównie dzięki lepszemu ocięciu się od tła. 

Opublikowano

Może nie dzisiaj ale było [edycja]:

Koszula : Profuomo (nie pamiętam jakiej linii, ale chyba easy care. Co ciekawe dużo lepiej się zachowuje niż biała gładka właśnie easy care)

Krawat : Miler

Szelki : Boxcloth Albert Thurston

Buty : Meermin

Garnitur : Albione :oops:

post-3305-1455878752,1827.jpg

post-3305-1455878770,0955.jpg

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
Opublikowano

Według mnie "problemem" krawata i garnituru nie są same tkaniny, a rozmiar klap w marynarce i to głównie dlatego krawat mógłby być z innego materiału, albo być szerszy przy węźle. To było moje pierwsze wrażenie - klapy przytłoczyły krawat. Moim zdaniem generalnie można nosić jedwab drukowany w połączeniu z flanelą.

Opublikowano

zgodnie z wczorajszym postem - ten sam garnitur z białą koszulą (bez konkurencji do Twojej) + inny krawat z drukowanego jedwabiu

Ten jasny blekit dosc mi sie podoba. Jedynie w tym swietle wyglada na troche blyszczacy. Ten jedwab musi miec troche inne wykonczenie

Opublikowano

Według mnie "problemem" krawata i garnituru nie są same tkaniny, a rozmiar klap w marynarce i to głównie dlatego krawat mógłby być z innego materiału, albo być szerszy przy węźle. To było moje pierwsze wrażenie - klapy przytłoczyły krawat. Moim zdaniem generalnie można nosić jedwab drukowany w połączeniu z flanelą.

W mojej opinii nie pasuje kolor. Żółty, czy błękitny wydają mi się zbyt lekkie i "wiosenne" do tej flaneli. Oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Zając Poziomka: stąd pisałem o konieczności wyższego kontrastu

@Aron: zwróć uwagę na kąt, z jakiego jest zrobione zdjęcie (od dołu)  - to wyolbrzymia klapy i czyni mniejszym węzeł. Nie wiem jak u kolegów, ale drukowany jedwab w moich krawatach ma dość delikatne wypełnienia, co utrudnia wiązania grubych węzłów. Co do możliwości - zgoda - tylko po co ? :) 

@blueloafers: na żywo jest raczej matowy (warunki oświetlenia), choć nie jest całkowicie pozbawiony połysku - aż takiego wyboru nie mam :D 

Opublikowano

Pasowalby, ale tylko i wylacznie jesli bylby identyczny w kolorze jak garnitur. Mam drukowany jedwab w granacie, nawet zrobilem pare zdjec z tym garniturem (tutaj link), ale dzis nie jestem przekonany. Tzn jest ok, ale mozna znalezc cos lepszego. Sprobowalem z tym zoltawym i mysle ze wypadl lepiej. 

post-5525-0-64515800-1455879962_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 6
Opublikowano

Ja do tego garnituru odruchowo wybieram granatowy drukowany jedwab od Embassy of Elegance. Ostatnio się złapałem na tym, że dwa razy dobrałem do niego niemal identyczny zestaw :) Inną opcją, która dla mnie będzie dobrze pasować jest grenadyna.