Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przesadzacie Panowie z tak miażdżącą krytyką tego krawata w kwiaty. ...

Trochę w tym racji.. Na usprawiedliwienie mam jedynie to, że nie kwiatków ani koloru się czepiam, tylko dopasowania do sylwetki. Cienkość węzła i wąskość krawata sugeruje wyobraźni, że jest za krótki. Chyba właśnie to wyobrażenie nie podoba mi się w nim najbardziej ;). Na drugim zdjęciu ratuje go lepszy węzeł, uzupełnienie szerokości wąską końcówką i wygląda to znaczenie lepiej.

Opublikowano

Nie dojdziemy do ładu z tym krawatem. Przyjrzałem się mu teraz i na zdjeciach on wygląda skrajnie inaczej niż w realu. Te hafty są jedwabne i bardzo delikatne i mocno odbijają światło, co czyni krawat krzykliwym na fotach. W rzeczywistości jest bliższy temu, co widać na zdjęciu z kapeluszem, aczkolwiek ciemniejszy. Na pewno nie jasno fioletowy. Te kwiaty bardziej " grają" jak deseń i na żywo tak nie kłują, uwierzcie.

W końcu to dobry brytyjski krawat z savile row, a nie nabytek z targów fashion :)

post-5713-0-01078800-1428999203_thumb.jp

Opublikowano

@Hargin, zdjęcia robione komórką są tak złej jakości (co chwilę ktoś przeprasza za jakość wstawionych zdjęć, a nie każdy chodzi z "nadwornym" fotografem) że wyostrzenie fotografii lepiej pokaże kolory. Zresztą również "nadworny" fotograf tak operuje balsnsem, przesłoną, ostrością, czułością ISO, światłem, czasem naświetlenia, itd że zdjęcia są artystyczne ale też nie w 100% oddające rzeczywistość

tom______i

Opublikowano

Pewnie byłoby lepiej. Wydaje mi się, na podstawie tego zdjęcia i perspektywy, że węzeł nie jest "dociągnięty", tzn. dolna część węzła jest prawie tak samo szeroka jak górna.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Koszula to Lambert, tej konkretnie nie widzę już w sklepie internetowym,

@Aron

Jeśli ma francuskie mankiety na spinki i jest z grubego materiału oraz posiada wyszyte logo po prawej u dołu, to...mam taką samą! :)

Koszmar do prasowania, a także do noszenia w ciepłe dni :)

Opublikowano

Może nie dziś, ale miałem na sobie ;)

To na razie czysta "surówka", wersja pierwotna, robocza. Kilka rzeczy będzie wyciętych, kilka dodanych, nałożone filtry i popełnionych kilka innych zabiegów. Materiału jest sporo wiec praca dopiero się zaczyna.

No i przede wszystkim muszę "ogarnąc" jakoś zakończenie, bo w ogóle go nie ma. :/

• Oceniam pozytywnie 5