Skocz do zawartości

Tablica ogłoszeń: wspólne zakupy

Akp69

Rekomendowane odpowiedzi

To duże zamówienie i osoby je koordynujące niekoniecznie muszą mieć doświadczenie w tego typu przedsięwzięciach. Dlatego dyskutujemy i zastanawiamy się nad najlepszym rozwiązaniem tutaj, zawsze jakiś black belt w zamówieniach grupowych może wspomóc radą. A ostateczna lista się przecież tworzy...

No, ja na przykład doświadczenia w organizowaniu zamówień grupowych nie mam żadnego, dlatego liczę na pomoc (bo to przecież nie jest *moje* zamówienie, tylko grupowe; ja mieszkam akurat bliżej Mediolanu niż Warszawy i wiele na wysyłce grupowej nie skorzystam). Zresztą pojawiło się już wiele świetnych sugestii (i kilka zupełnie nie na miejscu, tak formą jak i treścią, ale przemilczmy je) w naszym wspólnym interesie, które postarałem się w miarę możliwości wcielić w życie.

Chyba powoli czas by podjąć ostateczną decyzję w sprawie dystrybucji koszul. Według mnie są dwie opcje: pierwsza - że wszystko leci do Wawy i osoby, które wcześniej deklarowały się do pomocy rozdzielają się obowiązkami rozdania koszul i wysyłki; druga - że to co z Wawy do Wawy, a reszta do innej osoby, która zajmie się wysyłką (tak jak pisałem - mogę to być ja, pod warunkiem, że wszystkim pasowałaby wysyłka paczkomatami).

W związku z tym (mimo że nie jestem organizatorem i w tym momencie trochę wchodzę w kompetencje) bardzo prosiłbym osoby z Wawy o ostateczną deklarację w sprawie pomocy w wysyłce. No i może @swordfishtrombone (jako organizatora) o autorytarne podjęcie ostatecznej decyzji ws. dystrybucji, gdy będzie mu znane stanowisko osób z Warszawy.

U mnie nie ma paczkomatów, a jak mieszkałem w PL, to jeszcze nie było, więc nie wiem, co to jest i jak działa - o paczkomatach proszę zatem rozmawiać beze mnie.

Osobiście wydaje mi się, że wysyłka całości na jeden adres to dobry pomysł, jeśli ktoś zechce nam ten adres udostępnić w pełnej świadomości faktu, że za trzy tygodnie przyjdzie mu 'na chatę' lub 'do biura' jakieś 50-60 koszul, które on biedny będzie musiał rozdysponować. Jeśli większość Warszawiaków przyjdzie odebrać osobiście, to pół biedy, potem już z górki.

• Oceniam pozytywnie 1