Skocz do zawartości

Gdzie można kupić - szukam, poszukuję

mosze

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, bingobango napisał:

Jakość zarówno ubrań, jak i obuwia jest wyraźnie lepsza. Buty są produkowane zazwyczaj w Hiszpanii lub Potugalii. 

W przyszłym tygodniu chętnie przejdę się do ich salonu w Klifie i dam znać jak to wygląda na żywo 

• Oceniam pozytywnie 1

Poszukuję męskich szali/chust jedwabnych w rozsądnej cenie. Czy polecacie jakieś firmy? Za czym się rozglądać?
W spadku otrzymałem jednego Hackett'a (model ze zdjęcia), który jest prawdopodobnie vintage i bardzo go lubię, ale widzę, że ta firma nie produkuje już szali czysto jedwabnych. Raczej interesują mnie marki, które można znaleźć przecenione w sklepach internetowych. Najlepiej UK/DE.image.thumb.png.84ecbad5c15c5cf63898e4055a6bb59a.png

W dniu 1.03.2019 o 23:03, Peri napisał:

Mężczyzna wzrost 170. Czy są tutaj podobnie "wysocy"?  :)
Mam problem z kupieniem czegokolwiek poza koszulą lub spodniami. Np. nie widziałem jeszcze Bosmanki na mój wzrost. Czy znacie jakieś sklepy gdzie powinienem zajrzeć?

Tak, jest nas więcej. Ja do tego jestem na tyle chudy że nie znajduję nawet koszul, tylko spodnie. Łączę się w bólu ;) i polecam zaglądanie do TK Maxx, zawsze jest coś w rozmiarze XS. 

Cześć. Szukam porady odnośnie zakupy białej koszuli na ślub (biała na spinki z twillu, kołnierz włoski lub półwłoski). Niestety nie mogę znaleźć nic fajnego. U Millera nie ma, u Zacka Romana też nie. Może ktoś zna jakiś sklep w Trójmieście? Jestem dość szeroki w barkach i niełatwo mi kupić koszule.

22 minuty temu, ramzes napisał:

Cześć. Szukam porady odnośnie zakupy białej koszuli na ślub (biała na spinki z twillu, kołnierz włoski lub półwłoski). Niestety nie mogę znaleźć nic fajnego. U Millera nie ma, u Zacka Romana też nie. Może ktoś zna jakiś sklep w Trójmieście? Jestem dość szeroki w barkach i niełatwo mi kupić koszule.

Może poszetka.com? Maja fenomenalne kroje 

https://www.poszetka.com/product-pol-4381-klasyczna-koszula-z-plisa-kryta-i-mankietem-na-spinki.html

1 minutę temu, TheMakowski napisał:

Ale raczej dość wąskie. Ja jestem szczupły i o ile krój nie jest przesadnie fit, to przedramiona raczej nie mogą przypakować bo się w nie nie uda mi w wcisnąć

W dniu 2.04.2019 o 13:04, alabuz napisał:

Podbiję pytanie @Stasiak. Również szukam wiosennego szala i albo cena 400+zł albo kiepskie wzory. Przeglądałem ZackRoman, Poszetka, MacaroniTomato. 

Znalazłem coś!
Jeśli masz znajomego w DE, który może odebrać i wysłać do Ciebie, to tu znajdują się ciekawe szale. Ascot jest w cenach ok. 400zł i ma relatywnie duży wybór szali z wzorem paisley. Widziałem Ascoty w P&C online, ale wybór jest niewielki. Miejmy nadzieję, że będą zwiększać ofertę.

https://www.herrenausstatter.de/schals/seide/?sort=3

• Oceniam pozytywnie 1

12 minut temu, adamW napisał:

@Stasiak, odnoszę wrażenie z wypowiedzi @alabuz, że cena 400zł jest właśnie problemem (dla mnie jest). Jeśli coś źle zrozumiałem to przepraszam. 

A przepraszam, źle zrozumiałem. Jest tam kilka szali przecenionych do 60-70 eur. 250-300zł. Nadal nie jest to okazja życia, ale różnica będzie odczuwalna.
Przy okazji znalazłem dobrą promocję na P&C.  150zł dwustronny jedwab/wełna :)
@alabuz

Cześć, poszukuję tańsze białe nieformalne (ew. półformalne) koszule z długim rękawem pod sweter, znajdzie się coś takiego w sklepach o zadowalającej jakości w podanych pieniądzach by materiał nie był wyraźnie prześwitujący? Nie chcę wydać na koszulę wiecej niż 150 zł. Skoro pod sweter to kołnierzyk button down czy klasyczny?