Krzysiek_W Napisano 4 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 17 minut temu, Sir Well Endowed napisał: @Krzysiek_W jak oceniasz rozmiarówkę? Masz na myśli krykieta? Jeszcze nie odebrałem paczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Przy okazji czekającej mnie naprawy marynarki od SuSu - jest szansa dostać, na wzrost 190 cm, marynarkę o tak samo lekkiej budowie jak Havana, w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Ostało się jeszcze trzy sztuki na wysoki wzrost z Kolekcji Lancerto & MrV Lancerto & Mr.Vintage - stylowe propozycje od Lancerto - Lancerto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 3 godziny temu, tryhp3 napisał: Ostało się jeszcze trzy sztuki na wysoki wzrost z Kolekcji Lancerto & MrV Lancerto & Mr.Vintage - stylowe propozycje od Lancerto - Lancerto Dzięki, z mojego 102/106 (kwestia zmierzenia) w granacie nie ma 😕 Czerwona lub szara krata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień Jak coś to ich 106 jest zbliżony do 106 Havany (obydwie leżą na mnie w zasadzie OK bez przeróbek). MrV są odrobinę obszerniejsze, mają odrobinę dłuższe rękawy ale długość odrobinę mniejszą. W 102 coś takiego zimowego JACKET-BLUE BLUE | Online Outlet | Otrium ale klapy mogły by być nieco szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 5 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 34 minuty temu, tryhp3 napisał: MrV są odrobinę obszerniejsze Jak tak to pewnie 102. W SuSu przy 102 leży dobrze, ale mam szerokie plecy. Obrazując - rękaw wyrwałem mając na sobie marynarkę i kurtkę, przy wkładaniu dziecka do fotelika i zapinaniu go pasami, przy ograniczonej ruchliwości (jak to na parkingu). Tak napiąłem plecy, że wyrwałem rękaw Zaleta marynarki slim, prawie na styk....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueCollar Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Szukam spodni na wiosnę/lato, stan wysoki, kolor szary lub ciemnoszary, najchętniej z plisami. Jest coś takiego w ogóle dostępne poniżej 800zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień Teraz, BlueCollar napisał: Szukam spodni na wiosnę/lato, stan wysoki, kolor szary lub ciemnoszary, najchętniej z plisami. Jest coś takiego w ogóle dostępne poniżej 800zł? tak, poszukaj na otrium.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 11 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 37 minut temu, BlueCollar napisał: Szukam spodni na wiosnę/lato, stan wysoki, kolor szary lub ciemnoszary, najchętniej z plisami. Jest coś takiego w ogóle dostępne poniżej 800zł? Wełna, len czy bawełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueCollar Napisano 17 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień On 4/11/2024 at 10:01 PM, tryhp3 said: Wełna, len czy bawełna? Cienka wełna, wełna tropikalna, wełna z domieszką lnu lub bawełny też ok, elastan też ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 18 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień W takim budżecie można w SuSu kupić jasne szarości. Ale myślę, że jak zrobi się cieplej dołożą więcej kolorów. Spodnie z zakładkami Duca jasnoszare, Wełna/jedwab/len | SUITSUPPLY Polska Spodnie garniturowe Soho jasnoszare, Czysta wełna tropikalna S120's | SUITSUPPLY Polska Ewentualnie w ZR zielone, ale moim zdaniem wpadające w szarość -> Spodnie Gatsby Cool, zielone, wełniane ZACK ROMAN W dniu 11.04.2024 o 21:24, Krzysiek_W napisał: tak, poszukaj na otrium.com Opisy są bardzo słabe i nie wiadomo jaka wełna. Z szarości mają raczej sporo flanel (tak mi wychodzi po zdjęciach). Do tego zdjęcia względem oficjalnej SuSu są mocno skompresowane. Dostępność raczej skrajnych rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 24 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień Szukam wygodnych butów o klasycznym wyglądzie do jeansów/chinosów, swetra i Barboura jednak w bardziej luźnym urlopowym stylu. Potrzebne mi do długich marszy/chodzenia po mieście na wyjazdach, spokojnie 10-15km dziennie. Wiem, że pewnie niektóry stwierdzą, że ich rozchodzone GYW są najwygodniejsze na świecie, ale uznaję to za bardzo subiektywne Tak, tak - też mogę przejść 10km w swojej ulubionej parze, nie oznacza to, że chcę i jest to komfortowe jak buty z amortyzacją. Może użytkujecie coś co spełnia te wymagania albo wpadło Wam w oko? Przymierzałem Klemany Padror jednak słabo trzymają piętę przy szczuplejszych stopach, ale o coś podobnego mi chodzi - skóra licowa/zamsz, grubsza, amortyzująca podeszwa, elastyczność i komfort przy długich spacerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 24 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 10 godzin temu, papiez_ napisał: Wiem, że pewnie niektóry stwierdzą, że ich rozchodzone GYW są najwygodniejsze na świecie, ale uznaję to za bardzo subiektywne Przymierzałem Klemany Padror Te Klemany to przecież GYW, tylko na gumowej podeszwie. Rozumiem, że o takie Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 4 godziny temu, tryhp3 napisał: Te Klemany to przecież GYW, tylko na gumowej podeszwie. Rozumiem, że o takie Ci chodzi? To klejone buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 24 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień Trochę szybko przeleciałem opis. Generalnie robi się też GYW na gumie. Yanko Moc toe boot medium brown | Skolyx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ws22 Napisano 25 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień Cześć, poszukuje gładkich T-shirtów w kroju loose / boxed. Materiał: najlepiej mieszanka lnu i bawełny, ewentualnie 100% bawełna. obecnie testuję H&M (len-bawełna) i pierwsze wrażenia są pozytywne. Ale po moich wcześniejszych doświadczeniach z podobnymi koszulkami z czystej bawełny mam bardzo ograniczone zaufanie. Żadna to klasyczna elegancja, ale może coś polecicie? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 25 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 13 godzin temu, tryhp3 napisał: Te Klemany to przecież GYW J/w to buty klejone, bardziej w odczuciu jak sneakersy i jest to dla mnie w porządku, są bardziej elastyczne i wygodniejsze przy dłuższym chodzeniu jednak ten model nie jest na moją stopę. Te Moc Toe od Yanko też mi wpadły w oko jakiś czas temu, ale wolałbym krótkie, szczególnie w sezonie letnim. 3 godziny temu, ws22 napisał: Cześć, poszukuje gładkich T-shirtów w kroju loose / boxed. Materiał: najlepiej mieszanka lnu i bawełny, ewentualnie 100% bawełna. obecnie testuję H&M (len-bawełna) i pierwsze wrażenia są pozytywne. Ale po moich wcześniejszych doświadczeniach z podobnymi koszulkami z czystej bawełny mam bardzo ograniczone zaufanie. Żadna to klasyczna elegancja, ale może coś polecicie? Dzięki. WEEKDAY, mam dwie sztuki. Dobra, średnio gruba bawełna, nie zdeformowały się, elegancko znoszą pranie. Masz kilka fasonów. Do Dostania na Zalando lub chyba w Elektrowni Powiśle maja stacjonarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień W dniu 24.04.2024 o 09:09, papiez_ napisał: Szukam wygodnych butów o klasycznym wyglądzie do jeansów/chinosów, Coś o zbliżonym wyglądzie masz w Bytomiu , jakościowo to nie wiem bo nie miałem w rękach https://bytom.com.pl/brązowe-buty-bytom-47178-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 26 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień W dniu 24.04.2024 o 09:09, papiez_ napisał: Szukam wygodnych butów o klasycznym wyglądzie do jeansów/chinosów, swetra i Barboura jednak w bardziej luźnym urlopowym stylu. Potrzebne mi do długich marszy/chodzenia po mieście na wyjazdach, spokojnie 10-15km dziennie. Wiem, że pewnie niektóry stwierdzą, że ich rozchodzone GYW są najwygodniejsze na świecie, ale uznaję to za bardzo subiektywne Tak, tak - też mogę przejść 10km w swojej ulubionej parze, nie oznacza to, że chcę i jest to komfortowe jak buty z amortyzacją. Może użytkujecie coś co spełnia te wymagania albo wpadło Wam w oko? Przymierzałem Klemany Padror jednak słabo trzymają piętę przy szczuplejszych stopach, ale o coś podobnego mi chodzi - skóra licowa/zamsz, grubsza, amortyzująca podeszwa, elastyczność i komfort przy długich spacerach. Może jakieś klasyczne buty trekkingowe? Do miasta też można, choć to bardziej "modna" a nie "klasyczna" propozycja. Fracap np. robi fajne, mi się osobiście bardzo podobają: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naphozord Napisano 30 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień Cześć , ostatnimi czasy bardzo spodobały mi się koszule w prążki i tak się rozglądam za kilkoma sztukami. Moje pytanie i prośba jest takie , czy możecie polecić jakieś sklepy gdzie np. trafiają się różne promocje itp. Na tą chwilę przejrzałem oferty e-merceria , CT. Niby z nimi wszystko ok , ale martwi mnie to non iron i kołnierzyki z merceri. Moja koszula w niebieskie prążki z lavard (getzner) kosztowała 199 zł a jest zadowalająca 😉 więc nie chcę zabardzo wydawać po 500 zł . Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Kwiecień Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień Suitsupply na otrium lub ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 30 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 11 godzin temu, naphozord napisał: Na tą chwilę przejrzałem oferty e-merceria , CT. Niby z nimi wszystko ok , ale martwi mnie to non iron i kołnierzyki z merceri. W Merceri możesz sobie wybrać kołnierzyk jaki chcesz (właściwie możesz każdy element dogadać) - oni szyją koszule pod zamówienie. Osobiście nie mam żadnego problemu z non iron od CT. Na chwile obecna na Otrium znajdziesz kilka fajnych prążków o ile masz kołnierzyk <= 37 cm lub >= 45 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 1 Maj Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj Szorty kąpielowe z kory/seersucker, klasyczne paski- gdzie znajdę w niższym budżecie niż Polo Ralph Lauren (aktualnie 499-549zł). Kolorystyka: granat, zieleń, różowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 1 Maj Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj W dniu 25.04.2024 o 08:41, papiez_ napisał: J/w to buty klejone, bardziej w odczuciu jak sneakersy i jest to dla mnie w porządku, są bardziej elastyczne i wygodniejsze przy dłuższym chodzeniu jednak ten model nie jest na moją stopę. Te Moc Toe od Yanko też mi wpadły w oko jakiś czas temu, ale wolałbym krótkie, szczególnie w sezonie letnim. WEEKDAY, mam dwie sztuki. Dobra, średnio gruba bawełna, nie zdeformowały się, elegancko znoszą pranie. Masz kilka fasonów. Do Dostania na Zalando lub chyba w Elektrowni Powiśle maja stacjonarkę. Proponuje zwrócić uwagę na obuwie militarne: - dobrze dopasowane/ z dodaną skórzaną wkładką bez problemu pozwolą nam przejść 10-15km i więcej - będą pasować do urlopowego stylu - miasto; góry; plaża - trzymają kostkę - może nie będą klasyczne jak trzewiki z brogowaniem, ale w styl workwear/streetwear wpiszą się, jak również w styl polowania czy hikingu w Highlands w Szkocji US Army desert shoes: US Army Jungle Boots Na troszkę innym biegunie chelsea boots od Clarks - ultra lekkie - będą pasować do urlopowego stylu - miasto; plaża - poza górami w zasadzie - kiepsko trzymają kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi