Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyprzedaż kolekcji jesienno-zimowej w pełni i poszukuję w przystępnej cenie golfa w kolorze: granat, ciemna zieleń, czerń, szary. Czy ktoś przeglądając wyprzedaże nie natrafił na coś ciekawego?

Opublikowano
2 minuty temu, owiec napisał:

Wyprzedaż kolekcji jesienno-zimowej w pełni i poszukuję w przystępnej cenie golfa w kolorze: granat, ciemna zieleń, czerń, szary. Czy ktoś przeglądając wyprzedaże nie natrafił na coś ciekawego?

Jeśli rozmiar "M" to zostały ostatnie sztuki w Massimo Dutti: https://www.massimodutti.com/pl/wyprzedaż/swetry%2C-koszulki-i-koszulki-polo/kaszmiru-c1783013p7936002.html?colorId=401&parentId=7951057 - Cena całkiem fajna, 109 zł. Jest też ostatni dzień przecen w CT, tutaj akurat obniżone są ceny niewielu golfów. Jeśli szukasz bardzo grubego, ciepłego, to ostał się jeszcze jeden zdaje się: http://www.ctshirts.com/intl/navy-rib-roll-neck-jumper/KNJ0310NAV.html#q=roll%2Bneck&searchtype=text&start=4

Gdyby ktoś szukał bardzo tanich koszul, to do dzisiaj do końca dnia w CT jest promocja 2 koszule w cenie 1. Summa summarum z przesyłką do PL wychodzi ok. 170 zł za dwie koszule.

• Like 1
Opublikowano
On 12/30/2017 at 3:23 PM, timeforalesson said:

Szukam PŁYTKIEJ, klasycznej czapki zimowej. Chodzi o to, aby można ją było w całości naciągnąć na głowę, nie zakrywając przy tym oczu. W większości czapek z sieciówek zostaje mi po założeniu nadmiar materiału, który albo muszę zostawić na czubku głowy, albo zaciągnąć czapkę bardziej na kark, co uniemożliwia np. spojrzenie w górę bez zsunięcia się czapki. Niżej zamieszczam zdjęcia, żeby była jasność o co mi chodzi. Szukam czegoś o zwykłym prostym splocie i w jednym kolorze, najlepiej szarym. Drugie zdjęcie to właściwie ideał.

Prosze bardzo: https://www.permanentstyle.com/2018/01/introducing-the-permanent-style-watch-cap.html

Opublikowano
W dniu 6.01.2018 o 20:18, astaroth napisał:

Panowie poszukuję białej formalnej koszuli z mankietami na guziki i kołnierzem: cut away lub high cut awach  . Rozmiar kołnierzyka 39 max 40, która w tali będzie miała przynajmniej 101-102 cm. Niestety nie mieszczę się w rozmiarówkę slim od milera, poszetki, osovskiego slim (normal prawie nie ma). 

Budżet 300 - 330 zł

Kołnierzyk zawsze można przerobić u krwaca, w 2 koszulach zmieniłem kenta na cutaway i jest bardzo zadowolony :) 

Opublikowano
6 minut temu, Harth napisał:

Panowie,

Szukam spinek do mankietów. Mam na oku te, ale może polecicie jakieś inne, może polskie, sklepy w których można kupić dobrej jakości spinki?

Zerknij do działu kupię/sprzedam. Jeden z kolegów wystawił świetne spinki Exoxe w bardzo dobrej cenie. Ja mam jedne spinki od nich, zapłaciłem koło 200 złotych i jestem bardzo zadowolony, za 90 kupowałbym bez namysłu... gdyby nie to że akurat mam dużo innych wydatków. Zdjęcia Michał robi marne, ale spinki naprawdę są super. Tutaj dla przykładu te z lapis lazuli u mnie na mankiecie:

F27D7354-AE16-4978-8486-FAEAA5E1CB06.thumb.jpeg.06e75b97e8b083a2c142d6594b06e2d0.jpeg

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Zajac Poziomka napisał:

Zerknij do działu kupię/sprzedam. Jeden z kolegów wystawił świetne spinki Exoxe w bardzo dobrej cenie. Ja mam jedne spinki od nich, zapłaciłem koło 200 złotych i jestem bardzo zadowolony, za 90 kupowałbym bez namysłu... gdyby nie to że akurat mam dużo innych wydatków. Zdjęcia Michał robi marne, ale spinki naprawdę są super. Tutaj dla przykładu te z lapis lazuli:

Oglądałem je, ale myślę że najbardziej uniwersalne byłyby spinki w całości srebrne. Będę ich używał bardzo rzadko więc chciałbym żeby pasowały do każdego zestawu. Te z Exoxe są czarne lub granatowe a to trochę ogranicza pole do popisu. 

PS: Czy spinki tej firmy można znaleźć gdzieś na internecie?

Opublikowano
9 minut temu, Harth napisał:

Oglądałem je, ale myślę że najbardziej uniwersalne byłyby spinki w całości srebrne. Będę ich używał bardzo rzadko więc chciałbym żeby pasowały do każdego zestawu. Te z Exoxe są czarne lub granatowe a to trochę ogranicza pole do popisu. 

PS: Czy spinki tej firmy można znaleźć gdzieś na internecie?

Ja spinek też używam bardzo rzadko, ale nie potrafię sobie wyobrazić do jakiego zestawu poza black tie i white tie mogłyby nie pasować te spinki z lapis lazuli.

Opublikowano
4 minuty temu, Harth napisał:

... Więc jak widzicie niestety te od Exoxe choć ładne i pasują do 'wszystkiego', to niestety odbiegają od mojego 'typu' :-(

Twój typ powinien być taki jak w pierwszej części tego zdania. 

Opublikowano

Dzień dobry.

Jakiej marki polecacie zakup koszulek polo z długim rękawem w kwocie do ok. 200zł?

Początkowo byłem za zakupieniem popover'u, ale mało tego oraz cenowo na tą chwilę przewyższa budżet (Zack Roman oraz poszetka.com).

Opublikowano

Planuję zakup garnituru bez wypełnienia /poduszek w barkach. Odwiedziłem wczoraj Albione,Bytom, Lancerto, Próchnik, Vistula, nawet Recman. Niestety wszystkie garnitury posiadały wypełnienie.

Czy ktoś może kojarzy jakiś model garnituru w odcieniu granatu bez wypełnienia z tych firm ewentualnie z SuitSupply?

Opublikowano

@Bartek 00 Myślę, że to graniczy z cudem przynajmniej jeśli mielibyśmy szukać tego garnituru w podobnych cenach co wymienione już marki przez Ciebie. Pytanie też co rozumiesz przez "brak wypełnień". Bo taki całkowicie bez RTW to np. Tombolini linia Zero Gravity, ale cena myślę w granicach 3/4 x Vistula. Może warto się zastanowić nad uszyciem takiego? :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bartek 00 napisał:

Planuję zakup garnituru bez wypełnienia /poduszek w barkach. Odwiedziłem wczoraj Albione,Bytom, Lancerto, Próchnik, Vistula, nawet Recman. Niestety wszystkie garnitury posiadały wypełnienie.

Czy ktoś może kojarzy jakiś model garnituru w odcieniu granatu bez wypełnienia z tych firm ewentualnie z SuitSupply?

Ryzykowna opcja - jesteś pewien, że marynarka będzie dobrze układać się w ramionach? Całkowity brak wypełnień sam w sobie wg mnie nie powinien być celem, zwłaszcza w przypadku wieczorowego garnituru, a najczęściej jest spotykany w marynarkach sportowych. Wypełnienie nie oznacza od razu poduszek a'la Bytom - są poduszki duże i małe, dodatkowa warstwa materiału itp. W przypadku marynarek bez niczego ważny jest materiał - grubszy może zniwelować niedoskonałości linii ramion właściciela, ale w przypadku cienkiej wełny linia ramion musi być prosta i mieć "dobre" nachylenie.

SS Havana Traveller nie ma (lub ma szczątkowe) wypełnień - na mnie leży słabo (w ramionach).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Bartek 00 Tak jak pisze mosze.

Zamów traveller'a jak dopuszczasz nakładane kieszenie. Nie jest to jednak garnitur wieczorowy.

Tam lepiej wyglada minimalne wypełnienie. Minimalne z wykrzyknikiem- niestety ciężko z takimi garniturami na rynku.

Sam posiadam taki problem z marynarkami...

Traveller, Mr Vintage leżą Ok. Wypełnienie w barkach powoduje, że wyglądam jak pudło na telewizor. Jeżeli tez masz ten problem to zamów w susu na próbę ( tam jeszcze przydatna opcja zamówienia spodni w innym rozmiarze a to tez mój następny problem , z kompletu są za duze w pasie).

Kolejna zaleta to minimalna podszewka; nie mam dużej tolerancji na dodatkowe warstwy. Moim ideałem są marynarki pozbawione całkowicie podszewki, nawet rekawówki. Takie nosze najchętniej lecz nie jest to jak pisałem rozwiązanie na uroczystości.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Tomasz Fedak @mosze @S.W. zdecydowanie najlepiej wyglądają moje ramiona bez wypełnienia, dopuszczam jedynie dodatkową warstwę materiału zamiast poduszek. Marynarki bez wypełnienia Lancerto i Lancerto Mr. Vintage,  leżą ok w ramionach. Do tej pory krawcwowa "wyciągała" poduszki raz z lepszym raz z gorszym rezultatem.  Bespoke za wysokie progi (Zbigniew Radlicki byłby jeszcze osiągalny ale nie do końca realizacje jakie widziałem na zdjęciach przemawiały do mnie).

SuSu Traveler faktycznie ciekawa opcja z opcją osobnego rozmiaru, tylko nakladane kieszenie są w tej sytuacji minusem.