blue Napisano 12 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2013 BTW - o ile pamiętam, Pracownia nie naprawia butów innych niż wyprodukowane pod marką JK. W przypadku klientow firmy Jan Kielman to Pracownia nie zawsze jest tak ortodoksyjna, jesli chodzi o nienaprawianie butow z innych pracowni. A w kazdym razie nie zawsze byla. Chyba w 2006r. zanioslem im 3 pary butow do regeneracji, z ktorych tylko 2 byly "kielmanowskie" i bez najmniejszego problemu czy jakiejkolwiek uwagi przyjeli i zregenerowali wszystkie 3 pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Przez najbliższe dni na naszej wystawie obejrzeć można ciekawe letnie półbuty z miękkiej skóry bukatowej w świeżym zielonym kolorze. Wierzchy wykrojone zostały z dwóch elementów, zszytych ręcznie mocną dratwą w postaci grzebienia biegnącego wzdłuż przyszwy oraz na pięcie.Para ze zdjęcia dostępna jest w rozmiarze 45, zapraszamy do przymierzenia w naszym sklepie przy Chmielnej! Źródło: https://www.facebook.com/jk.kielman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Ładne... kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Aktywność biznesowa poza obuwiem i skórzanymi torbami poszła w angielską odzież, zrazu tylko Barbour, a obecnie Bladen. http://www.kielman.pl/bladen/ http://www.bladentailoring.co.uk/home.aspx Przy okazji link do nowej wirtyny internetowej Malton & Kielman: http://www.maltonkielman.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Niestety design strony internetowej Kielmana zatrzymał się na roku 2006. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 To prawda, że dizajn witryny internetowej jest vintage, ale chyba bardziej dla właścicieli liczy się to, że dokładnie rok temu Kielman jako jedyna firma rzemieślnicza z Polski dostała się do angielskiego almanachu ekskluzywnych firm "Europe's Elite 1000". http://www.logo24.pl/Logo24/56,125389,12174678,Kielman__buty_z_klasa.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Oczywiście takie rekomendacje są prestiżowe, tylko zdecydowana większość potencjalnych klientów szuka obecnie informacji o firmie w internecie. Dobra strona internetowa to wizytówka firmy. Świetnie poradził sobie z tym Zaremba, nie wspominając już o firmach z branży MTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Kielman nie jest dla mas, więc podejrzewam, że gdyby koniunkturę nakręcałaby mu jakaś wypasiona witryna internetowa, to dawno by ją zmienił. Firma zatrudnia 16 osób, więc na brak pracy nie narzekają. Wydaje mi się, że podstawowy problem, to olbrzymi deficyt wykwalifikowanych rąk do pracy w rzemiośle na warszawskim rynku, na co żalił mi się ponownie kilka dni temu Pan Tadeusz Januszkiewicz. Natomiast branża MTM dynamicznie się rozwija w Warszawie i mój przewodnik z kilkunastoma firmami wymaga pilnego uaktualnienia: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/419-warszawa-rynek-made-to-measure-mtm/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 22 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2013 Sądzę, że tak właśnie jest - duży popyt i ograniczone moce produkcyjne nie zmuszają ich do szukania nowych klientów za pomocą narzędzi takich jak strona www, blog czy fan page. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 6 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2013 Półbuty z czarnego zamszu zapinane na pojedyńczą klamerkę. Ten nietypowy fason cechuje się pewną ciekawostką: cały zamszowy wierzch buta wykonany został z pojedyńczego kawałka skóry, wykrojonego w taki sposób, że nie występują tu żadne łączenia ani szwy na pięcie. Dzięki temu tył buta zachowuje zupełnie gładki i 'czysty' wygląd. https://www.facebook.com/jk.kielman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilB Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 "Kielmanki" odebrane dzisiaj na Chmielnej Jeśli moźna spytać, jaka cena ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 Skoro pytasz, zakładam że nie wiesz jaki w ogóle jest poziom cenowy. Ok. 3k zł wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 "Kielmanki" odebrane dzisiaj na Chmielnej Jeśli moźna spytać, jaka cena ?? Kielmany chyba nigdy mi się nie znudzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 Skoro pytasz, zakładam że nie wiesz jaki w ogóle jest poziom cenowy. Ok. 3k zł wzwyż. hehe pytanie o cenę "kielmanów" to jak pytanie o cenę bugatti veyrona - po prostu są drogie, ale ci, którzy je kupują - cena nie gra roli. Bierzesz całą historię i kunszt - nazwisko to gwarancja, więc pytanie o cenę nie ma większego znaczenia. W zasadzie o cenę pytasz w pracowni przy odbiorze butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2013 Oj WitWal, jeszcze pare lat i okrzepniesz, uspokoisz sie i nabierzesz dystansu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2013 Chyba Kielman uważnie obserwuje forum, skoro właśnie pochwalił się na swoim profilu na fb dostępnością niemal pełnej palety kolorów shell cordovanu z garbarni Horween w Chicago. https://www.facebook.com/#!/jk.kielman 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 U Kielmana robią też smukłe buty, jeśli mamy takie oczekiwania: foto i reszta: http://shoegazingpunktse.blogspot.se/2013/02/kopguide-jan-kielman.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Buty bardzo mi się podbają. Ładnie taliowany glanek nie jest wzmacniany jak u TJ dodatkowo szpilkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 U Kielmana robią też smukłe buty, jeśli mamy takie oczekiwania: Piękne! Nie wypada porównywać bo buty z obu źródeł to arcydzieła, jednak Kielmany urzekają większą starannością o szczegóły. Mówiąc o źródłach mam na myśli TJ i Kielmana, innych nie miałem okazji poznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 9 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2014 Dwa lata temu zacząłem swoją przygodę z ww. pracowni i do tej pory jestem nimi zachwycony. Poniżej prezentuje dwuletnie buty, które były używane średnio raz w tygodniu. Nie poprzestałem na niżej zamieszczonych parach, przy realizacji trzewików konieczna była korekta. Jeden but uciskał w okolicy podbicia, defekt został niemalże całkowicie zniwelowany (niestety w ekstremalnych warunkach tj. mocno opuchniętych stopach powoduje to minimalny dyskomfort. A może przez to że na początku sprawiały bolesne problemy to jestem wyczulony na tym punkcie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zyygy1 Napisano 8 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2014 Dwa lata temu zacząłem swoją przygodę z ww. pracowni i do tej pory jestem nimi zachwycony. Poniżej prezentuje dwuletnie buty, które były używane średnio raz w tygodniu. Nie poprzestałem na niżej zamieszczonych parach, przy realizacji trzewików konieczna była korekta. Jeden but uciskał w okolicy podbicia, defekt został niemalże całkowicie zniwelowany (niestety w ekstremalnych warunkach tj. mocno opuchniętych stopach powoduje to minimalny dyskomfort. A może przez to że na początku sprawiały bolesne problemy to jestem wyczulony na tym punkcie). Piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Skóry wybrane, pozostaje tylko czekać … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Będą trzy pary lotników? Piękny glanek pokazali ostatnio na swoim profilu Fb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Będą trzy pary lotników? Piękny glanek pokazali ostatnio na swoim profilu Fb. Nietrafiony . Dwie pary oxfordów. Ten ciemny to bagnista zieleń - pewnie tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 31 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2015 Brzmi bardzo ciekawie. Czekamy zatem na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi