pirat Napisano 10 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec W dniu 7.03.2024 o 18:26, Velahrn napisał: Wielki shoe. Są dobrzy, ale drodzy. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rewan Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec Zegarek kieszonkowy, a garnitur dwurzędowy. Na własnym weselu będę miał garnitur dwurzędowy z kamizelką i zawsze myślałem o zegarku kieszonkowym. Jednak zastanawiam się czy to ma w ogóle sens, bo sam dostęp do zegarka będzie utrudniony jako, że dwurzędówki się z zasady nie rozpina no i nawet tego detalu za bardzo nie będzie widać. Warto w to brnąć, czy zostać przy zegarku na rękę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec Jest jeszcze trzecie wyjście- zegar stojący ( lub może mniej poprawny ale wygodniejszy- kominkowy). Jeśli te opcje nie wchodzą w grę, pozostałbym przy naręcznym. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 14 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec IMO nieco bezsensowne rozwiązanie - zegarek nie będzie ani widoczną ozdobą/bajerem, ani nie będzie spełniał praktycznej funkcji czasomierza. Myślę też, że w ogóle kamizelka do dwurzędówki jest średnim pomysłem. Ani jeden nie pokażesz, bo nie rozepniesz marynarki, a grzać będzie niemiłosiernie w pełnej sali. Chyba, że chcesz założyć zamiast w trakcie wesela, kiedy będzie ci w pewnym momencie za gorąco, wtedy ma to sens i zostałbym zegarek w kamizelce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Gdy robi się gorąco można też udać się do toalety, zdjąć zupełnie niepotrzebną (i nie wskazaną) kamizelkę, a zegarek włożyć do kieszeni spodni i dalej będzie pełnił swoją funkcję. A i nie należy zapomnieć o wypomadowaniu wąsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 15 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec Jest to również dobra okazja by zadbać o przejrzystość monokla. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Panowie, chciałbym zasięgnąć opinii. Czy piaskowa tkanina w rzadki i cienki granatowy prążek z wyraźną szorstką fakturą nadaje się do noszenia solo w postaci marynarki codziennej? Mam poniekąd wrażenie, że prążek wygląda "na miejscu" tylko jako garnitur i próba de-kompletacji takowego wiąże się z wrażeniem "sieroty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Moim zdaniem ta tkanina to ogólnie słabo nadaje się na garnitur, ale już do rozkompletowania tak (chodzi mi o samą tkaninę nie o wzór). Na blogu Mr. Vintage czytałem, że prążki tylko w komplecie (chyba nigdy nie dodawał zdjęć z marynarką czy spodniami bez kompletu). Na blogu Jana Adamskiego dowiesz się, że nie koniecznie. Także moim zdaniem trzeba kombinować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 4 godziny temu, Coven napisał: Panowie, chciałbym zasięgnąć opinii. Czy piaskowa tkanina w rzadki i cienki granatowy prążek z wyraźną szorstką fakturą nadaje się do noszenia solo w postaci marynarki codziennej? Mam poniekąd wrażenie, że prążek wygląda "na miejscu" tylko jako garnitur i próba de-kompletacji takowego wiąże się z wrażeniem "sieroty". Wg mnie bez problemu można nosić solo prążek. Przykład Szarmant (zależy oczywiście od materiału i prążka) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Jak dla mnie to materiał na ścierkę kuchenną bardziej niż na marynarkę 🫣 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec Na ścierkę i na letnią marynarkę nie w komplecie moim zdaniem świetny materiał. Na garnitur nie bardzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueCollar Napisano 20 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec Cześć, gdzie w Polsce można kupić tzw. Sack Suit? Mtm albo RTW. Bardzo zależy mi na tym kroju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec W dniu 20.03.2024 o 22:20, BlueCollar napisał: Cześć, gdzie w Polsce można kupić tzw. Sack Suit? Mtm albo RTW. Bardzo zależy mi na tym kroju. Z ciekawości, dlaczego? To jest najbrzydsze, co może być w garniturach, nikt w tym nie wygląda dobrze, najwyżej poprawnie. Do tego dorzucasz za dużą, niewytaliowaną koszulę button down i masz klasyczny (i paskudny) look na Jankesa. A sack suit kupisz z pewnością np. w kolekcji Brooks Brothers. W Polsce te markę ma na pewno Madison Boutique Warszawa, ale powinna być dostępna także online. zwłaszcza na ebayu możesz upolować takie garnitury za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1chalczyk Napisano 26 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec Mili Panowie, kolega może mi uszyć klasyczną, białą, lnianą poszetkę. Zastanawiam się, o jakie wymiary poprosić - 33x33, 40x40 czy może jeszcze jakieś inne. Jaki rozmiar Panowie polecają jako sprawdzony? Większość marynarek mam od SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 26 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec Ja bym się chyba trzymał tej standardowej wielkości ~30x30 cm. Z racji tego, że len jest dosyć sztywnym surowcem i w zależności od sposobu utkania może być dosyć sprężysty. Mam lnianą białą poszetkę od "Poszetki" i jest ona na tyle sprężysta, że w większych rozmiarach za mocno wypychała by brustaszę na zewnątrz, a ja wolę raczej subtelny i gładki "garb". Jak masz możliwość zbadać tę tkaninę organoleptycznie, zrób to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec Jest len gruby (nie polecam na poszetki) i cienki, a dodatkowo są zwiewne mieszanki wełna-len - takie materiały polecam. 40 cm to wg mnie za dużo, typowa poszetka bok ma ok. 33-35 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 27 Marzec Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec To tez zależy do czego ta poszetka. Jeśli do tv fold, to sztywny, niezbyt gruby len będzie najlepszy. Jeśli do innych złożeń, lepszy jest miększy materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BlueCollar Napisano 7 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień On 3/8/2024 at 12:08 PM, tryhp3 said: Aktualnie podobne pytanie jest w bardziej odpowiednim dziale (polecono wyprzedaż w Cavour). Także można przenieść post. Akurat spodnie w moich rozmiarach się tam wyprzedały zaraz przed decyzją o zakupie. Uważam, że wielkiej straty nie ma, ponieważ np. w Benevento można kupić w cenie zbliżonej. Podobny wzór możesz wyszukać na Yoox. Można tam znaleźć włoskie mniej znane marki, które nie szyją za miliony. PT Torino | Grey Men‘s Casual Trouser | YOOX tylko jeden rozmiar. Przy zamówieniu na 250 EUR jest przesyłka za free i 25% zniżki, więc zmieściłbyś się w budżecie. Ja tam zrobiłem zamówienie. Czy te spodnie nie są za krótkie? Mam wrażenie, że większość tych na stronie Yoox jakoś tak kończy się zbyt wysoko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 8 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień To co zostało po zimie jest raczej krótkie. Na kogoś niskiego/średniego może będą OK. Na kogoś wysokiego jak model na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień Czy wg Was marynarka nie jest za długa o 1-2 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień Wg mnie ok, sam lubię ciut dłuższe, proporcje do końca trudno ocenić z racji zdjęcia nieco z góry. Ale wydają się niezaburzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MK_ Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień Jak dla mnie wydaje się trochę za długa, ale to może kwestia tego co było wspomniane wyżej, że fotki robione są od góry i to wpływa na takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 4 godziny temu, Blondas napisał: Wg mnie ok, sam lubię ciut dłuższe, proporcje do końca trudno ocenić z racji zdjęcia nieco z góry. Ale wydają się niezaburzone. Mam podobne zdanie, z tego ujecie może wydawać się ciut za długa. Aczkolwiek wygląda dobrze i nie czepiałbym się :-) Z ciekawości, co to za model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 13 minut temu, d_k napisał: Mam podobne zdanie, z tego ujecie może wydawać się ciut za długa. Aczkolwiek wygląda dobrze i nie czepiałbym się :-) Z ciekawości, co to za model? Realizacja MTM z Van Thorn. Kolejną zamówiłem 1 cm krótsza, najwyżej ta skrócę, bo jest taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 10 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień Jakby Ci ktoś zrobił od tyłu zdjęcie i nie pod kątem to lepiej byłoby widać. Na pewno nie jest za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi