SeraFinn Napisano 5 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2023 Drogie forumowe gremium, tak się złożyło że przez około dwa miesiące będę mieszkał w Toruniu - a dodatkowo naszła mnie chęć na nabycie nowych ostatnich butów (są to już 4 ostatnie z kolei buty jakie planuję kupić).W związku z tym mam małe pytanie. Czy ktoś z szanownych kolegów forumowiczów robił buty u Pana Józefa Kani z tego jakże Pięknego Miasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 5 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2023 Spróbuj u Sebastiana Suchańskiego z Brzozówki (gmina Obrowo pod Toruniem), młody szewc, podobno terminował u Johna Lobba, specjalizuje się też w ortopedii. Można się z nim spotkać i zobaczyć przykładowe realizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2023 27 minut temu, gajdowskip napisał: Spróbuj u Sebastiana Suchańskiego z Brzozówki (gmina Lubicz pod Toruniem), młody szewc, podobno terminował u Johna Lobba, specjalizuje się też w ortopedii. Można się z nim spotkać i zobaczyć przykładowe realizacje Bardzo ciekawe, nigdy nie słyszałem o tym szewcu. Czy sam coś u niego robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeraFinn Napisano 5 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2023 29 minut temu, gajdowskip napisał: Spróbuj u Sebastiana Suchańskiego z Brzozówki (gmina Lubicz pod Toruniem), młody szewc, podobno terminował u Johna Lobba, specjalizuje się też w ortopedii. Można się z nim spotkać i zobaczyć przykładowe realizacje Dzięki za informację, jak coś umówię się i zobaczę nie miejscu realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 5 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2023 https://nowosci.com.pl/szewska-pasja-sebastian-suchanski-robi-buty-na-zamowienie/ar/11780204 tu artykuł z lokalnego dziennika o tym szewcu. Nie mam takich potrzeb na razie, żeby szyć buty, ale robiłem u niego naprawy, poszerzanie tęgości itp. drobiazgi, więc miałem okazję zobaczyć, co potrafi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2023 W dniu 5.06.2023 o 22:16, gajdowskip napisał: https://nowosci.com.pl/szewska-pasja-sebastian-suchanski-robi-buty-na-zamowienie/ar/11780204 tu artykuł z lokalnego dziennika o tym szewcu. Nie mam takich potrzeb na razie, żeby szyć buty, ale robiłem u niego naprawy, poszerzanie tęgości itp. drobiazgi, więc miałem okazję zobaczyć, co potrafi Kurcze, jestem trochę w kropce. Przejrzałem Instargrama tego szewca i prezentowane buty to pół na pół świetne klasyczne produkcje / odpustowe koszmarki. Jedyne, czym jestem w stanie to wytłumaczyć, to gustem klientów... chyba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 7 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2023 Panowie, czy ktoś ma pomysł gdzie mogę nabyć (RTW) smoking tropikalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 7 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2023 W dniu 5.06.2023 o 22:16, gajdowskip napisał: https://nowosci.com.pl/szewska-pasja-sebastian-suchanski-robi-buty-na-zamowienie/ar/11780204 tu artykuł z lokalnego dziennika o tym szewcu. Nie mam takich potrzeb na razie, żeby szyć buty, ale robiłem u niego naprawy, poszerzanie tęgości itp. drobiazgi, więc miałem okazję zobaczyć, co potrafi Kojarzysz może jakie orientacyjnie ma ceny za szycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2023 32 minuty temu, Zagiel napisał: Panowie, czy ktoś ma pomysł gdzie mogę nabyć (RTW) smoking tropikalny? Były w Pini Parma, ale chyba wyprzedane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 7 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2023 @Velahrn To tak jak z koszulami Emanuel Berg, 60% ich produkcji nigdy bym nawet nie przymierzył, a ponoć robią koszule światowej klasy. Gdy widzę ich pstrokate wzorki i kontrastowe kołnierze dla weselnych wujków, trudno mi uwierzyć, że te klasyczne modele są dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 7 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2023 @gisch teraz nie wiem, ale parę lat temu proponował mi uszycie czegoś na próbę w cenie moich yanków, które u niego naprawiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 9 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2023 Tassel loafersy Suitsupply za 600 zł, warto czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 9 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2023 2 godziny temu, mgns napisał: Tassel loafersy Suitsupply za 600 zł, warto czy nie? Nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2023 W dniu 9.06.2023 o 14:55, Szydlowsky napisał: Nie Dlaczego? Gorsze od Berwicków za 850? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2023 21 godzin temu, Koval napisał: Gorsze od Berwicków za 850? Tego nie wiem 😄 Ale dołożyłbym do Patine 😉 Te akurat SuSu mają mocno wąskie kopyto - dla mnie to duży minus a zakup od osoby prywatnej to prawdopodobnie brak możliwości zwrotu i brak gwarancji. Więc lepiej dorzucić parę zlotych 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek123 Napisano 13 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2023 Mam problem ze znalezieniem koszuli na moje wymiary (wąski kołnierz i talia, szeroka klatka i ramiona - albo kołnierz za szeroki albo klatka za wąska). Znalazłem wreszcie nieźle leżąco koszulę z Lancerto https://www.lancerto.com/pl/koszula-biala-ingrid-7-ko073122000030-bialy.html ale z jakiegoś powodu koszula mnie drażni i piecze. Nigdy tak nie miałem z żadnym ubraniem. Nie piszą o tym, żeby była to koszula non-iron. Jedynie, że "Specjalnie wyselekcjonowane materiały i sposób splotu sprawiają, że koszule świetnie leżą, są delikatnie rozciągliwe, a przede wszystkim łatwo się prasują i mało gniotą". Myślicie, że jest szansa, że po wypraniu będzie ok i to uczucie podrażnienia zniknie? Mam już dość szukania koszuli, a na szytą na miarę nie mam kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 13 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2023 @Tomek123 mam od nich koszulę z prawdopodobnie tego samego materiału i nie odczuwałem żadnego dyskomfortu kiedy ją nosiłem , możesz spróbować ją przeprać , mnie lekko podrażniały oxfordy od L&MrV ale to mineło może po praniu a może materiał się "ułożył" 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 13 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2023 @Szydlowsky Fair enough. Trzeba było tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2023 Ja mam wrażliwą skórę i również nie wszystkie koszule mi leżą, np. mam problemy z oksfordami. Jedyny przyjemny od samego początku to rewelacyjna koszula Oscar Jacobson, kupiłem w legendarnym outlecie Royal Collection z dużym upustem, czułem się, jakbym znalazł perłę na plaży w Ustce. Do dzisiaj chyba jedyny oksford, który jest całkowicie neutralny w odczuciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 14 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2023 15 godzin temu, Tomek123 napisał: łatwo się prasują i mało gniotą". Ja obstawiam, że to jednak może być wykończenie w okolicach non-iron. Ponoć po kolejnych praniach problem może zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 14 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2023 Kupiłem na vinted wełnianą marynarkę, która niestety bardzo mocno pachnie stęchlizną. Da się ten zapach usunąć w pralni chemicznej, czy zakup muszę spisać na straty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 15 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2023 Ktoś tu chyba kiedyś doradzał, że pralnia chemiczna może nic nie dać i najlepiej oddać samochód na ozonowanie i rozłożyć marynarkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 15 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2023 Jakie są Wasze doświadczenia z różnymi koszulowymi systemami online MTM? Korzystałem dotychczas z Olgi i Spier&Mackay - w przypadku tego drugiego jakość jest lepsza (gęstsze ściegi, lepsze spasowanie wzoru i przede wszystkim powtarzalność wymiarów). Po podniesieniu cen S&M się jednak nijak nie opłaca (trzeba doliczyć drugie tyle za cło). Waham się nad powrotem do Olgi pomimo nieco gorszej jakości wykonania, ale chciałbym Was zapytać co sądzicie o innych nieco droższych opcjach (Apposta, Collaro, Luxire, Proper Cloth…). Czy któraś z tych firm szyła Wam coś z powierzonego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 15 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2023 9 godzin temu, me.spoke napisał: Jakie są Wasze doświadczenia z różnymi koszulowymi systemami online MTM? Korzystałem dotychczas z Olgi i Spier&Mackay - w przypadku tego drugiego jakość jest lepsza (gęstsze ściegi, lepsze spasowanie wzoru i przede wszystkim powtarzalność wymiarów). Po podniesieniu cen S&M się jednak nijak nie opłaca (trzeba doliczyć drugie tyle za cło). Waham się nad powrotem do Olgi pomimo nieco gorszej jakości wykonania, ale chciałbym Was zapytać co sądzicie o innych nieco droższych opcjach (Apposta, Collaro, Luxire, Proper Cloth…). Czy któraś z tych firm szyła Wam coś z powierzonego materiału? Ja właśnie jestem na etapie poznawania się z Proper Cloth, opisałem to w osobnym wątku. Generalnie wrażenia bardzo pozytywne. Jest nowa, już trzecia koszula, wiec pewnie będę dodawał aktualizację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 16 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2023 Jak wyglada rozmiarówka Sperry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi