Michauu Napisano 8 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2018 Tak właśnie myślałem, że bordo może nie być najbardziej uniwersalny. No nic poszukam czegoś bardziej klasycznego. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek7 Napisano 10 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2018 Dysponuję stosunkowo niedużym budżetem (do 600 PLN), a chciałbym kupić przyzwoitą marynarkę do różnych stylizacji casualowych. Mam dosyć rozbudowane ramiona, szerokie barki i plecy, przy niedużym obwodzie w pasie. Pytanie brzmi, gdzie mógłbym kupić marynarkę, która mogłaby się nadać? Pogodziłem się już z myślą, że i tak każdy taki zakup skazany będzie na dodatkowe taliowanie Czy jesteście w stanie coś zaproponować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solkan Napisano 11 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2018 Mam pytanie: jakie są realne wymiary marynarek Charles Tyrwhitt? Czy rozmiarówka podana na stronie CT jest miarodajna? Gdyż zauważyłem, że w przypadku rozmiaru marynarki 38 slim fit, tabela na stronie podaje szerokość w klatce piersiowej 103 cm, natomiast na forum Lafayette sprzedawał marynarkę w takim rozmiarze i pod pachami wymiar wynosił 53/106 cm, czyli o 3 cm więcej niż podaje tabela: Czy może z czasem rozmiarówka w CT się zmieniła i nowsze marynarki są obecnie nieco węższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Czy ktoś z Was zamawiał coś z tego sklepu http://www.uclmedsin.co.uk/ ? Jakoś podejrzanie niskie ceny mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 12 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2018 Czy ktoś z Was zamawiał coś z tego sklepu http://www.uclmedsin.co.uk/ ? Jakoś podejrzanie niskie ceny mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2018 Dzisiaj w tkmaxx wpadła mi w ręce świetnie leżąca, jesienno-zimowa kurtka woskowana firmy Sterling. Nie znam wogóle tej marki, forum również milczy. Kurtka leży idealnie, kolor idealny tylko jakoś nie potrafię się przekonać do woskowanej - czy ona po jakimś czasie wygląda jednolicie, czy cały czas ma ona jakby "połamaną" fakturę? Ktoś zna tą markę? Cenowo zjazd z 450GBP na 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 3 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Dzisiaj w tkmaxx wpadła mi w ręce świetnie leżąca, jesienno-zimowa kurtka woskowana firmy Sterling. Nie znam wogóle tej marki, forum również milczy. Kurtka leży idealnie, kolor idealny tylko jakoś nie potrafię się przekonać do woskowanej - czy ona po jakimś czasie wygląda jednolicie, czy cały czas ma ona jakby "połamaną" fakturę? Ktoś zna tą markę? Cenowo zjazd z 450GBP na 500 zł. Zaraz, zaraz, a czy nie jest to Barbour model Sterling z kolekcji Sama Heughana ? Może wrzuć jakieś zdjęcie metki ? Niezależnie od powyższego sam Barbour (pewnie inne firmy też) ma przynajmniej 4 różne rodzaje wosku i jedne łamią się mniej, a inne bardziej. Jeśli to jest to np. Dry Wax to ma on właśnie się tak połamać i nie zrobi się jednolity. Z kolei Sylkoil zużywa się najmniej co jest pożądane, bo kurtka dłużej wygląda jak nowa, a dla innych to wada bo nie robią się fajne wytarcia. Jestem bardzo ciekawy co znalazłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 22 godziny temu, Kamil1987 napisał: Zaraz, zaraz, a czy nie jest to Barbour model Sterling z kolekcji Sama Heughana ? Może wrzuć jakieś zdjęcie metki ? Niezależnie od powyższego sam Barbour (pewnie inne firmy też) ma przynajmniej 4 różne rodzaje wosku i jedne łamią się mniej, a inne bardziej. Jeśli to jest to np. Dry Wax to ma on właśnie się tak połamać i nie zrobi się jednolity. Z kolei Sylkoil zużywa się najmniej co jest pożądane, bo kurtka dłużej wygląda jak nowa, a dla innych to wada bo nie robią się fajne wytarcia. Jestem bardzo ciekawy co znalazłeś Taka, oo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 16 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2018 Czy orientuje się ktoś, ile kosztowałoby zrobienie butonierki Milanese? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 Czy będzie ktoś tak miły i podpowie gdzie można znaleźć formalne koszule i płaszcze (inne części garderoby też mile widziane) dla osób mierzących 210 cm wzrostu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajdowskip Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 18 godzin temu, Zagiel napisał: dla osób mierzących 210 cm wzrostu? Sprawdź rozmiar long w Suitsupply. Zaznacz w filtrach wyszukiwania. Ułamek oferty, ale jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 19 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2018 Panowie, Zastanawiam się nad kupnem butów dla żony marki Patrizia Pepe. Co prawda to buty damskie, ale może coś wiecie na temat tego producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 20 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2018 18 godzin temu, Harth napisał: Panowie, Zastanawiam się nad kupnem butów dla żony marki Patrizia Pepe. Co prawda to buty damskie, ale może coś wiecie na temat tego producenta. Butikowa, modowa marka, więc przełożenie cena - jakość może być bardzo różne, nie sugerowałbym się wysoką ceną pierwotną, a ze zdjęcia trudno wyrokować. Na podstawie ich ubrań strzelałbym, że warta uwagi raczej w outletach i raczej w niższych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blochu Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Co myślicie o tym sprzedawcy? https://allegro.pl/uzytkownik/dandyoutlet?order=m Krawaty takich marek jak CT, Gant i Ralph Lauren po 1/5 ceny rynkowej. Przy okazji: Krawaty do 100 zł oprócz Republic of Ties gdzie szukać? Warte coś uwagi w regularnych cenach czy raczej celowane wyprzedaże lub nieszczęsny TK-Maxx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Ja kupiłem sporo świetnych krawatów na Allegro - kupowałem używki w bardzo dobrym stanie, znanych (ale w wąskim kręgu, czyli nieznanych laikom) firm włoskich, francuskich i niemieckich. Niestety, najlepsi sprzedawcy zniknęli z Allegro już jakiś czas temu. Może się przestało opłacać albo ich skarbówka ścignęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blochu Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Czyli teoretycznie można kupować jak się coś podoba? Nie są to jakieś podróby czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Mam nadzieję, że nie. Ale ja unikałem ofert typu "nowy hermes za 50 zł". Używane krawaty firm takich, jak Prochownick, Altea, Timo Cosma itp. Nie sądzę, żeby ktoś je podrabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunlop Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 @mosze czy jednym z tych sprzedawców był Pan Krzysztof z miejscowości Jadowniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 Jeśli dobrze pamiętam, tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 21 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2018 7 godzin temu, Blochu napisał: Co myślicie o tym sprzedawcy? https://allegro.pl/uzytkownik/dandyoutlet?order=m Krawaty takich marek jak CT, Gant i Ralph Lauren po 1/5 ceny rynkowej. Przy okazji: Krawaty do 100 zł oprócz Republic of Ties gdzie szukać? Warte coś uwagi w regularnych cenach czy raczej celowane wyprzedaże lub nieszczęsny TK-Maxx? Mam stąd jeden jedwabny krawat CT w granatowy PoW i jestem zadowolony, przyszedł ze wszystkimi metkami i w opakowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 27 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2018 Jak ocenicie krawaty od Zack Roman oraz SuitSupply? Warte są 200 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yeutez Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 Czy w sezonie wiosna/lato w Charles Tyrwhitt są oferowane spodnie lniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 On 27.02.2018 at 9:58 AM, Gly said: Jak ocenicie krawaty od Zack Roman oraz SuitSupply? Warte są 200 zł? Nikt nie ma krawatów z SuSu lub Zack Roman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 Nikt nie ma krawatów z SuSu lub Zack Roman? Mam kilka od Romana. Dobre krawaty, dla mniecdodatkowo plus, że mają ponad 8 cm szerokości.Wysłane z mojego LG V30 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 3 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 W dniu 28.02.2018 o 14:50, Gly napisał: Nikt nie ma krawatów z SuSu lub Zack Roman? Susu nie warte. Słabo się wiążą. EoE lub poszetka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi