BartoszU Napisano 13 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2017 Panowie, o ile mniej więcej centymetrów większe w pasie muszą być spodnie, żeby bez problemu przerobić je na takie z pojedynczą zakładką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 13 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2017 Panowie, o ile mniej więcej centymetrów większe w pasie muszą być spodnie, żeby bez problemu przerobić je na takie z pojedynczą zakładką? Ciężko orzec jednoznacznie, dużo zależy od Twojej budowy (stosunek frontu do pleców) i wymiaru bioder w spodniach. Ja regularnie zwężając o 6 cm pas w spodniach z MD nie mam zapasu na zakładki z przodu, za to muszę mieć nad kieszeniami z tyłu (wypukłe pośladki i wąski pas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 13 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2017 W czerwcu kupiłem buty na Ebayu,paczka z butami wysłana z Francji przewożnik Colissimo International. Dostałem od sprzedającego nr paczki i wiem że paczka dotarła 30 czerwca do Katowic-Mysłowic.Tu się ślad urywa,paczki nie ma do dzisiaj.Na stronie śledzenia Colissimo pisze że paczka została doręczona. Sprzedający na maile nie odpowiada i nie wiem co robić.Może ktoś z Was miał podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Jeśli płaciłeś PayPalem to zgłaszaj że nie dostałeś paczki i powinni oddać ci pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Płaciłem PayPalem i zrobiłem jak poradziłeś,zobaczymy co z tego wyjdzie.Jakub,wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Krótkie pytanko, choć wiem, że warianty odpowiedzi nie najlepsze. Potrzebuję pilnie krawata, Vistula, Bytom, czy nie ma różnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 14 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2017 Dnia 8.07.2017 o 23:58, MH_fan napisał: Tak, mniej więcej, jeżeli coś może być noszone względnie cały rok, to jest to gładka wełna. Mniej więcej. Absolutnie nie nadaje się na jesień /zimę. Mierzyłem ten model i wełna jest bardzo cienka. Na ponad 20 st. w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samek1993 Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Tak jak w temacie. Zakupiłem dwie koszule z zakrytymi guzikami. Nie wiem czy dobrze zrobiłem bo teraz zastanawiam się czy pasuje do takiej koszuli również krawat oprócz muchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2017 Było - pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszf Napisano 19 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2017 Panowie, czy ktoś z Was próbował usunąć napis z guzików w garniturach Lantiera? Jeżeli tak to czym? Strasznie mnie to denerwuje ze logowanie jest na każdym guziku, szczególnie w mojej dwurzedówce.Z góry dzięki za odpowiedz.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2017 Kup w pasmanterii guziki bez napisów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz223 Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Witam wszystkich Zakupiłem garnitur, martwi mnie kwestia barków. Na pierwszym zdjęciu widać wyraźnie, że góra odstaje. Na drugim wypełniłem górę rękawa kawałkiem grubszego materiału na próbę (wsunąłem pomiędzy koszulę a marynarkę grubszą skarpetę) i wygląda bardzo przyzwoicie. Co powinienem zrobić aby uzyskać właśnie taki efekt? Czy stosowane są tego typu przeróbki krawieckie - wszycie poduszki w górnej części rękawa? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2017 Jak najbardziej można wszyć lub wymienić poduszki. Jeśli jednak chodzi Ci o wklęsły rękaw na górze przy szwie, to jest to korygowane (w masówce, czyli RTW) poprzez tzw. kurtyny (a może inaczej się to nazywa, nie pamiętam), czyli przedłużenie poduszki, które mają ukształtować kulę rękawa. To zakład krawiecki też powinien umieć zrobić. Paradoksalnie, czasami taki efekt powstaje właśnie przez zbyt duże poduszki i można się go próbować pozbyć poprzez ich redukcję/usunięcie. Ja jednak najpierw spróbowałbym przymierzyć marynarkę o rozmiar mniejszą - ta może po prostu jest zbyt duża w ramionach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 @mateusz223 wygląda na zbyt szeroką w ramionach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Niedawno kupiłem całkiem fajną koszulę Saville Row Co z białego oxfordu. Wszystko super, jednak kiedy rozpinam guzik pod szyją widać dość dużo skóry i aż się prosi ozdobić to jakimś fularem? Jak będzie idealny na upały? Jedwab? Len? Widziałem nawet z mikrofibry powlekane jakimś teflonem ale chyba takie wynalazki nie wchodzą w grę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 1 godzinę temu, Ekscelencja napisał: Niedawno kupiłem całkiem fajną koszulę Saville Row Co z białego oxfordu. Wszystko super, jednak kiedy rozpinam guzik pod szyją widać dość dużo skóry i aż się prosi ozdobić to jakimś fularem? Jak będzie idealny na upały? Jedwab? Len? Widziałem nawet z mikrofibry powlekane jakimś teflonem ale chyba takie wynalazki nie wchodzą w grę? Len, jedwab, surówka jedwabna - takie latem noszęja i sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 A mógłbym prosić o garść sprawdzonych adresów, gdzie mógłbym kupić dobre fulary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Najmniejszy Napisano 21 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2017 Oj, z tą garścią może być słabo, bo jeden kupiłem na Brackiej 5 w stolicy, a wszystkie kolejne szyłem już samodzielnie. Jeden jeszcze dostałem w prezencie z EM, ale jest dużo węższy i inaczej wykończony, zupełnie inaczej się go nosi, ale jedwab przyjemny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hinderyt Napisano 23 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2017 Do garnituru pasek, jeżeli mam okulary z elementami metalowymi w kolorze srebrnym, to czy pasek może mieć złotą klamrę czy powinien srebrną? Czy dobiera się go do tylko koloru koperty zegarka czy do okularów też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcelli Napisano 23 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2017 2 godziny temu, hinderyt napisał: Do garnituru pasek, jeżeli mam okulary z elementami metalowymi w kolorze srebrnym, to czy pasek może mieć złotą klamrę czy powinien srebrną? Czy dobiera się go do tylko koloru koperty zegarka czy do okularów też? No bez przesady! Nikt nie dobiera oprawek okularów do klamry paska. To samo dotyczy koperty zegarka. Wyluzuj trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olin Napisano 23 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2017 Nikt to za mocne słowo, znam osoby które dobierają kolor elementów metalowych oprawek okularów do pozostałych składników garderoby. A w koordynacji koperty zegarka z klamrą paska nie widzę nic dziwnego w przypadku zestawów formalnych. Skoro raczej nie budzi wątpliwości, że spinki do mankietów powinny być w tym samym kolorze co klamra paska, to dlaczego z zegarkiem miałoby być inaczej? Moim zdaniem, wszystko zależy od okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 W przypadku zestawów formalnych proponuję szelki. W przypadku zestawów codziennych proponuję się nie przejmować koordynacją; i tak klamra i koperta są z innego stopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enygma Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Witam, według Was jaką długość powinien mieć pasek po zapięciu na klamrze? Tzn ile powinien wystawać np za pierwszą szlufkę spodni? Czy też kierować się osobistymi odczuciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 To zależy od połoźenia szlufki . A tak na poważnie, staram się przy doborze paska kierować się zasadą zapinania paska na środkową dziurkę. W efekcie pasek wystaje kilka cm za pierwszą szlufkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 24 Lipiec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2017 Gdzie w Warszawie istnieje możliwość wybicia inicjałów na skórze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi