phantom Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Zdecydowałem się uszyć smoking u panów z Gest Mody. Projekt już mam, ale zastanawiam się nad jedną kwestią stylistyczną. Marynarka będzie dwurzędowa, ale 6:2 czy 4:1?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Haz Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Jeśli z szalowymi klapami, to ja bym brał 4x1: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Piękny przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Panowie zastanawiam się nad formalnością grenadyny fina, a mianowicie nad tym krawatem https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-grenadyny-fina/148 czy lepiej jednak wybrać krawat o innym splocie np. https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu/776 Nie posiadam jeszcze grenadyny, więc ciężko ocenić mi ją na żywo. To ma być mój pierwszy krawat tej klasy i zastanawiam się czy grenadyna będzie wystarczająco formalna na spotkania biznesowa, interwiew itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 Godzinę temu, astaroth napisał: Panowie zastanawiam się nad formalnością grenadyny fina, a mianowicie nad tym krawatem https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-grenadyny-fina/148 czy lepiej jednak wybrać krawat o innym splocie np. https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu/776 Nie posiadam jeszcze grenadyny, więc ciężko ocenić mi ją na żywo. To ma być mój pierwszy krawat tej klasy i zastanawiam się czy grenadyna będzie wystarczająco formalna na spotkania biznesowa, interwiew itp. Mimo statusu ekskluzywności nie kojarzę grenadyny jako szczególnie formalnej... Do spotkań biznesowych tym bardziej wystarczy cos zwyczajniejszego a sam kolor.... Ja osobiście nie lubię bordo i purpury... To dość silny i charakterystyczny kolor i w takim monolicie jest elementem bardziej rozbijającym całość niż harmonizującym a na spotkaniach biznesowych powinniśmy dążyć do harmonizacji wyglądu niż do ekstrawagancji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2017 4 godziny temu, phantom napisał: Zdecydowałem się uszyć smoking u panów z Gest Mody. Projekt już mam, ale zastanawiam się nad jedną kwestią stylistyczną. Marynarka będzie dwurzędowa, ale 6:2 czy 4:1?? Dla mnie zdecydowanie 6:2, podobają mi się dwurzędówki, ale tylko takie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 @phantomWiem, że smoking tropikalny, ale mnie osobiście przekonuje do 4x1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 10 hours ago, astaroth said: Panowie zastanawiam się nad formalnością grenadyny fina, a mianowicie nad tym krawatem https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-grenadyny-fina/148 czy lepiej jednak wybrać krawat o innym splocie np. https://embassyofelegance.com/pl/p/Krawat-z-jedwabiu/776 Nie posiadam jeszcze grenadyny, więc ciężko ocenić mi ją na żywo. To ma być mój pierwszy krawat tej klasy i zastanawiam się czy grenadyna będzie wystarczająco formalna na spotkania biznesowa, interwiew itp. Grenadyna fina jak najbardziej będzie pasować na spotkania biznesowe. Burgund to z kolei bardzo klasyczny kolor, który będzie bardzo dobrze wyglądał z granatowym/ciemnoszarym garniturem i białą/niebieską koszulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 13 godzin temu, phantom napisał: Zdecydowałem się uszyć smoking u panów z Gest Mody. Projekt już mam, ale zastanawiam się nad jedną kwestią stylistyczną. Marynarka będzie dwurzędowa, ale 6:2 czy 4:1?? Rozważyłbym wersję 2:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Panowie do jakich zestawów pasowałaby krawat lniany, jednolity, kolorze beżowym coś takiego jak na zdjęciu jakoś jasne krawaty do mnie nie przemawiają do końca i stąd pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Ja to widzę do jakiegoś mocnego casualu, np. do koszuli z jasnego denimu bez marynarki. Poza tym z błękitną lub białą lnianą koszulą (lub w paski, ale len w paski to rzadkość raczej) i letnią marynarką w brązach/granacie też da się to złożyć. Ważne, żeby kolory były ciepłe i takie bardziej pastelowe. Generalnie ładny krawat, nosiłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Panowie - zwróćcie uwagę, że dwurzędówka jest znacząco trudniejszą marynarką niż typowa jednorzędówka. To nie jest tak, że jest jedyny słuszny rozstaw i konfiguracja guzików. Jedyne co mogę doradzić w tym kontekście, to narysowanie (nawet w paincie) zarysu takiej marynarki na własnym zdjęciu i potestowaniu rozstawu guzików - na każdej sylwetce to zupełnie inaczej wygląda. Jak dla mnie 4x1 pasuje raczej niższym osobom, bo optycznie wydłuża sylwetkę, ale też dość chudym. 6x2 bardziej osadza sylwetkę, ale lepiej maskuje brzuch. 2x1 pasuje już chyba tylko szczupłym osobom (te dodatkowe 2 guziki naprawdę potrafią nadać optycznie modelować sylwetkę). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 21 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2017 Dzięki za wasz punkt widzenia. Wydaje mi się, że za radą @maciato wybiorę 2x1 lub 4x1 i obstaluję smoking zbliżony do zarembowego. Przy 2x1 bardzo ładnie wygląda długi jedwabny kołnierz szalowy. Myślę, że Gest Moda da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Panowie mam prośbę o poradę - jeden ze sztybletów łamie mi się jakieś 2cm bliżej noska niż drugi, załamanie wypada na pierwszym paliczku dużego palca przez co dość szybko komfort noszenia staje się zerowy. Można temu jakoś zaradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Można, Pan Januszkiewicz zrobił dodatkowe złamanie na cholewce i pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Jeszcze pomęczę o ten smoking - dziś obstalowałem go u Pana Mazurczaka i została jedna niewiadoma. W kołnierzu szalowym bez czy z butonierką? Z jednej strony butonierka zaburza trochę wygląd jedwabnego kołnierza, ale z drugiej strony brak butonierki uniemożliwia włożenie kwiatka. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kabza00 Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Dziękuję, spróbuję w takim razie odwiedzić jakiegoś poznańskiego szewca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bradley Napisano 23 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2017 Ktoś poradzi jak wiązać ten cholerny fular z niestandardową końcówką (z jakby szlufką na drugim końcu). Zdecydowałem się zakupić taki dodatek i nie mogę go opanować aby trzymał się szyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 26 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 Dnia 23.02.2017 o 18:58, phantom napisał: Jeszcze pomęczę o ten smoking - dziś obstalowałem go u Pana Mazurczaka i została jedna niewiadoma. W kołnierzu szalowym bez czy z butonierką? Z jednej strony butonierka zaburza trochę wygląd jedwabnego kołnierza, ale z drugiej strony brak butonierki uniemożliwia włożenie kwiatka. Jakieś sugestie? Sam sobie musisz odpowiedzieć, czy chcesz nosić kwiat, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 26 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 http://www.lnianysklep.pl/zielona-tkanina-lniana.html# nada sie na letnie spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syen Napisano 26 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 Chciałbym kupić na własny ślub garnitur z marynarką o zamkniętych klapach, np.: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/washington-granatowy-gładki/P2778W.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Washington Jednak w tym konkretnym modelu marynarka ma zapięcie na 2,5 guzika. Czy jest ono akceptowalne w przypadku własnego ślubu? Ewentualnie prosiłbym o polecenie czegoś innego - również z marynarką dwurzędową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 26 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2017 W kwestii formalności większym problemem jest biletówka, zapięcie mi osobiście by nie przeszkadzało. W SuSu jedynie model Soho ma zamknięte klapy i jest wystarczająco formalny na własny ślub (jeżeli chodzi o krój, wiele oczywiście zależy od tkaniny). Poza nim dosyć popularne i zgodne klasycznymi regułami dotyczącymi takich okazji są modele Lazio i Napoli, ale one mają otwarte klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figo Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Przymierzam się do kupna marynarki. Bardzo podoba mi się - przynajmniej na zdjęciach, nie widziałem na żywo - marynarka od M. Ceran. Czy ktoś z Was miał okazję przymierzyć, nosić, dotknąć? Warte swojej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz36 Napisano 3 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2017 Dnia 1.03.2017 o 13:37, figo napisał: Przymierzam się do kupna marynarki. Bardzo podoba mi się - przynajmniej na zdjęciach, nie widziałem na żywo - marynarka od M. Ceran. Czy ktoś z Was miał okazję przymierzyć, nosić, dotknąć? Warte swojej ceny? Podbijam pytanie. Sam jestem bardzo ciekawy jak wygląda stosunek ceny do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Ja bym dodał jeszcze jedno pytanie czy są jakieś firmy, które robią marynarki 188/96 z wyjątkiem SS? I są rozsądne cenowo? Bytom kończy na 100, Vistula nie ma zwykle rozmiarówki, Próchnik podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi