lubo69 Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 ad. 2. Reklamować. Mam te same spodnie, użytkowane z podobną częstotliwością; odpukać, nic się nie dzieje, wiatr po .... nie hula 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Dzięki @lubo69. To mniej pilna kwestia rozwiązana, pozostaje jeszcze ta na której obecnie bardziej mi zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 @Zajac Poziomka - M&S sprzedaje spodnie garniturowe jako separates, na pewno jest jeden model w obecnej kolekcji szary 100% wełna, ale w prążek. Są też jakieś tweedy. Mają w kilku długościach (29, 31, 33" itd) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumol76 Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 To co się przydarzyło Zajac Poziomka przypomniało mi, że miałem zamiar zapytać Was o jeżdżenie na rowerze, zwyczajnie, jako środku lokomocji. Jeśli poruszacie się rowerem codziennie, jak znoszą to Wasze ubrania? Jak buty? Zdarza mi się podczas jazdy w deszczu, gdy podeszwy złapią trochę wilgoci, że próba mocniejszego naciśnięcia na pedał powoduje poślizg buta na pedale, w efekcie stopa wraz z butem leci do przodu, i zatrzymuje się dopiero na obcasie. Ciekawe jak długo obcasy, zresztą całe buty, wytrzymają taki sposób użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Dodam jeszcze, że ja nie jeździłem w tych spodniach na rowerze, nie pływałem, nie skakałem i nie ratowałem świata. Ot, chodziłem z domu do pracy i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 4 godziny temu, dziko napisał: @Zajac Poziomka - M&S sprzedaje spodnie garniturowe jako separates, na pewno jest jeden model w obecnej kolekcji szary 100% wełna, ale w prążek. Są też jakieś tweedy. Mają w kilku długościach (29, 31, 33" itd) Byłem w ZT - żadnych 100% wełnianych szarych spodni. W Domach Centrum jeden model w paski, pewnie o ten Ci chodziło... Z tym że dla mnie on raczej jest blekitnoszary, niż po prostu szary, nijak nie nadaje się do zestawów koordynowanych. No i kosztuje... 570 złotych. Pozostałe szare spodnie to albo 100% poliester w cenie około 130 złotych albo 50% poliester i 50% wełna w cenach 170-400 (!!!) złotych. Generalnie wyszedłem z M&S mocno zniesmaczony, z mojego punktu widzenia zamknięcie tych sklepów to żadna strata. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lolo Napisano 15 Listopad 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 @Zajac Poziomka - kiedyś taki efekt (dziury) osiągnąłem w dżinsach. Złożyłem reklamację i zacna, najstarsza firma od dżinsów, przesłała mi info, iż reklamacji nie uznają, gdyż jest ona wynikiem.... mojej wady anatomicznej Potraktowałem to jako komplement, choć do dzisiaj nie jestem pewien czy słusznie 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 @Zajac Poziomka Kiedyś bym powiedział: Marks & Spencer. Ale to było kiedyś. Obecnie M&S jest na poziomie F&F. To może P&C? Na desperata możesz jeszcze sprawdzić RoyalCollection, ale: A. ceny z kosmosu, typowo "niemieckie" + sowita marża polskiego dystrybutora, B. niekompetentna obsługa która w dodatku prawdopodobnie ma wynagrodzenie powiązane z wypracowanym utargiem. Niestety szare spodnie wełniane to prawdziwy rarytas (nie mówiąc już o szarej flaneli), tak jak granatowa marynarka z nakładanymi kieszeniami. Tyle lat mędolenia na blogach, tyle występów pana Adamskiego w telewizji śniadaniowej, a to wszystko jak grochem o ścianę, jak była nędza tak jest nędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 @R50 Niestety P&C, ani RC nie ma w okolicach mojej pracy. Sprawdziłem jeszcze Van Graaf, Vistulę, Massimo Dutti a nawet w przypływie desperacji H&M... i nic. Straszna bieda, wygląda na to że wełniane szare spodnie to faktycznie u nas rarytas w sklepach stacjonarnych. No nic - poddałem się, dzisiejsze spotkania przełożyłem na później, w domu na szczęście jeszcze kilka par szarych spodni mam Wygląda na to że po prostu zamówię coś z CT, funt jest teraz tani, z kodami zniżkowymi porządne wełniane spodnie można tam teraz kupić za niecałe 70 funtów (w sekcji clearance nawet za 50 funtów). @lolo Na szczęście Benevento reklamacje rozpatruje bardziej na korzyść klienta niż najstarsza firma od dżinsów i zobowiązali się naprawić spodnie, lub jeżeli byłoby to niemożliwe - uszyć nowe takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 naprawić?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Też mam wątpliwości co do tego, czy jest to możliwe... ale jeżeli nie - patrz to co napisałem po "lub" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 No nie wiem, Michał, z tymi "niewidocznymi" klinami to często bywa tak: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 Ano właśnie, miałem kiedyś przetarte w podobnym miejscu spodnie (wełna+kaszmir, w sumie podobna do flaneli) naprawiane klinami i wydawały mi się one niewidoczne, ale jednak jak człowiek się krytycznie obejrzy / ofotografuje, to nie są :-/ Jeszcze co do M&S - nie płacą mi za reklamę, ale ja ciągle uważam ich za znakomity sklep. Są natomiast bardzo specyficzną siecią, oferującą masę plastiku czy produktów miejscami żenujących (typu "mock shirt") w pomieszaniu z pewnym odsetek znakomitych, nawet w stałej ofercie i regularnych cenach (bielizna z linii Autograph, koszule z inii "performance cotton" i wyższych). Dodatkowo, wszystko to wisi właściwie obok siebie, akryl sąsiaduje z kaszmirem i takie tam Spodnie 100% wełny (z letniej kolekcji) od nich mam i bardzo sobie chwalę, zwłaszcza że na wyprzedażach można je dostać przecenione z owych 500 na 100-150 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2016 3 godziny temu, Zajac Poziomka napisał: Też mam wątpliwości co do tego, czy jest to możliwe... ale jeżeli nie - patrz to co napisałem po "lub" To się załatwia klinem, we flaneli niewidoczny. Spodnie są się tak ratować do około pięciu razy (za każdym razem klin musi być trochę większy). Niestety taka uroda flaneli, ja tak zajechalem 3 pary spodni (Harrisons Flannel i dziadowski Minnis Dandy gdzie w ciągu 2 lat 4 razy klin wstawiłem aż mi się skończył zapas materialu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Ile mniej więcej centymetrów ponad guzikiem marynarki powinna "wystawać" kamizelka, żeby to dobrze wyglądało przy zapiętej marynarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Dnia 15.11.2016 o 18:07, lolo napisał: @Zajac Poziomka - kiedyś taki efekt (dziury) osiągnąłem w dżinsach. Złożyłem reklamację i zacna, najstarsza firma od dżinsów, przesłała mi info, iż reklamacji nie uznają, gdyż jest ona wynikiem.... mojej wady anatomicznej Potraktowałem to jako komplement, choć do dzisiaj nie jestem pewien czy słusznie Masz na myśli zbyt grube uda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 1 godzinę temu, secondhand_man napisał: Masz na myśli zbyt grube uda ? Nie tylko to, może tak być np. od "iksa". Kwestia kluczowa to czy inne spodnie się też właścicielowi tu przecierają i jak szybko te się przetarły. Moje 2 pytania: 1) Kant i mankiet w fabrycznie gładkich chino - da się czy szkoda czasu i zdrowia? 2) Czy ten guzik jest z masy perłowej i gdzie podobny dostanę w Waw - pękł w niewyjaśnionych okolicznościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 10 godzin temu, JD! napisał: 1) Kant i mankiet w fabrycznie gładkich chino - da się czy szkoda czasu i zdrowia? Żartujesz? Czy tak na serio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 17 godzin temu, pi_senny napisał: Żartujesz? Czy tak na serio? Z chęcią podyskutuję jak tylko rozwiniesz swoją myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Bardzo proszę. Wydaje mi się, że zaprasowanie domowymi sposobami kantu na gładkich chino (zapewne bawełnianych) będzie zabiegiem nietrwałym i przez to daremnym, a poza tym może doprowadzić do uszkodzenia faktury i koloru spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowski Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Kieszenie w marynarkach dzielą się na: a) nakładane b )cięte z patką c) cięte Czy kieszeń c to po prostu kieszeń b, ale bez patki? Jeśli tak, to czy kieszeń c i kieszeń b z schowaną patką to jest w praktyce to samo? Spotkałem się jeszcze z określeniami "kieszeń w ramce" oraz "kieszeń pasplowana". Czy to są inne nazwy na kieszeń c, czy też zupełnie inne rodzaje kieszeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 Nie jest, cięta może być bez patki. Ogólnie raczej szyje się cięte z patkami, ponieważ zawsze możesz je schować i wyglądają podobnie. Same cięte stosuje się w stroju bardzo formalnym typu smoking. Nazwa pasplowana to rodzaj obszycia kieszeni, jak sama nazwa wskazuje, masz wtedy takie jakby pasy z dołu i góry, zamiast zwykłego cięcia z obszyciem, co wygląda schludniej. Możesz mieć kieszenie bez pasplowania (np najczęściej w spodniach z tyłu). Wtedy nie masz dodatkowych tasiemek na krawędziach. Na YouTube masz tutorial jak się robi takie kieszenie - tam to widać. W tweedowych można spotkać nakładane z patka. Ogólnie to jest krawiectwo - co wymyślisz, tak Ci uszyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szabart Napisano 20 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2016 Hej, przyszła do mnie marynarka Washington halflined z SS. W okolicach kuli rękawa pojawiają się zmarszczki, których nie niweluje w żaden sposób założenie jej. Czy da się cokolwiek w tym temacie zrobić bez angażowania kuriera i bez brania po raz kolejny takiej samej marynarki? Co może być problemem? Pytanie ma charakter rozwojowy; oczywistością jest, że pod każdym względem bezpieczniejsza jest darmowa wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 21 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2016 prawie jak koszulowe wszycie rękawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Rozumiem, że masz w tym temacie doświadczenie. Zatem podziel się. Kolega, który zadał pytanie zapewne będzie rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi