blekit Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 @Aron miedzy innymi też, spektrum od beżu do tabakowego chodziło mi po głowie a tak na serio, to te spodnie nie za bardzo mi się widza z czymś innym niż grafit albo granat. I ogólnie kolor taki jesienno-zimowy moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Posiada może ktoś z kolegów garnitur firmy Hardy Amies i mógłby wypowiedzieć się o jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonfre Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Jeśli grafit to chyba taki ciemny do tego fioletowego. Ha, niedawno zupełnie bym nie pomyślał o spodniach w takim kolorze. Co też to forum robi z ludźmi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kadam Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Butelkowa zieleń bardzo ładnie wygląda w połączeniu z takimi spodniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Kupiłem na Zalando koszule Ralph Lauren, jest na niej napisane Knit Oxford - co to oznacza? Materiał sie bardzo lekki, trochę lejący sie, lekko rozciągliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Czy 'herringshoes' organizuje jakieś dni darmowej wysyłki zagranicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shackleton Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Czy zastosowanie prawideł sprężynowych (odpowiedniej długości) może poskutkować zniekształceniem kształtu buta i w efekcie wyrządzić więcej szkód niżeli ich brak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Używam kilku par i nigdy się nie spotkałem z takim efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Czy zastosowanie prawideł sprężynowych (odpowiedniej długości) może poskutkować zniekształceniem kształtu buta i w efekcie wyrządzić więcej szkód niżeli ich brak? Nad obcasem podkładam pod drewnianą kulkę prawidła grubszy kawałek szmatki, tak dla zdrowia psychicznego;-) Fakt włożenie prawidła trwa 6 sekund dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Jakiej jakości garnitury ma Carl Gross ?. Za 700 z hakiem z tkanin Cerruti/Zegna/Loro Piana 150'S warto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Szukam torby w kolorze granatowym, albo jakiejś budżetowej brązowej tego typu (skórzanej): Torba do której wrzucę np. termos, śniadanie, mały składany parasol, ipada. Do aktówek mi się to nie mieści. Albo laptop 17cali czyli torba powinna mieć jakieś 40cm szerokości. Standardowa cena Massimo Dutti to 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 http://www.massimodutti.com/pl/pl/c0p7135514.html Warta zakupu? czy jednak nie umywa sie do SS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2016 Na pewno się umywa, tylko czy to marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Jeśli ma normalne proporcje, to jest to świetny pomysł na lato. Trzeba tylko sprawdzić wykończenie szwów - w podobnej marynarce Henry Cotton's, którą widzialem w tikeju, materiał rozłaził się na szwach (pachy, plecy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 No właśnie nie ma - producent podaje, że dla rozmiaru 50 długość marynarki wynosi 73 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 No tak, ale pytanie, jak taka długość jest mierzona. Jeśli od wszycia kołnierza z tyłu, to długość całkowita będzie ok. 76 cm. Model jest wysoki, jeśli ma normalne proporcje, to na nim ta marynarka jest krótka, na kimś niższym może być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 73 cm przy rozmiarze 50 to krótko jak na marynarkę. Brak rozcięć z tyłu też dziwny. W sumie to taki jakiś kubraczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 W MD skok długości całkowitej pomiędzy rozmiarami wynosi ok. 1-1,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Co myślicie? Warto? Spontaniczny zakup za 279 zł (swoją drogą teraz 999 - no comment). Marynarka w drodze, w razie czego zwrot za free. http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-69809 Edit: szukałem możliwie klasycznej, szarej marynarki, do smart casualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Według mnie marynarki Lantier w cenie poniżej 500 złotych to dobry zakup, za niecałe 300 nawet bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Cenowo oczywiście, a stylistycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Mnie się podoba i wydaje mi się że będzie OK, jeżeli krój "slim" Vistuli pasuje do Twojej sylwetki. Dla mnie marynarki "slim" z Vistuli są o wiele zbyt obszerne, za to mam kilka marynarek "super slim" i jestem z nich zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 @ Zając - dzięki za podpowiedź. Żadne RTW tak naprawdę na mnie nie pasuje. Jeśli długość i barki ok to zawsze taliowanie ew. skracanie rękawów i poprawki na klacie, jeśli marynarka zbyt odstaje i oczywiście jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Tylko pamiętaj, że to tylko i wyłącznie moje zdanie, zdaje się że dosyć odosobnione. Jak kiedyś napisałem w temacie o SS że niektóre marynarki Lantiera są całkiem ładne i że od SS nie dzieli ich przepaść, to zostałem przez kilka osób wyśmiany No i jeżeli chcesz ją zatrzymać, to od razu kup komplet porządnych guzików, bo te standardowe - czarne ze sporymi białymi napisami "Lantier" wyglądają dosyć obciachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 24 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2016 Tak, guziki obowiązkowo (od 5 lat, jak kupowałem ostatnio Lantier nic się w temacie nie zmieniło). Zastanawiam się też, czy klapy nie są za wąskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi