PGozdek Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Napis więcej co do samego zastosowania. Lato/zima? W takim razie żeby było po równo, dwa na lato, dwa na zimę, dziękuje z góry za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Nie ma sensu w tym momencie kupować garniturów typowo zimowych (flanele, grubsze wełny czesankowe). Lepiej poczekać na nową kolekcję (te ze starej w większości powrócą) i ocenić, czy nie pojawi się coś ciekawszego. Drugi argument - istnieje szansa, że w lipcu otworzy się outlet (w nim ostatnio królowały zimowe kolekcje). Zatem sugeruję obecnie wybór dwóch letnich garniturów - np. taki "żelazny" zestaw: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-niebieski-gładki/P4865.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Havana http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-jasnoszary-gładki/P4867.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Havana oba wykonane z takiej samej letniej wełny, tylko w różnym kolorze - dobrze będą się łączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Czy po odpruciu zaszewek w koszuli zostaną ślady? Warto próbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Jeśli nie uszkodzisz materiału, to ślady powinny zejść po 1-2 praniach (testowane ostatnio na oxfordzie z TRL). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 15 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2016 Rozważałem te dwa modele, faktycznie będą pasować w połączeniu. Co do outletu to obawiam się powtórki z zimy, mogę się go nie doczekać. W takim razie decyzja pada na te dwa plus lazio. Jeszcze raz dziękuje, bardzo udane propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonfre Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Czy po odpruciu zaszewek w koszuli zostaną ślady? Warto próbować? Kiedyś zlecałem taki zabieg na koszuli i po praniu nie było widać śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv0lo Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 Hej, Nurtuje mnie jedno pytanie, a mianowicie: czy taka kamizelka - http://statics.suitsupply.com/images/products/Suits/zoom/Suits_Light_Grey_Plain_Havana_P4731_Suitsupply_Online_Store_1.jpg w połączeniu z takim garniturem - http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-jasnoszary-g%C5%82adki/P4867.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Szary to dobry pomysł na wesele kolegi? Czy może ta kamizelka obniża formalność stroju? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Ta kamizelka jest z dość grubego, zimowego materiału. Nie jest on formalny. Sam wzór i kolor według mnie byłyby dobrym wyborem. Natomiast nie wybrałbym tego jasnego garnituru, lepszy będzie granatowy. Jeżeli z jakiś powodów musi być jasny, to może lepiej model Lazio. Chodzi o to, że ten garnitur ani w kroju, ani w kolorze nie jest formalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
braavos Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Czy jesli zamowiona wyprzedazowa marynarka z Bytomia generalnie mi sie podoba, ale ma ZDECYDOWANIE za gleboka pache przez co jesg niesamowicie niewygodne (ruszanie rekami ograniczone) to krawcowa cos z tym zrobi czy zwrocic i nie kombinowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 zwrócić, nie kombinować i zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv0lo Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Ta kamizelka jest z dość grubego, zimowego materiału. Nie jest on formalny. Sam wzór i kolor według mnie byłyby dobrym wyborem. Natomiast nie wybrałbym tego jasnego garnituru, lepszy będzie granatowy. Jeżeli z jakiś powodów musi być jasny, to może lepiej model Lazio. Chodzi o to, że ten garnitur ani w kroju, ani w kolorze nie jest formalny. Które rodzaje garniturów z suit supply są bardziej formalne? Te z zakładki klasyczne? Zauważyłem, że wg rozmiarów są one mniej dopasowane niż te Trendy, a zależy mi żeby nie trzeba było mocno go przerabiać... Szarość nie będzie pasowała na wesele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Bardziej formalne są Lazio, York, Napoli, Athletic, Hartford, Livorono, La Spalla. Przy czym różnią się one stopniem dopasowania - można to sprawdzić w tabeli rozmiarów. Przykładowo Lazio jest chyba najbardziej dopasowany. Tak jasny garnitur nie do końca pasuje, chyba, że wesele odbędzie się w ogrodzie . Czasami proponowane sa takie garnitury nawet dla panów młodych. Osobiście uważam, że na sam ślub (latem) to całkiem fajnie to wygląda, ale po zmierzchu lepszy byłby ciemny, szary też może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Panowie, czy skóra ze zdjęcia poniżej to cordovan? Pilne pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Jeżeli to te buty http://www.richardjames.co.uk/dark-brown-walton-bench-made-loafers.htmlto nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horalbet Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 A propos ślubów, naszło mnie takie pytanie (jak zwykle o krawatach) - czy jakieś kolory/wzory/materiały krawatów będą bardziej formalne? Nie chodzi mi tutaj o róznicę między wełnianym knitem, a gładkim jedwabiem. Bardziej o to czy np. żakardowy granatowy jedwabny, będzie bardziej formalny niż diagonalny szary jedwabny. To przykład, bardziej interesuje mnie, czy możemy mówić o jakichś ustalonych regułach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Jeżeli to te buty http://www.richardjames.co.uk/dark-brown-walton-bench-made-loafers.htmlto nie ZającPoziomka - lepiej niż "Jaka to melodia" po jednej nutce... Poznałeś po czubkach? Zastanawiają mnie te cordovanowe smugi na prawym bucie... Nieważne - kto nie ryzykuje, nie pije szampana:)... Za taką cenę... Dobra, biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Raczej nie będziesz rozczarowany jakością, bo z tego co wyczytałem w internecie buty dla Richard James robi najprawdopodobniej C&J. Poznałem, bo jakiś czas temu przeglądając internet znalazłem te buty w promocji i zastanawiałem się nad kupnem. Ten nietypowy pas bez otworu w środku zapada w pamięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 No właśnie - w ciągu godziny pogłębiłem wiedzę na temat tej firmy:) Ale tak, czy inaczej Zając - dziś wypiję Twoje zdrowie;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Za taką cenę... Dobra, biorę. ale używki? z całym "dobrobytem" mikroorganizmów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 http://www.massimodutti.com/pl/pl/c0p7087512.html Panowie, co sądzicie o takiej koszuli noszonej bez marynarki samej do chinosow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Choć nie moja stajla, to zdrowo znoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Ma ktoś chinosy non-iron od CT - jak z ich jakością i czy jest jakaś różnica od tych iron? Zdążyłem wyszukać, że spodnie CT są generalnie obszerne, ale mi to akurat pasuje. W kwestii rozmiarówki, to może jeszcze miał ktoś porównanie ze spodniami M&S regular fit (też generalnie obszernymi)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Jest różnica. iron trzeba prasować przed każdym założeniem, a i tak pod koniec dnia wyglądają źle. non-iron teoretycznie można założyć bez prasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Dzięki. Ale rozumiem, że mówimy o praktyce dla tych konkretnych spodni, nie o bawełnie non-iron i iron w ogólności? Masz jeszcze jakieś spostrzeżenia? W opiniach użytkowników widziałem np. częste narzekania na za krótkie rozporki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 17 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2016 Cześć! Wiosna zbliża się nieuchronnie, a moja kurtka husky firmy pier one po ostatnim sezonie wygląda dość marnie (kosztowała 160 zł) - postanowiłem, że zainwestuję w nową. Przez ostatni rok, moje podejście do życia stało się trochę bardziej spragmatyzowane i wolę zapłacić trochę więcej i mieć lepszą jakość na dłużej. Mam 188 cm wzrostu, a moja waga waha się w granicach 78-82 kg, więc jestem szczupły (nie chudy) - rozmiar zazwyczaj 50. Chodzę w marynarkach, więc zależałoby mi na tym, aby kurtka była na tyle długa, żeby mi tę marynarkę zakryć, nie będąc przy okazji żaglem (tamtą kurtkę musiałem taliować). Przeglądając różne kurtki, spodobała mi się barbour liddesdale granatowa lub oliwkowa - cena jest jak dla mnie kosmiczna, ale jeśli miałaby być to kurtka na lata to byłbym w stanie tyle zapłacić. Jednak przeczytałem w kilku miejscach, że barbour obniżył jakość i kurtka starcza na 1-2 sezony, więc zmartwiłem się i stwierdziłem, że muszę zglębić temat. Znalazłem też tańszą alternatywę w postaci: http://sklepmiler.pl/pl/p/Miler-Quilted-Jacket-Olive-Green/905, ale z tego, co widzę, nie ma już rozmiarów. A może niewarto płacić tyle pieniędzy za taką kurtkę i lepiej kupić znowu coś za ok 200 zł w Vistuli albo jakimś tam innym Bytomiu. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi