Krzysiek_W Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Limit bezVAT-u to 22€. Uzupełniając, dla przesyłek oznaczonych jako "gift" próg bez VAT to 45€. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Uzupełniając, dla przesyłek oznaczonych jako "gift" próg bez VAT to 45€. Może inaczej - przesyłki otrzymane od osób fizycznych Ten "gift" to sztuczka znana chyba wszystkim chińskim eksporterom detalicznym i wszystkim polskim celnikom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 już chyba wszędzie znany, nie prosząc sprzedawców, otrzymałem paczki z Argentyny, Korei, Malezji a miesiąc temu z Mołdawii i wszędzie tak wpisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 To już teraz pamiętam skąd miałem w głowie zakodowaną kwotę z przedziału 150-200 zł, paczki zawsze były oznaczane jako "gift". Swego czasu (2-4 lata temu) ściągałem dość dużo paczek z Japonii i Hong Kongu, praktycznie wszystkie oznaczone przez sprzedawców jako "gift" i muszę nie zgodzić się z tym, że celnikom zwykle nie chce się naliczać VAT-u bez cła. To, czy paczka dostawała VAT czy nie to była raczej loteria, czasem nawet paczki o wartości <100$ dostawały VAT, a czasem droższe nie. Zależy od przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 może to byc uzależnione od podległości pod dany urząd celny, metody wysyłki, kierunku nadejścia, asortymentu Osobiście w tym braku reguły, upatruję właśnie lenistwa lub jakiegoś trudnego do odkrycia algorytmu selekcji paczek to kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Co myślicie o tym szalu http://vistula.pl/akcesoria/szal,id-67683 Jodełka nie będzie na żywo za bardzo razić w oczy? Noszony będzie do czarnej kurki. Jeszcze takie 2 mnie zaciekawiły: http://vistula.pl/akcesoria/szal,id-68067 http://vistula.pl/szale/szal,id-71740 Ten z jedwabiu nie zniszczy się szybko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Z tych trzech wybrałbym ten ostatni - w kratę, jest najbardziej "żywy". Z jedwabiu mam jeden szalik i nie niszczy się szybciej niż wełniane. Z resztą nie ma co przesadzać, ubrania nie są kupowane na wieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 oglądałem dzisiaj buty, które nazwałbym penny tassel loafers (penny z dwoma "dzwonkami" skórzanymi)- ale to chyba hybryda jakaś? coś w stylu wiązanych trzewików, z suwakiem z boku. But nie wygląda źle, na lato jak znalazł do lnianych spodni, tylko coś jakby za dużo tego. Spotkaliście się z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 18 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 @Krzysiek_W: MD coś takiego ostatnio wypuściło... trochę kombinowanie na siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 http://patine.pl/yanko-741-cuero.htmlile byście dali za buty które ktoś miał 8 razy na nogach około 2 godziny za każdym razem .Buty w bardzo dobrym stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Nic. Everything! https://www.youtube.com/watch?v=u6aPgA5549g&t=10s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 19 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2015 Panowie, czy marynarkę z dwoma rozcięciami z tyłu można zwężać w talii inaczej, niż po szwie środkowym? Przeliczyłem się z możliwością przeróbek i pomimo dobrego dopasowania w plecach mam dalej zbyt obszerny w talii garnitur. Jedyna droga ratunku prowadzi przez szwy inne, niż ten wzdłuż kręgosłupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 jaki rodzaj kołnierza ma ten gość .Pytałem ostatnio czy ten kołnierzyk będzie pasował bez krawata ,Jeśli na filmie to ten sam http://eu.suitsupply.com/en/shirts/blue-jort-shirt/SH065-J.html?cgid=Shirtsrodzaj to chyba źle nie wygląda a nawet dobrze . https://www.youtube.com/watch?v=h1FwYlh56Ic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 20 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2015 Hmm, może trochę przewrotnie, ale jak nie jak tak? Jest bardzo rozjechany i wyglada to według mnie słabo. Może z marynarka byłoby lepiej, ale nie sadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Zegarek kieszonkowy do chinosów - ujdzie w tłoku, czy raczej odpuścić sobie takie eksperymenty? Dla jeansów zaprojektowano specjalną kieszonkę na takie czasomierze, ale chinosy rzadko mają więcej niż 4 kieszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Dałbym spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Czy ktoś już kupował w tym sklepie ; http://www.deepgroove.co.uk/index.php?main_page=advanced_search_result&search_in_description=1&keyword=crockett&x=25&y=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Na szczęście nie. Znasz angielski? Zobacz jak opisane jest np. shipping info - to nie jest po angielsku. Jeśli chcesz kupić C&J za 60 funtów, to tylko stracisz 60 funtów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 tak myślałem:) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Po pierwszym praniu w pralce, mimo niskiej temperatury, skurczyła mi się nylonowa (z poliestrową podszewką), pikowana kurtka z Bytomia. I to na tyle, że nie da się jej komfortowo zapiąć. Da się to jakoś odwrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Spróbuj wyprać jeszcze raz, ale wątpię w sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Zegarek kieszonkowy do chinosów - ujdzie w tłoku, czy raczej odpuścić sobie takie eksperymenty? Dla jeansów zaprojektowano specjalną kieszonkę na takie czasomierze, ale chinosy rzadko mają więcej niż 4 kieszenie... Chinosy Altea maja mala kieszonkę ,właśnie przeznaczona do tego celu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Michał, tylko ja to prałem po imprezie . Z dnia na dzień raczej mi się tyle nie przybrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fey Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Czy angielski rozmiar płaszcza 44" (z CT) odpowiada mniej więcej naszemu 56? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Nominalnie 54. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi