Pan Janusz Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Koszule taliuje się właśnie takimi zakładkami, ale tak jak na zdjęciu od Arona (10 min roboty na maszynie do szycia) lub po szwie bocznym (dużo więcej roboty) Pierwszy sposób ma też tą zaletę, że jak brzuch urośnie, to można w ciągu 3 min przywrócić koszulę do większego rozmiaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 Ja bym jeszcze dodal, ze jak ktos ma lordoze, to za pomoca zakladek na plecach mozna zebrac nadmiar materialu z tylu nie ruszajac brzucha. Zwezanie po szwie bocznym zbiera po rowno z przodu i z tylu. Ale te zakladki sa zdecydowanie dluzsze od jakichkoleiwk, ktore widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 2 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2015 @Vaolin - Jak leży koszula po taliowaniu? Jak leżała przed? Czy krawcowa upinała materiał na Tobie, czy odbyło się to "na gębę" (zbierze pani, kochanieńka, 2cm z brzucha i 1cm z klatki)? Jeśli upinała na Tobie, to nie powiedziała Ci, w jaki sposób zamierza zebrać nadmiar? Jeżeli koszula była wyraźnie zbyt obszerna w klatce, to po zrobieniu zaszewek do połowy pleców prawdopodobnie miałbyś balon u góry. Ogólnie mówiąc, jeżeli wymiary drastycznie nie przystają do sylwetki, to cudów z poprawek nie będzie - pomoże właściwie tylko rozprucie całości i ponowne odszycie - w wielu przypadkach impreza całkowicie nieopłacalna. Odpowiedź, której udzielisz sobie na pierwsze pytanie ma imho kluczowe znaczenie, jeżeli chodzi o wybór drogi postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?cgid=Jackets Czy Można iść w takim zestawie na studniówkę .Pytam bo mam górę tzn marynarkę .Spodni nie a nie chciałbym kupować garnitury w sumie takie samego jak marynarka ( lecz ze spodniami) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-blue-plain/C848.html?cgid=Jackets Czy Można iść w takim zestawie na studniówkę .Pytam bo mam górę tzn marynarkę .Spodni nie a nie chciałbym kupować garnitury w sumie takie samego jak marynarka ( lecz ze spodniami) ? Nie do końca rozumiem drugą część wypowiedzi, ale jeśli pytasz czy można iść w zestawie koordynowanym na bal (badź, co bądź) to masz sporo lekcji do odrobienia w temacie zasad dostosowania stroju do okazji. Jednak odpowiadając na tak postawione pytanie: można - można też w dresie. Nikt nie zabroni... no chyba, że ochrona nie wpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Miałem na myśli ,że jak mam kupić garnitur to tylko granatowy .No i było by tak że miałbym w dwie takie same (co najmniej bardzo podobne) marynarki plus spodnie .I stąd moje pytanie czy przystoi czy raczej nie iść w takim zestawie .A co polecasz z granatowego .Preferuję raczej nie świecące A czy to się nada z tego coś jeszcze bym ugrał później http://eu.suitsupply.com/en/suits/soho-grey-plain/P3688.html?cgid=Suits Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Szary dwurzędowy garnitur na bal? ... Skoro już znasz adres SuSu - to znajdź w swoim rozmiarze garnitur w kroju Lazio / Napoli / York / Sienna - w kolorze navy, z gładkiej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Pewnie zostaną mi komisyjnie odebrane punkty reputacji, ale na swoją studniówkę założyłem jasnoszarą dwurzędową marynarę (nie mylić z marynarką) w jodełkę i jakieś ciemne spodnie; buty miłościwie zatarły mi się w pamięci. Tłumaczy mnie tylko signum temporis, w 1988 nie było Suit Supply. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Dobrze leży na mnie havana .To co byś polecił z granatowego zbliżonego rozmiarowo lazio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2015 Pewnie zostaną mi komisyjnie odebrane punkty reputacji, ale na swoją studniówkę założyłem jasnoszarą dwurzędową marynarę (nie mylić z marynarką) w jodełkę i jakieś ciemne spodnie; buty miłościwie zatarły mi się w pamięci. Tłumaczy mnie tylko signum temporis, w 1988 nie było Suit Supply. Jako obywatel miasta włókienników, jak na tamte czasy mialeś niezły wybór innych producentów Dobrze leży na mnie havana .To co byś polecił z granatowego zbliżonego rozmiarowo lazio ? W mojej kryształowej kuli nie zobaczyłem "zbliżonego rozmiarowo". Zadanie dla Ciebie: http://eu.suitsupply.com/en/suits?prefn1=basicDessinSuits&prefv1=Plain&prefn2=color&prefv2=Blue&prefn3=styleFit&prefv3=Classic-Lazio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Pewnie zostaną mi komisyjnie odebrane punkty reputacji, ale na swoją studniówkę założyłem jasnoszarą dwurzędową marynarę (nie mylić z marynarką) w jodełkę i jakieś ciemne spodnie; buty miłościwie zatarły mi się w pamięci. Tłumaczy mnie tylko signum temporis, w 1988 nie było Suit Supply. Ja na swojej studniowce bylem w granatowym garniturze z bytomia bodajze, bialej koszuli, ciemnym krawacie i czarnych butach (marki nie pomne)... Czyli w miare sie dalo w czasach komuny, nawet bez SuSu Szkoda tylko ze rodzice mnie wlasciwie przymusili, a nigdy tak naprawde nie wyjasnili o co chodzi z ta cala elegancja... Do dzis pamietam jaki opor stawialem temu garniturowi... Za to teraz przynajmniej bez wstydu moge patrzec na zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Co sądzicie o takich spodniach (kolor) ,zimą byście latali w nich ? http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-brown-plain/C929.html?cgid=Jackets można gdzieś u nas kupić podobne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Ja bym pochodził... czemu nie. O latanie spytam kolegów z linii lotniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Hargin są jakieś u nas alternatywy ? jak sądzisz warte tej cenny z susu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Na sloneczna pogode sie nadadza jak najbardziej. Fajne zestawienie z ciemnym brazem. Na ponury dzien - juz nie tak bardzo... Poszukaj kremowych / off white / jasno-bezowych sztruksow z delikatniejsza faktura lub "grubszych" chinosow lub jeansow. Wazne zeby spodnie wygladaly ogolnie na grube i miesiste. W P&C widzialem kiedys takie chinos (chyba dockersy). Mozesz tez szukac na zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Przecież to jest cena marynarki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Przecież to jest cena marynarki. Pozdrawiam. Wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Ja się jeszcze nie przełamałem z kupowaniem spodni i marynarek osobno w SuSu. Ceny nadal mnie odstraszają. Wolę kupić cały garnitur i używać osobno, nie tracąc możliwości użycia razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Jest jakiś prosty sposób, żeby dziurki na sznurowadła w trzewikach zastąpić haczykami? Jakieś "adaptery" montowane w dziurkach? Chodzi mi oczywiście o zamontowanie tego w 2-3 górnych dziurkach, celem ułatwienia sznurowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Szanowni Koledzy, ile maksymalnie można zebrać materiału wyszczuplając koszule na bocznym szwie? Czy z rozmiaru w klatce 127cm da radę zrobić ok 115cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Jak zrobisz to z wypruciem rękawów i wszyciem na nowo to nie powinno być żadnego problemu. Inaczej można raczej wybrać w talii niż w klatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Kupiłem niedawno białą koszulę CT, konkretnie tą http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/White-twill-non--iron-cutaway-Extra-Slim-fit-shirt?q=gbpdefault||rg009wht|||||1861,4277,|||||||| Na rękawach od początku są kanty, których w żaden sposób nie da się rozprasować, nawet po praniu się utrzymują. O co chodzi? Czy oni je fabrycznie zaprasowali? Mieliście takie przypadki z koszulami CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Mam tak samo przy bawełnie oksford, fabryczne kanty na rękawach utrzymują się cały czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Większość, a może i wszystkie koszule non-iron z CT trzymają kant po praniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 6 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2015 Głupie pytanie: na chinosy kapnęła mi pasta do zębów, po praniu nie odeprała się, czy ktoś ma może jakieś sposoby którymi można to usunąc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi