Aron Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Chciałbym kupić pikowana kurtkę Barbour Liddesdale (tą wersję dłuższą, nietaliowaną). Czy możecie pomóc z doborem rozmiaru? Może ktoś posiada Barbour i Christian Berg z P&C i może porównać rozmiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Chciałbym kupić pikowana kurtkę Barbour Liddesdale (tą wersję dłuższą, nietaliowaną). Czy możecie pomóc z doborem rozmiaru? Może ktoś posiada Barbour i Christian Berg z P&C i może porównać rozmiary? Co prawda, ale te klasyczne kurtki pikowane Barboura mają fason hmmm... powiedzmy, że luźny, a w praktyce workowaty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Może warto zaczekać na propozycję Tomka w tym temacie. Sam planuję zakup kurtki pikowanej ale akurat w Barbourze jestem między rozmiarami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Właśnie w moim przypadku może być tak samo - pomiędzy rozmiarami. Czekam również na propozycję Miler Spirits & Style. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Sprawdź na stronie Barbour, jaki "fit" ma wybrany przez Ciebie model; jeżeli jest to Sporting fit, to polecam brać rozmiar mniejszą. Mam taką kurtkę w rozmiarze M i jest to praktycznie L-ka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Kurtkę chciałbym kupić w Zalando, więc tylko wydaje mi się, że to jest ta kurtka na stronie Barbour http://www.barbour.com/eu/all-collections/mens/quilted-jackets/liddesdale-quilted-jacket/p/MQU0001OL91?breadcrumbs=mens&breadcrumbs=mens-quiltedjackets Zalando: https://www.zalando.pl/barbour-liddesdale-kurtki-oliwka-ba222d00l-604.html Christian Berg mam S, więc tutaj też powinno być S, ale wychodzi, że rękawy będą za krótkie (33,5 cala), a koszule od CT, dobre na mnie mają rękawy 34 cale. Zmierzyłem swoją kurtkę i wychodzi, że rękaw ma 35 cali. W związku z tym chyba nic z tego nie będzie. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 http://allegro.pl/szelki-skomponuj-sam-guma-3-5cm-na-guziki-klipsy-i5614857730.html wygląda całkiem przyzwoicie - czy granatowe plus czarna skóra będzie OK? Wtedy byłby granatowy garnitur, szelki jak powyżej, szara kamizelka, czarne oxfordy i zostanie jeszcze do dobrania mucha. Ktoś wspomniał o tym sprzedającym w tym temacie: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1325-szelki-dyskusje-i-porady/?p=172381 Według mnie granatowe + czarna skóra będzie OK. Szelki jeszcze są tutaj: http://www.pewienpan.pl/pl/17-szelki-na-guziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Czy zna ktoś z Szanownych Forumowiczów politykę wyprzedażowo-promocyjną The Suit Supply? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Czy zna ktoś z Szanownych Forumowiczów politykę wyprzedażowo-promocyjną The Suit Supply? Dwa razy do roku, na kilka tygodni, uruchamiany jest outlet (oddzielna strona www ze swoją domeną i hasłem). Ostatnio po raz pierwszy działał także w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Rozumiem, że należy spodziewać się go pod koniec roku? A jak jest z asortymentem w tym outlecie? Da się coś fajnego w popularnych rozmiarach dorwać? Ostatnie pytanie - jak znaczne są obniżki? W zasadzie planuję na próbę kupić jeden nie-bespoke'owy garnitur, a ceny SS są i tak bardzo atrakcyjne; nie wiem, czy opłaca mi sie czekać te trzy miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Rozumiem, że należy spodziewać się go pod koniec roku? A jak jest z asortymentem w tym outlecie? Da się coś fajnego w popularnych rozmiarach dorwać? Ostatnie pytanie - jak znaczne są obniżki? W zasadzie planuję na próbę kupić jeden nie-bespoke'owy garnitur, a ceny SS są i tak bardzo atrakcyjne; nie wiem, czy opłaca mi sie czekać te trzy miesiące. Ceny podczas wyprzedaży są bardzo atrakcyjne. Asortyment ograniczony, ale zdarzają się ciekawe garnitury. Przejrzyj wątek o SuitSupply, znajdziesz tam sporo informacji. Jeśli masz na oku coś konkretnego, to przy ich cenach i niewielkiej szansie na pojawienie się tego konkretnego modelu w outlecie, nie warto czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Koledzy, krótkie pytanie: pikowana kurtka od tyrwhitta (http://www.ctshirts.co.uk/mens-outerwear/mens-coats/Navy-canvas-Made-in-England-quilted-coat?q=gbpdefault||jc021nav|||||||||||||) - widział ktoś? Czy w tej cenie da się kupić coś (znacznie) lepszego? Od wielu sezonów noszą kurtki pikowane barboura (liddesdale), bardzo mi się ten styl podoba, ale chciałbym pójść o stopień wyżej - pikowane barboury jednak szybko się zużywają (szwy się prują, nylon zaciąga...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gamer7772 Napisano 6 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Witam!Kupiłem jakieś pół roku temu dyplomatkę na allegro. Skusiła mnie niska cena, polski producent i całkiem niezły składa tkaniny (65% wełna, 15% kaszmir , 20 % nylon). Niestety, całość nie powala: guziki są przeciętnej jakości, sama tkanina nie jest zbyt gruba, a podszewka to najtańszy poliester. Dyplomatkę użyłem kilkukrotnie i schowałem do szafy.Teraz jednak nadeszły niższe temperatury. Wyciągnąłem dyplomatkę z szafy i uznałem, że po paru przeróbkach mogłaby mi fajnie posłużyć. Chciałbym ocieplić płaszcz, wymienić podszewkę (wiskoza) , może nieco wytaliować.Orientujecie się, gdzie mogę stosunkowo tanio wykonać te przeróbki w Warszawie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 6 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2015 Czy ktoś wie jak nazywa się ten rodzaj splotu w garniturze ? Jest to juta czy coś innego ? Najlepiej jakbym mógł prosić o nazwę po angielsku i polsku. Mam jeden taki garnitur i koniecznie musze poszukać kolejnych bo się świetnie układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Przypuszczam, że hopsack (nie wiem jak to jest po polsku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 10 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Tragedia Kupiłem tydzień temu rękawiczki, leżały na półce czekając na odpowiednią pogodę, a dzisiaj... Ktoś się do domu włamał i jadł nad nimi frytki... nie wiem skąd wzięły się te plamy, ale wyglądają na tłuste. Jak je usunąć? Wyprać w mydle...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Zrobiła mi się dziura w spodniach. Czy da się to w jakiś sposób naprawić? Może podklejenie od tyłu plus jakieś cuda czy niestety muszę się pożegnać z tymi spodniami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 To jest wypalone, rozdarte czy przetarte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 13 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2015 Przypuszczam, że hopsack (nie wiem jak to jest po polsku). Hopsack to właśnie juta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Panowie co sądzicie o takim kolorze? http://www.zara.com/pl/pl/m%C4%99%C5%BCczyzna/spodnie/chinosy/spodnie-chinosy-z-paskiem-c510503p2836581.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 'Ale, że w sensie'?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Ja mam jedną taką parę Pierre Cardin... kupiłem bo myślałem, że są białe wina kiepskiego oświetlenia w sklepie. W każdym razie, ciężko komponuje się je z białymi koszulami - spodnie wyglądają jak poszarzałe w praniu. Dobrze wyglądają jednak w połączeniu z brązem i kolorem granatowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Wkradł się jakiś błąd w link: chodzi mi o te spodnie w kolorze czerwonym/buraczkowym, z czym można je skomponować, czy kolor nie jest przypadkiem, że tak to ujmę, mało męski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 15 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2015 Pytanie o męskość czy niemęskość koloru, samo w sobie, jest niemęskie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi