waski Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Napisz do Sterkowskiego, mieli otworzyć sklep na Wale Miedzeszyńskim. Ewentualnie podjedź do nich do Otwocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Przy Tamce jest sklep z kapeluszami, Zaręba bodajże. Nie wiem jak z asortymentem, nigdy nie wchodziłem, ale jeśli będziesz miał po drodze, to może warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Na Tamce a raczej na Kopernika,kapeluszy męskich bardzo mierny wybór. Ostatni korzystałem z Hathat https://www.facebook.com/kapeluszeHatHat?fref=ts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Przy Tamce jest sklep z kapeluszami, Zaręba bodajże. Nie wiem jak z asortymentem, nigdy nie wchodziłem, ale jeśli będziesz miał po drodze, to może warto. Z asortymentu męskiego ma głównie czapki, kapelusze są damskie. Ostatnio jak z nim rozmawiałem powiedział, że ostatni warszawski kapelusznik męski "zamknął" się z 10 lat temu. W Madison Avenue 346 na Placu Bankowym mają trochę kapeluszy Stetsona, ale w 100% stetsonowych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Największy wybór kapeluszy i czapek Stetsona jest na Mokotowskiej. To główny sklep przedstawicielek Stetsona w Polsce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Na Tamce a raczej na Kopernika,kapeluszy męskich bardzo mierny wybór. Ostatni korzystałem z Hathat https://www.facebook.com/kapeluszeHatHat?fref=ts Hathat ma jakiś sklep stacjonarny, czy istnieją tylko w sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Jest sklep na Ul.Dąbrowskiego,ale trzeba się umawiać telefonicznie na godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Największy wybór kapeluszy i czapek Stetsona jest na Mokotowskiej. To główny sklep przedstawicielek Stetsona w Polsce, Irek, nie pomyliłeś przypadkiem z Mysią 3? http://www.stetson.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 Irek, nie pomyliłeś przypadkiem z Mysią 3? http://www.stetson.pl/ Jestem pewien ze na Mokotowskiej ,Mysia bierze od nich ,zresztą ma wyższe ceny niż na Mokotowskiej i Madison Avenue 364 na Pl.Bankowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 28 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Kwiecień 2015 @xkoziol Usunąć skutek to jedno. Drugie to.. pozbyć się przyczyny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boliron Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Szukam pomocy, gdzie mogę kupić pasek do garnituru czarny długości przynajmniej 130cm. wiem że shoepassion ma nawet do 140 ale jednak 90 euro to dla mnie trochę zbyt dużo. Chciałbym się zmieścić w 150 max 200PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 https://www.sklep.wittchen.com/man/category/11/paski.html?sort=0&f_5_4=4&view=1&p1=59.00&p2=249.00&f_3_46=46 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 29 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2015 Odradzam paski Wittchen. Strasznie twarde,"plastikowe" i wycierające się. Niesamowicie lepsze są te, ze strony http://stylowepaski.pl/i za 1/3 ceny. Wittchen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irytek102 Napisano 30 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2015 Chciałbym zapytać co forumowicze sądzą o tkaninie Holland&Sherry: 160s, o gramaturze 420 jako materiale na garnitur ślubny? Później chciałbym żeby był w miarę uniwersalny. Oglądałem, dotykałem i na moje niewprawne i niedoświadczone oko jest super, bardzo mi się podoba. Jak sprawuje się taka tkanina? Nie będzie w niej zbyt ciepło (ślub końcem sierpnia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 Prawdopodobnie będzie za ciepło, nawet jeśli materiał super przewiewny. W ogóle jest to super gramatura, zapewniająca pewną solidność, natomiast takie tkaniny nie są na lato. Bardzo wysoka skrętność btw - myślałem, że super 160 robią tylko w przedziale 200-300 g/m2. Napisz jeszcze, albo wrzuć linka do zdjęcia, jaki kolor i faktura. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 Chciałbym zapytać co forumowicze sądzą o tkaninie Holland&Sherry: 160s, o gramaturze 420 jako materiale na garnitur ślubny? Później chciałbym żeby był w miarę uniwersalny. Oglądałem, dotykałem i na moje niewprawne i niedoświadczone oko jest super, bardzo mi się podoba. Jak sprawuje się taka tkanina? Nie będzie w niej zbyt ciepło (ślub końcem sierpnia)? Na pewno 420g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2015 Holland&Sherry ma w swoich próbnikach coś takiego jak flanele 400g które mają 160s-200s (cena jak za zboże) Odpowiadając jednak na pytanie: będzie mało uniwersalny przez a) wysoką gramaturę, typoeo zimową będzie łatwo się wycierał i przecierał przez 160's Ja osobiście skorzystałbym z okazji i uszył z tej okazji letni, formalny garnitur. Do takiego czegoś trzeba jednak spojrzeć nie na angielskich producentów tkanin, ale włoskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 2 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2015 Mam pytanie jak wieszacie w szafie spodnie - przewieszone wpół na wieszaku czy zaczepione za końcówki nogawek i zwisające całe w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2015 Zwisające w dół. Automatycznie się prostują. W przypadku przewieszenia przez pół (np. gdy składuje się spodnie zimowe w lato) ulegają licznym zagnieceniom w miejscu przewieszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irytek102 Napisano 3 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2015 Na pewno 420g? Może mniej, ale na pewno >= 400. Holland&Sherry ma w swoich próbnikach coś takiego jak flanele 400g które mają 160s-200s (cena jak za zboże) Odpowiadając jednak na pytanie: będzie mało uniwersalny przez a) wysoką gramaturę, typoeo zimową będzie łatwo się wycierał i przecierał przez 160's Ja osobiście skorzystałbym z okazji i uszył z tej okazji letni, formalny garnitur. Do takiego czegoś trzeba jednak spojrzeć nie na angielskich producentów tkanin, ale włoskich Dziękuję za konkretne informacje! Trochę się obawiam szycia bespoke, naczytałem się na forum że pierwsza taka przygoda może wyjść bardzo różnie. Bardziej skłaniam się do m2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Mateusz- Napisano 3 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2015 Witajcie Dostałem ostatnio 2 garnitury dwu-rzędowe. Sądząc po kroju to lata 90.- guzików jest 6, zapinany dolny rząd guzików, bardzo sztywne ramiona. Natomiast na plus zaliczyć mogę w miarę dobre tkaniny w dobrym stanie. Jak sądzicie, czy dobra krawcowa(znam taką ) będzie w stanie przerobić ją następująco: -zapinane 2 rzędy guzików-skrócić linię barków- wyjęcie też przynajmniej części sztywnych poduszek na barkach-taliowanie?Marynarki te są na rozmiar 96, przy czym ja noszę 92. Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2015 Zminejszyć można wszystko, ale praktycznie w ciemno można stwierdzić, że jest to bardzo trudne i kompletnie nieopłacalne. Szukaj marynarek, które po założeniu od razu wyglądają dobrze (ew. drobne korekty dopuszczalne), odpuść sobie złożone przeróbki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Panowie, jak złożyć w ten sposób poszetkę? Jakieś ilustracje/video ktoś posiada? Chodzi mi o sposób dwóch panów, bo mają ją złożoną tak samo. Chodzi mi o takiego mięsistego puffahttps://www.icatalogapp.com/apps/webcat/main/PaulStuart/PaulStuart-Spring-2015.icatalog/Portrait_039.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2015 Wyciągasz puffa, składasz go na pół - cała filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Wyciągasz puffa, składasz go na pół - cała filozofia To chyba nie jest takie proste. Jak widać, model na drugim planie ma takie "piętrowanie", jakby poszetka była przekładana przez siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi