Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Poniekąd, chociaż łyżkę do butów kup raczej osobną;-) Nie wiem z czego jest to włosie, ale zapewne sztuczne. Lepiej pewnie będzie tutaj:

http://www.szczotkarnia.pl/products-page/czyszcze-ubrania/

a jeżeli za drogo, to przejrzyj wątek o czyszczeniu ubrań, powinny być też inne linki.

Mam pytanie - czy górny guzik w tej marynarce nie jest za wysoko umieszczony?

http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-bd1-02-40a-177-k-1443-10889-p

Jest jakaś zasada co do umieszczenia guzika czy to kwestia gustu? Czy raczej wzorowo powinno wyglądać jak u tego Pana? Moda_meska_dwarzedy_10.jpg

Popatrz na proporcje tej marynarki(Bytom),ona wygląda źle bo jest zbyt krótka,ma wyłogi zbyt małe a o wysokości guzików już nie wspomnę.

• Oceniam pozytywnie 3

Panowie doradźcie:
Wiem, że do kamizelek winno się nosić spodnie dedykowane szelkom (edit: bądź przerobione pod szelki), ale takowych nie posiadam. Cóż zatem jest podług Was mniejszym "złem": zostać przy kamizelce i pasku, czy nosić kamizelki bez paska, mimo szlufek w spodniach?
Pozdrawiam!

Nie wiem, czym dokładnie muszą się charakteryzować spodnie, aby być im dedykowane.

Mam dwie pary spodni posiadających zarówno guziki do szelek jak i szlufki (tak, wiem - zbrodnia  ;-) ) i po prostu zakładam szelki pod kamizelkę.

Sam sobie odpowiedziałeś, - nie mają szlufek :)

Sam sobie odpowiedziałeś, - nie mają szlufek :)

Ja bym mimo wszystko wykazał więcej pokory i nie wysnuwał pochopnych wniosków. Są modele spodni, które nie mają szlufek i nie są przeznaczone do szelek. Obwód regulowany jest z boku za pomocą wszytych paseczków i klamerek.

• Oceniam pozytywnie 1

Hargin, to była krótka żartobliwa riposta....
Jednak nie zmienia to faktu, że spodnie przeznaczone do szelek, czy choćby smokingowe (regulowane paseczkami i guzikami),- nosi się bez paska.
Czyli pasują do kamizelki, a o tym rozmawiamy.

P.S. Uprzejmie proszę, darujmy sobie te moralne uniesienia i grę pokorą czy "bon tonem", bo to tylko zniechęca młodych użytkowników do wszelkiej aktywności na forum.

Hargin, to była krótka żartobliwa riposta....

P.S. Uprzejmie proszę, darujmy sobie te moralne uniesienia i grę pokorą czy "bon tonem", bo to tylko zniechęca młodych użytkowników do wszelkiej aktywności na forum.

Tak, a moja była ciut dłuższa i pewnie trochę mniej żartobliwa :-) Osobiście nie uważam, że "nowi" (tak rozumiem "młodych") powinni być traktowani inaczej, niż pozostali, ale też należy wymagać od nich tyle samo. Jest równouprawnienie, nie powinno być podziałów.

Tyle OT.

Szybkie pytanie - jak duże prawidła są za duże? :) Mam dwie pary butów 6.5 - do jednych dostałem od Herringa prawidła 6, do drugich 7. Ze względu na różnicę w kształcie kopyta, są faktycznie dobrane świetnie. Ale jak je między sobą zamienię miejscami, to 6-tki są w większym bucie też ok, natomiast 7-ki w mniejszym są niemal do końca ściśnięte na długość na sprężynach. Wchodząc do buta stawiają delikatny opór, ale nie muszę się z nimi mocować, żeby je włożyć.

Czy takie ściśnięcie to problem, czy jest ok? Chciałbym kupić prawidła "luzem" na zapas - i się obawiam, żeby nie były za bardzo rozpychające :) Jakie prawidła wybieracie przy połówkach - raczej mniejsze, czy raczej większe?

Nie chcę zaśmiecać wątku o butach, więc spytam tutaj:

Miał ktoś z szanownych Kolegów do czynienia z marką butów PETER ZACK?
Szyte ramowo, mocno zróżnicowane cenowo w zależności od gatunku skóry (od 500 pln w górę)
Jestem ciekawy jakości, bo szyją klasyczne oxfordy, ale również dziwolągi typu "fashion".

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów z okazji mojego pierwszego postu na tym forum.  :-)

Niestety forumowa wyszukiwarka nie udzieliła mi szybkiej odpowiedzi na moje pytania (oba dotyczą marki Charles Tyrwhitt, ponieważ przymierzam się do dokonania mojego pierwszego zamówienia w ich sklepie internetowym)

1. Jak można porównać jakość produkowanych przez nich koszul (przykładowo koszula o numerze produktu RG370GRY lub inne z tkaninami non-iron) w zestawieniu z produktami marek "premium" ogólnie dostępnymi w galeriach handlowych typu Hugo Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger czy Joop?

2. Mam podobne pytanie odnośnie butów ML100BRN, czy będą lepszej jakości i trwałości od butów ECCO lub Salamander, ewentualnie czy jest to lepszy zakup od butów Królewskiego Herbu z linii książęcej? Czy cena 79GBP to dobra oferta? Ewentualnie czy można znaleźć raczej budżetowe buty (do ok. 120 GBP), które będą od nich dużo lepsze?