buku Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Mam pytanie - czy górny guzik w tej marynarce nie jest za wysoko umieszczony? http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-bd1-02-40a-177-k-1443-10889-p Jest jakaś zasada co do umieszczenia guzika czy to kwestia gustu? Czy raczej wzorowo powinno wyglądać jak u tego Pana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 wygląda niespecjalnie - wszystkie guziki są przesunięte zbyt wysoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
concept Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Jak wyprać spodnie Bytomia z wełny VBC super 110? Na metce jest znaczek nie prać - prać chemicznie - rzeczywiście muszę za każdy razem latać z nimi do pralni chemicznej czy da radę w domowym zaciszu to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Czyścić szczotką do ubrań,, do pralni zanosić kiedy już wymagają prania, z pralką czy ręcznie się nie bawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Wełna to nie bawełna, jak nie pobrudzisz skrajnie to prasowanie parą, zbieranie zabrudzeń szczotką wystarczą przez rok lub dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
concept Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 http://allegro.pl/drewniana-szczotka-do-czyszczenia-ubran-3w1-i5192209145.html Coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Poniekąd, chociaż łyżkę do butów kup raczej osobną Nie wiem z czego jest to włosie, ale zapewne sztuczne. Lepiej pewnie będzie tutaj: http://www.szczotkarnia.pl/products-page/czyszcze-ubrania/ a jeżeli za drogo, to przejrzyj wątek o czyszczeniu ubrań, powinny być też inne linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Mam pytanie - czy górny guzik w tej marynarce nie jest za wysoko umieszczony? http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-bd1-02-40a-177-k-1443-10889-p Jest jakaś zasada co do umieszczenia guzika czy to kwestia gustu? Czy raczej wzorowo powinno wyglądać jak u tego Pana? Popatrz na proporcje tej marynarki(Bytom),ona wygląda źle bo jest zbyt krótka,ma wyłogi zbyt małe a o wysokości guzików już nie wspomnę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Czy odzież kupioną stacjonarnie w sklepie Bytom mogę reklamować wysyłkowo z dołączonym formularzem ze strony? Opis jest niejasny i sugeruje, że reklamacje wysyłkowe tyczą się kupowanie w e-sklepie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 To chyba zależy od sklepu - ja zawsze robię zamówienia i ewentualne zwroty przez sklep stacjonarny, ale to ponoć nie jest ich "firmowa" praktyka. Najlepiej zadzwoń i się upewnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omertà Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 http://www.bata.pl/web/katalog/web-katalog-2-mezczyzni-polbuty-casual/669161-shoemaker-wysokiej-jakosci-polbuty-o-wyrazistym-zdobieniu-warto się czymś takim zainteresować, czy rozleci się po miesiącu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Bata zbiera kiepskie opinie. Na marginesie, przynajmniej ktoś z producentów wie co to oksfordy. Sam but całkiem znośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Panowie doradźcie:Wiem, że do kamizelek winno się nosić spodnie dedykowane szelkom (edit: bądź przerobione pod szelki), ale takowych nie posiadam. Cóż zatem jest podług Was mniejszym "złem": zostać przy kamizelce i pasku, czy nosić kamizelki bez paska, mimo szlufek w spodniach?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Nie wiem, czym dokładnie muszą się charakteryzować spodnie, aby być im dedykowane. Mam dwie pary spodni posiadających zarówno guziki do szelek jak i szlufki (tak, wiem - zbrodnia ) i po prostu zakładam szelki pod kamizelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Charakteryzować się muszą głównie podwyższonym stanem by nie swiecic koszula na linii pas i dół kamizelki Z tego powodu lepiej już założyć spodnie z niższym stanem z szelkami, lepsze szlufki niż blokowanie się kamizelki na pasku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Zawsze można zastosować doraźnie klipsy umożliwiające podpięcie szelek do spodni ze szlufkami. Dzięki poleceniu tego patentu przez kolegów z forum, udało mi się zaopatrzyć na ebayu. Bardzo fajne rozwiązanie i wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Nie wiem, czym dokładnie muszą się charakteryzować spodnie, aby być im dedykowane. Mam dwie pary spodni posiadających zarówno guziki do szelek jak i szlufki (tak, wiem - zbrodnia ) i po prostu zakładam szelki pod kamizelkę. Sam sobie odpowiedziałeś, - nie mają szlufek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Sam sobie odpowiedziałeś, - nie mają szlufek Ja bym mimo wszystko wykazał więcej pokory i nie wysnuwał pochopnych wniosków. Są modele spodni, które nie mają szlufek i nie są przeznaczone do szelek. Obwód regulowany jest z boku za pomocą wszytych paseczków i klamerek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Hargin, to była krótka żartobliwa riposta....Jednak nie zmienia to faktu, że spodnie przeznaczone do szelek, czy choćby smokingowe (regulowane paseczkami i guzikami),- nosi się bez paska.Czyli pasują do kamizelki, a o tym rozmawiamy.P.S. Uprzejmie proszę, darujmy sobie te moralne uniesienia i grę pokorą czy "bon tonem", bo to tylko zniechęca młodych użytkowników do wszelkiej aktywności na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Omertà Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Czy ktoś może ma/miał buty tej firmy i mógłby się wypowiedzieć na temat jakości? Konkretnie chodzi mi o taki model http://www.gabor-sklep-buty.pl/buty-wizytowe-gabor-7815354-p-849.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Hargin, to była krótka żartobliwa riposta.... P.S. Uprzejmie proszę, darujmy sobie te moralne uniesienia i grę pokorą czy "bon tonem", bo to tylko zniechęca młodych użytkowników do wszelkiej aktywności na forum. Tak, a moja była ciut dłuższa i pewnie trochę mniej żartobliwa Osobiście nie uważam, że "nowi" (tak rozumiem "młodych") powinni być traktowani inaczej, niż pozostali, ale też należy wymagać od nich tyle samo. Jest równouprawnienie, nie powinno być podziałów. Tyle OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Papiernik Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Szybkie pytanie - jak duże prawidła są za duże? Mam dwie pary butów 6.5 - do jednych dostałem od Herringa prawidła 6, do drugich 7. Ze względu na różnicę w kształcie kopyta, są faktycznie dobrane świetnie. Ale jak je między sobą zamienię miejscami, to 6-tki są w większym bucie też ok, natomiast 7-ki w mniejszym są niemal do końca ściśnięte na długość na sprężynach. Wchodząc do buta stawiają delikatny opór, ale nie muszę się z nimi mocować, żeby je włożyć. Czy takie ściśnięcie to problem, czy jest ok? Chciałbym kupić prawidła "luzem" na zapas - i się obawiam, żeby nie były za bardzo rozpychające Jakie prawidła wybieracie przy połówkach - raczej mniejsze, czy raczej większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Jest ok. Prawidła ze sprężyną/dwuczęściowe mają pewien zakres tolerancji, więc wiele zależy od kopyta butów i kształtu samych prawideł. Ja brałbym 6 - zazwyczaj można trochę 'rozkręcić'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Nie chcę zaśmiecać wątku o butach, więc spytam tutaj:Miał ktoś z szanownych Kolegów do czynienia z marką butów PETER ZACK?Szyte ramowo, mocno zróżnicowane cenowo w zależności od gatunku skóry (od 500 pln w górę)Jestem ciekawy jakości, bo szyją klasyczne oxfordy, ale również dziwolągi typu "fashion". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wog104 Napisano 12 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2015 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów z okazji mojego pierwszego postu na tym forum. Niestety forumowa wyszukiwarka nie udzieliła mi szybkiej odpowiedzi na moje pytania (oba dotyczą marki Charles Tyrwhitt, ponieważ przymierzam się do dokonania mojego pierwszego zamówienia w ich sklepie internetowym)1. Jak można porównać jakość produkowanych przez nich koszul (przykładowo koszula o numerze produktu RG370GRY lub inne z tkaninami non-iron) w zestawieniu z produktami marek "premium" ogólnie dostępnymi w galeriach handlowych typu Hugo Boss, Calvin Klein, Tommy Hilfiger czy Joop? 2. Mam podobne pytanie odnośnie butów ML100BRN, czy będą lepszej jakości i trwałości od butów ECCO lub Salamander, ewentualnie czy jest to lepszy zakup od butów Królewskiego Herbu z linii książęcej? Czy cena 79GBP to dobra oferta? Ewentualnie czy można znaleźć raczej budżetowe buty (do ok. 120 GBP), które będą od nich dużo lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi