Misza Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 następny pokaz dobrego smaku u panów gentlemen'ów na forum. Elegancja powinna się też objawiać w zachowaniu, nie tylko w ubiorze. Ale widzę forumowa szydera w pełnej krasie. Pan się nie obraża, tylko żart, żartem zbyje. Każdemu się zdarza sprawić, że towarzystwo uśmieje się serdecznie. Tym razem Panu. Ani to obraza dla Pana, ani dla tych, co to rozbawiło. Na tym forum wielu już doświadczyło drobnych złośliwości. Moim zdaniem zazwyczaj życzliwych. Trzeba się uśmiechnąć i wyluzować. Najlepiej ze szklaneczką whisky lub whiskey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2012 Witajcie, czym usunąć plamy z wina/szampana ze stosunkowo jasnych butów ze skóry licowej? Plamki są ciemniejsze i jest ich milion - płyn/cleaner tarrago nie pomógł pzdr xkoziol Do tego typu zadań to tylko Avel: http://sklep.avel.pl/category/avel-skora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gom3z Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Mam krótkie pytanie: czy koszula z łamanym kołnierzykiem, a do niej mucha, można ją założyć do garnituru ? smokingu nie posiadam, a nie wiem czy to będzie faux pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Miałem niedawno podobny dylemat - czy na gali black tie mogę pojawić się w garniturze, muszce i koszuli wieczorowej. I po konsultacji na forum zdecydowałem się na standardową, niewieczorową koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Na okazje black tie raczej nie należy, na inne jak najbardziej. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Czy w LOCie klasyczną, wymiarową torbę "garniturową" można zabrać na pokład? Tak. Ale nie zawsze jest co z nia zrobic na pokladzie (o ile lecisz economy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 24 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2012 Czy w LOCie klasyczną, wymiarową torbę "garniturową" można zabrać na pokład?W LOCie mozesz zabrać do 2 sztuk bagażu podręcznego. Co do wymiarów, to zalezy jaka trasa i jakie obciazenie - wiem z autopsji, ze na krajowych czy krótkich europejskich praktycznie nie zwracają na to uwagi, a jak z dłuższymi trasami to się nie wypowiadam. Ja do konca nie wiem, bo tez nigdy sie nie interesowalem. Ale u mnie to chyba sekretarka majordomusa zalatwia wszystko z asystentem kamerdynera..To chyba łatwiej będzie pojechać Bentleyem.Bentleyem przez morze? Trudno troche moze byc, chyba, ze wypuscili juz model pływający, a go nie dostałem pomimo 1 miejsca na liscie oczekujących... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coni Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Jak ubrac syna ktory ma mniej niz 6 lat zgodnie z klasyczna elegancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Jak ubrac syna ktory ma mniej niz 6 lat zgodnie z klasyczna elegancja? Mój faworyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 taki zestaw to tylko od krawca .. i szewca = dość kosmiczny budżet jak na ubranie dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 M.Zaremba niedawno na swoim profilu FB pokazywał spodnie uszyte dla trzylatka link - nie mam pojęcia czy zawartość jest dostępna dla osób bez konta w serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Jak ubrac syna ktory ma mniej niz 6 lat zgodnie z klasyczna elegancja?Pamiętaj, że zgodnie z zasadami - "no brown after six". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 25 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2012 Osobiście uważam, że to jednak lekka przesada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobe Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 A dlaczego? Estetyka ubrania dziecka też przecież jest istotna. To są oczywiście ogromne koszty, bo dziecko szybko rośnie, ale jeśli rodzica stać, to czemu nie? Ja bym tylko przyklasnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Moja propozycja: Młode pokolenie bispołkowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 A dlaczego? Estetyka ubrania dziecka też przecież jest istotna. To są oczywiście ogromne koszty, bo dziecko szybko rośnie, ale jeśli rodzica stać, to czemu nie? Ja bym tylko przyklasnął. tylko czy dziecko będzie szczęśliwe z takiego ubrania? w towarzystwie równolatków ..? spełnienie estetyczne rodziców vs. odczucia dziecka, to mam na mysli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Witam, Panowie - to mój pierwszy post na forum. Dziś wybieram się na ul. Poznańską po szczotki. Jakie powinien kupić? Wiadomo: - do włosów - do ubrań - do zdejmowania kurzu z butów - dwie szczotki do nakładania pasty (jedna do czarnej, druga do brązowej) - dwie szczotki do polerowania (jedna do czarnej pasty, druga do brązowej) taką mam koncepcję. Dobrze to widzę, czy o coś jeszcze byś moje zakupy uzupełnili? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 kup te których potrzebujesz.. - dwie szczotki do polerowania (jedna do czarnej pasty, druga do brązowej) takie rozróżnienie nie ma sensu. lepiej kup jedna z końskiego a drugą z koziego włosia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Jak ubrac syna ktory ma mniej niz 6 lat zgodnie z klasyczna elegancja?Może poniższe punkty nie są zgodne z klasyczną elegancją ale IMHO nawiązują wystarczająco: 1. naturalne tkaniny 2. koszula 3. na chłodniejsze okoliczności - sweterek/bezrękawnik, przy jakiejś ważniejszej okazji można uzupełnić krawatem (są w rozmiarach dla maluchów) czy zawiązać mu muchę. 4. największy kłopot to buty... tu nie mam dobrego pomysłu, i jakoś przechodzę do porządku dziennego. 5. najważniejsze - nic na siłę, sam musi chcieć, a do tego najlepszy jest dobry przykład na codzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 kup te których potrzebujesz.. - dwie szczotki do polerowania (jedna do czarnej pasty, druga do brązowej) takie rozróżnienie nie ma sensu. lepiej kup jedna z końskiego a drugą z koziego włosia ... i do tego paczkę pieluch tetrowych w supermarkecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 takie rozróżnienie nie ma sensu. lepiej kup jedna z końskiego a drugą z koziego włosia ... Dziękuję. Ale czy szczotka po polerowaniu czarnej pasty i następnie użyciu na brązowym bucie, nie pozostawi tam czarnych smug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Zostawi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Zostawi .I dlatego cala paczka pieluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Chętnie bym Panowie z Wami pożartował o moich szczotkach, ale za 50 min wyruszam. Może mi w sklepie doradzą I tak dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2012 Z tymi pieluchami to nie zrozumiałem. A szczotki: do każdego koloru pasty (odcienia) oddzielna do polerowania. Ja do czyszczenia używam jednej dla brązowych i czarnych (choć pewnie nie zaszkodzi mieć dwie (brąz, czarny, bez rozróżnienia na odcienie). A Kolega damiance pewnie chciał zwrocić uwagę na materiał, z jakiego mają być zrobione, a nie że jedna do wszystkiego, choć ja ten post zrozumiałbym podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi