Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio modne na forum jest pytanie "ile szła przesyłka" itp. Tyczy się z reguły typowych, przesyłek, zwykłych gabarytów i zawartości, wysyłanych w ramach UE, a nie żywego słonia z Burkina Faso do Pa...wa gdzie nie dociera kurier ani poczta.

Jako, że całe życie człowiek się uczy niech mi ktoś wyjaśni czemu służą te pytania? Do czego ta wiedza?

A dlaczego internet jest pełen opini na temat sprzedawców i usługodawców? Dlaczego spora cześć z tych opini zawiera przymiotniki "szybko" lub "sprawnie". Otóż generalnie chodzi o przekazanie informacji i ocenę co solidności i żetelności danego podmiotu. Czas realizacji zamowień może być elementem takiej oceny.

Twoje pytanie, jak rozumiem, miało zaspokoic głód wiedzy. Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Opublikowano

W mojej ocenie pytanie to wynika z emocjonalnego podejścia do zamówienia i okoliczności w jakich do niego dochodzi. Podjęcie decyzji zakupowej w stacjonarnym sklepie poprzedzają przymiarki, możliwość organoleptycznego zbadania towaru, porównanie z innym asortymentem etc.. W wirtualnej rzeczywistości kupujemy wyobrażenie o towarze wykreowane przez fotografa oraz dysponując mniej lub bardziej dokładnymi pomiarami. I tu decyzję podjąć jest trudniej, jeśli mamy do wydania większą kwotę (bo czy będzie pasować, czy jak nie będzie to będę tracił czas na zwroty etc.). Pytanie o czas w przypadku garnituru, przy którym wpływ na efekt końcowy ma kilkadziesiąt elementów, nie powinno budzić wątpliwości.

Stąd czas otrzymania towaru, który w znaczącej przewadze pozostaje owiany mgiełką niepewności, pobudza niecierpliwość. Wiadomo zacz, że oczekiwanie bywa nieznośne.

Inna praktyczną stroną jest często sprzedawanie przez sieć artykułów, których nie ma w magazynach i przy braku informacji o koniecznym czasie realizacji zlecenia można się naciąć. Płatność dokonana, a towaru nie widać (jak w opisywanym w innym miejscu wątku o preparacie do konserwacji podeszw skórzanych - Sohlen Tonic). Tu potwierdzenie informacji dotyczącej konkretnego miejsca pochodzenia jest bardzo racjonalna.

Opublikowano

grenadyna ma chyba lekki połysk i fakturę, więc...moim zdaniem za bardzo skupia na sobie uwagę

Fakturę - tak, połysk - nie, jest raczej matowa.

w takim razie przepraszam nie chciałem wprowadzić w błąd, nie mam takiego krawatu , widziałem tylko i miałem wrażenie, że lekko połyskuje
Opublikowano

Proszę o pomoc. Niedługo wybieram się na Studniówkę i poszukuję paska do garnituru. Niestety po dzisiejszym zwiedzeniu części z Wrocławskich galerii handlowych, nie udało mi się znaleźć nic rozsądnego. Garnitur mam ciemnogranatowy, buty to czarne oxfordy. Jakiego paska powinienem szukać i jaki będzie odpowiedni? Osobiście myślałem o czarnym ale wybór klamry to dla mnie zagadka. Gdzie, w internecie bądź w sklepach we Wrocławiu mógłbym taki znaleźć ? Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Sporo pasków dobrej jakości można znaleźć w TK Maxxie w Renomie. Trzeba tylko przebrnąć przez 3 stojaki i uważać na rozmiar. Z tego co pamiętam, to w czarnych powinieneś mieć spory wybór.

edit

Mierzyłem dzisiaj garnitur w Vistuli i był on wykonany z wełny 120`s. Była bardzo miękka, ale w dotyku przypominała raczej wełnę w mojej budrysówce niż gładką wełnę w innych garniturach. Czy ktoś użytkuje garnitur z takiej wełny, bo zastanawiam się nad jego trwałością?

Opublikowano

Proszę o pomoc. Niedługo wybieram się na Studniówkę i poszukuję paska do garnituru. Niestety po dzisiejszym zwiedzeniu części z Wrocławskich galerii handlowych, nie udało mi się znaleźć nic rozsądnego. Garnitur mam ciemnogranatowy, buty to czarne oxfordy. Jakiego paska powinienem szukać i jaki będzie odpowiedni? Osobiście myślałem o czarnym ale wybór klamry to dla mnie zagadka. Gdzie, w internecie bądź w sklepach we Wrocławiu mógłbym taki znaleźć ? Bardzo proszę o pomoc.

Możesz jeszcze zajrzeć do Wittchena na Factory.

Opublikowano

Możesz jeszcze zajrzeć do Wittchena na Factory.

Wittchen w tej chwili nie ma nic ciekawego za rozsądne pieniądze. W Tchibo znalazłem coś takiego http://www.tchibo.pl/Pasek-skorzany-p400013534.html