pirat Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Skąd się wzięło Pańskie wrażenie? Rozmawiał Pan z nimi? Naprawiałem jak i ulepszałem buty u TJa jak i u Jacka Kamińskiego (JK byłoby dwuznaczne ). Obu polecam. Cytuj
Skalpel Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Panowie Recenzji ze zrealizowanych zamówień i opinii o aarszawskich szewcach nie brakuje w Przewodniku Miejskim. Ja jednak poszukuję dobrego zakładu, w którym mogę przeprowadzić renowację mojego obuwia. Mam wrażenie, że mistrzowie z Chmielnej, czy Złotej, raczej nie zechcieć podjąć się takiej usługi. Mam na myśli pełną renowację , nie nie tylko zelowanie. Będę wdzięczny za podpowiedzi, gdzie mogę się udać. Myślę, że szewc24 .pl na pewno da radę, bo w końcu tylko On wie co to jest "prawdziwa naprawa obuwia" Cytuj
Misza Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Panowie, cieńszy koniec krawata powinien być odwrócony: -gładką stroną, -stroną, gdzie najczęściej widać sklad / ew. firmę (przyznam się, że to mi najbardziej pasuje, ale czy wtedy powinno się pozbyć metek firmy/składu?) -wg uznania Pytam tych, co wiedzą, a nie myślą, że wiedzą . Cytuj
David Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Orientuje się ktoś w długości marynarek Massimo Dutii (rękaw, całość)? Na stronie jest podawany tylko obwód w klatce a niestety nie mam możliwości zmierzenia tylko muszę korzystać ze sklepu internetowego. Cytuj
mosze Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Orientuje się ktoś w długości marynarek Massimo Dutii (rękaw, całość)? Na stronie jest podawany tylko obwód w klatce a niestety nie mam możliwości zmierzenia tylko muszę korzystać ze sklepu internetowego. Orientuje się Niestety, nie pomoże, bowiem MD nie trzyma ściśle rozmiarówki. Jednym słowem - trzeba ryzykować lub sprawdzać. Szczęściu można pomóc przeglądając oferty na Allegro - marynarki są tam lepiej lub gorzej zmierzone. Cytuj
mosze Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2012 Pytam tych, co wiedzą, a nie myślą, że wiedzą . Tu nie ma co wiedzieć - pokazywanie metek jest w złym stylu i wygląda brzydko. Wg mnie albo chować węższy koniec, albo go pokazywać, ale gładką stroną (taka sprezzatura, widać na zdjęciach Pitti i kilku propozycjach Macaroniego) - wg mnie naljepiej wygląda, jeśli oba końce mają zbliżoną długość (cieńszy może być nawet dłuższy, ale odrobinę). PS. Dołożyłem zdjęcie z Pitti - pan po lewej - wg mnie ładna nonszalancja, pan po prawej - krawat wygląda nieporządnie. Cytuj
kuba1 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Torba na plażę - co możecie polecić? Cytuj
eye_lip Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Coś praktycznego i jednocześnie znanej marki: Cytuj
mbs Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 A ja polecę coś taniego, ale ekologicznego i przewiewnego, co może być atutem w upały, bo jak się niesie na ramieniu, to powietrze przelatuje przez torbę i osusza mokre gacie i ręcznik. Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Też dość znana marka. Pozdrawiam, Dr Cytuj
kuba1 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Proszę o poważne odpowiedzi... Cytuj
White Haven Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Ja mam taką fajną ekologiczną torbę z 8 osobnymi przegródkami na piwa - na plażę w sam raz Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 No to są poważne odpowiedzi, chyba że naprawdę ktoś planuje pójście na plażę w Monako, gdzie bez skórzanej torby, która jest do wyrzucenia po położeniach na piasku, po prostu nie wypada przychodzić. Cytuj
mbs Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Longchamp może być zbyt plebejskie, lepiej odłożyć trochę, przegłodować z dwa miesiące i kupić Vuittona. Cytuj
White Haven Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Poszukaj jakiejś sensownej torby materiałowej. (najlepiej przewiewnej, w jasnym kolorze) Tak apropo toreb - od dłuższego czasu chodzi za mną ta torba: http://sklep.sagana.pl/torby_miejskie/m ... zy_90.html Jest sens się w to bawić? Cena dość atrakcyjna, wizualnie to dokładnie to czego szukałem (do miasta, pracy) Cytuj
Corelli Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Poszukaj jakiejś sensownej torby materiałowej. (najlepiej przewiewnej, w jasnym kolorze) Tak apropo toreb - od dłuższego czasu chodzi za mną ta torba: http://sklep.sagana.pl/torby_miejskie/m ... zy_90.html Jest sens się w to bawić? Cena dość atrakcyjna, wizualnie to dokładnie to czego szukałem (do miasta, pracy) Mam od pół roku kuzyna tej torby, jeden z modeli "jazzy". Kupiłem ją za 245 zł, co jak za torbę w całości wykonanej ze skóry jest naprawdę niewiele. Szwy są porządnie wykonane, nawet przy dużych ciężarach spokojnie wytrzymują, a skóra nie odkształca się. Torba jest ze mną w ciągłym ruchu co skutkuje niewielkimi przetarciami spodu jak i przedniej części, ale nawet przy rzadkiej pielęgnacji przetrzyma lata. Także polecam Cytuj
White Haven Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Dzięki Pooglądam jeszcze inne modele z tej serii "jazzy" i chyba się zdecyduje. Cytuj
lubo69 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zobacz to: http://www.seatosummit.com/products/display/74 Edit: to w temacie plaży (i zakupów, nie do zdarcia, a można wsadzić w kieszeń, drogawa ale warto). W temacie miejskiej skórzanej: firma Daag ma dobrą opinię, była już wspomniana w wątku o torbie. Cytuj
Parmigiano Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 ,,...chyba że naprawdę ktoś planuje pójście na plażę w Monako, gdzie bez skórzanej torby, która jest do wyrzucenia po położeniach na piasku, po prostu nie wypada przychodzić" Mieszkałem w Monako i jeśli chodzi o plażowanie to przychodzą tam zwykli turyści oraz mieszkańcy Beausoleil,prawdziwi milionerzy unikają tego miejsca. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Szkoda Teraz potencjalnie odkrywcza uwaga wygląda niepoważnie Cytuj
White Haven Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2012 Jeszcze w temacie mojej torby - czy firma Vooc też cieszy się dobrą opinią? Znalazłem coś takiego - zainteresował mnie materiał (jucht) o ile nie jest to jakiś bełkot marketingowy: http://top-trend.pl/pl/p/Raportowka-tor ... oniak/1660 Cytuj
eye_lip Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Skóra jest ok, choć ręcznie szyta to nie jest jak piszą. Razi trochę logo. Cytuj
Preppy Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Którą teczkę wybralibyście? http://www.maxwellscottbags.com/busines ... -men.html# http://www.maxwellscottbags.com/busines ... cases.html Jedna i druga spełnia funkcję, jeżeli chodzi o mnie. Pytanie bardziej skierowane w stronę estetyki. Cytuj
psu Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Ta pierwsza wydaje mi się bardziej męska. Cytuj
Bartek Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2012 Drugą - bardziej miękka, mniej formalna, jeżeli można tak powiedzieć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi