Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie

Recenzji ze zrealizowanych zamówień i opinii o aarszawskich szewcach nie brakuje w Przewodniku Miejskim. Ja jednak poszukuję dobrego zakładu, w którym mogę przeprowadzić renowację mojego obuwia.

Mam wrażenie, że mistrzowie z Chmielnej, czy Złotej, raczej nie zechcieć podjąć się takiej usługi. Mam na myśli pełną renowację , nie nie tylko zelowanie.

Będę wdzięczny za podpowiedzi, gdzie mogę się udać.

Myślę, że szewc24 .pl na pewno da radę, bo w końcu tylko On wie co to jest "prawdziwa naprawa obuwia" ;)

Opublikowano

Panowie, cieńszy koniec krawata powinien być odwrócony:

-gładką stroną,

-stroną, gdzie najczęściej widać sklad / ew. firmę (przyznam się, że to mi najbardziej pasuje, ale czy wtedy powinno się pozbyć metek firmy/składu?)

-wg uznania

Pytam tych, co wiedzą, a nie myślą, że wiedzą :D.

Opublikowano

Orientuje się ktoś w długości marynarek Massimo Dutii (rękaw, całość)? Na stronie jest podawany tylko obwód w klatce a niestety nie mam możliwości zmierzenia tylko muszę korzystać ze sklepu internetowego.

Opublikowano

Orientuje się ktoś w długości marynarek Massimo Dutii (rękaw, całość)? Na stronie jest podawany tylko obwód w klatce a niestety nie mam możliwości zmierzenia tylko muszę korzystać ze sklepu internetowego.

Orientuje się :) Niestety, nie pomoże, bowiem MD nie trzyma ściśle rozmiarówki. Jednym słowem - trzeba ryzykować lub sprawdzać. Szczęściu można pomóc przeglądając oferty na Allegro - marynarki są tam lepiej lub gorzej zmierzone.

Opublikowano

Pytam tych, co wiedzą, a nie myślą, że wiedzą :D.

Tu nie ma co wiedzieć - pokazywanie metek jest w złym stylu i wygląda brzydko. Wg mnie albo chować węższy koniec, albo go pokazywać, ale gładką stroną (taka sprezzatura, widać na zdjęciach Pitti i kilku propozycjach Macaroniego) - wg mnie naljepiej wygląda, jeśli oba końce mają zbliżoną długość (cieńszy może być nawet dłuższy, ale odrobinę).

PS. Dołożyłem zdjęcie z Pitti - pan po lewej - wg mnie ładna nonszalancja, pan po prawej - krawat wygląda nieporządnie.

post-220-13658922317222_thumb.jpg

Opublikowano

A ja polecę coś taniego, ale ekologicznego i przewiewnego, co może być atutem w upały, bo jak się niesie na ramieniu, to powietrze przelatuje przez torbę i osusza mokre gacie i ręcznik.

Dołączona grafika

Opublikowano

Poszukaj jakiejś sensownej torby materiałowej. (najlepiej przewiewnej, w jasnym kolorze)

Tak apropo toreb - od dłuższego czasu chodzi za mną ta torba:

http://sklep.sagana.pl/torby_miejskie/m ... zy_90.html

Jest sens się w to bawić? Cena dość atrakcyjna, wizualnie to dokładnie to czego szukałem (do miasta, pracy)

Mam od pół roku kuzyna tej torby, jeden z modeli "jazzy". Kupiłem ją za 245 zł, co jak za torbę w całości wykonanej ze skóry jest naprawdę niewiele. Szwy są porządnie wykonane, nawet przy dużych ciężarach spokojnie wytrzymują, a skóra nie odkształca się. Torba jest ze mną w ciągłym ruchu co skutkuje niewielkimi przetarciami spodu jak i przedniej części, ale nawet przy rzadkiej pielęgnacji przetrzyma lata. Także polecam :)

Opublikowano

,,...chyba że naprawdę ktoś planuje pójście na plażę w Monako, gdzie bez skórzanej torby, która jest do wyrzucenia po położeniach na piasku, po prostu nie wypada przychodzić"

Mieszkałem w Monako i jeśli chodzi o plażowanie to przychodzą tam zwykli turyści oraz mieszkańcy Beausoleil,prawdziwi milionerzy unikają tego miejsca.