Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedne mam, ale nie te na zdjęciach. Wszystkie poza siedzącym są w pozycji mocno pochylonej do przodu i wtedy siłą rzecz podchodzą do góry. A że są dość wąskie to idą mocno i nie chcą samoczynnie opadać ;) Z kolei szersze od Luxire zeszły mi się w praniu i już drugi miesiąc wybieram się do krawca je wydłużyć.

Opublikowano
Godzinę temu, Żorż Ponimirski napisał:

Może głupie pytanie, ale czy prasujecie lniane poszetki ? Moja po kliku (nastu) próbach różnych kształtów tak się pomięła, ze nie trzyma już równych brzegów i nawet TV fold nie wychodzi równo. Jeśli tak to na jakim ustawieniu żelazka ?

Tak, prasuję, unikam prasowania tylko rulonika. Ustawienie - "len", czyli chyba najwyższa temperatura.

Opublikowano

O ile % może skurczyć się sweterek o składzie 50/50 jedwabiu i bawełny przy praniu w 40 stopniach? Splot gruby. dość luźny, przewiewny i wręcz prześwitujący. Czy taki zabieg nie zniszczy tkaniny tak swoją drogą?

Opublikowano

@nynu @Servetch trochę niejasno się wyraziłem, ale ja chciałbym właśnie ten sweterek skurczyć celowo ;) Kupiłem w zeszłym roku i miał czekać aż nieco schudnę, a schudłem za bardzo i teraz trochę na mnie wisi. I myślę, że te 10% gdyby się udało, to byłby idealny. Oczywiście zalecane jest "dry clean only"

Opublikowano
12 godzin temu, Bażant napisał:

@nynu @Servetch trochę niejasno się wyraziłem, ale ja chciałbym właśnie ten sweterek skurczyć celowo ;) Kupiłem w zeszłym roku i miał czekać aż nieco schudnę, a schudłem za bardzo i teraz trochę na mnie wisi. I myślę, że te 10% gdyby się udało, to byłby idealny. Oczywiście zalecane jest "dry clean only"

Nie kombinuj, sprzedaj póki jest nieużywany.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ostatnio karierę robi strój trenera Anglii Southgate’a. Jego kamizelka nie jest z jednolitego materiału, tył jest inny. Czy to nie jest kamizelka wyłącznie pod marynarkę?  Czy noszenie takiej kamizelki bez marynarki jest poprawne z punktu widzenia klasycznej elegancji? Dzięki