Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, zofiiaa napisał:

Panowie, czy marynarkę z dwoma rozcięciami z tyłu można zwężać w talii inaczej, niż po szwie środkowym? Przeliczyłam się z możliwością przeróbek i pomimo dobrego dopasowania w plecach to mąż ma dalej zbyt obszerny w talii garnitur. Jedyna droga ratunku prowadzi przez szwy inne, niż ten wzdłuż kręgosłupa. 

Mnie krawiec marynarki (także te z dwoma szlicami) z reguły "cieniuje" po szwie bocznym więc chyba się da;-)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Orientujecie się, gdzie mógłbym nabyć szczotkę do czyszczenia garnituru, itd.? Jakieś miejsca w W-wie, Lublinie, bądź strona internetowa. Czy za taką szczotkę mogłaby ewentualnie służyć szczotka do włosów z naturalnym włosiem, czy raczej potrzeba czegoś z delikatniejszym i bardziej miękkim (wybaczcie powtórzenie) włosiem?

Opublikowano

@sznurówka

koszula: błękitna, biała, biała w delikatny i nie dominujący  stripe błękitny, granat, brąz, burgund - delikatnas krata w takich samych kolorach

spodnie: spodnie chinos bawełniany off-white, mleczna biel, ewentualnie błękit ale jest to dość specyficzny kolor na chinosy i trudno nie zrobić z niego tzw. majtkowego, spodnie z kory w szary stripe lub błękitny

Jak masz tak zbudowaną garderobę to masz wspaniała marynarkę dzienną na lato do założenia nawet dwa razy w tygodniu. Jezseli nie masz takiej garderoby to założysz dwa razy/raz do roku.

Opublikowano

Zamówiłem około 2-3 tygodnie temu spodnie MD Personal Tailoring. Jak na RTW były dobrze dopasowane (z przodu nieznacznie wolnego miejsca, a z tyłu troszkę ciasno, ale nie powodowało to dyskomfortu) i niedawno po 4 włożeniach tylne szwy zaczęły się rozwarstwiać i martwię się, czy z biegiem czasu nie zacznie to stanowić problemu który doprowadzi do całkowitego rozprucia. Dodatkowo nie wygląda to zbyt estetycznie. Poniżej załączam link ze zdjęciami.

http://imgur.com/a/9y90I

Opublikowano

Może to oprowadzić to do rozprucia i to w najmniej spodziewanym momencie. Spodnie są zbytnio dopasowane w tyłku/biodra przez co gdy siadasz następują naprężenia rozciągające szwy. Też lubiłem kiedyś spodnie dopasowane z tyłu ;) - teraz musiałem popuścić. Dobrze to wygląda jak się stoi ;) Właściwie jest to nie do naprawienia.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jak to jest z krawatami? Długość człowieka ma znaczenie w przypadku dobierania długości krawata? Jestem niskim człowiekiem i nie wiem czy powinienem się tym kierować przy kupnie. Nie mam możliwości zakupu stacjonarnie, jedynie online.

Opublikowano

No tak do ślubnego garnituru. Planuje kupić jeszcze kamizelke w krate księcia walii ale ciężko taką dostać. Gdybym więc był bez kamizelki takie szelki nie będą rzucać sie w oczy.