ladek22 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Czy srebrno-czarne spinki do mankietów i pozłacany zegarek to dobre połączenie? Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 W mniej formalnych sytuacjach może być. Do bardziej formalnych okazji nie. Cytuj
ladek22 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 W sobotę Teatr, a w niedzielę Filharmonia Mam dwa wyjścia, albo założyć starutką stalową Delbanę, albo zajechać do miasta i kupić spinki koloru złotego Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Kup nowe spinki. Będzie na przyszłość Cytuj
ladek22 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Złote kosztują 700-2000 zł. Koloru złotego 100 zł. Teraz nie mam czasu, bo jestem w rozjazdach, ale w przyszłości muszę pomyśleć o stalowym zegarku do garnituru oraz o złotych spinkach do mankietów. Zawsze większe pole do popisu Cytuj
ladek22 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 A może zegarek kieszonkowy? Mam stalową Mołnię Cytuj
faber Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2016 Gdzie kupię koszulę dżinsową, bez kieszeni, z dużym kołnierzykiem? W Massimo widziałem teraz coś podobnego, jakby koszula jeansowa zrobiona z lnu, bodajże włoski kołnierzyk ale nie wiem jak z kieszeniami. Cytuj
ladek22 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Kolejne pytanie Kupiłem dwie koszule z mankietami do spinek. Problem w tym, że mankiet u obu koszul jest podwijany. Jak prasujemy taki mankiet tzn. zawijamy do środka czy na zewnątrz? Gdy rozpakowałem mankiety były złożone na zewnątrz! Cytuj
Hargin Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 @ladek22: czasem przed zadaniem pytania "takiego kalibru" warto samodzielnie poszukać w sieci - w google zajmie to ... hmm.. 8 sekund... mankiet zawija się na zewnątrz, wyobraźni mi nie starcza jak można to zrobić w drugą stronę ja prasuję po "wewnętrznej" stronie 1 Cytuj
WhiskeyPapa Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Mankiety i kołnierz (z przodu) znacznie lepiej wyglądają nie zaprasowane, a tylko wywinięte. Tak że lepiej prasować na płasko. Mankiety oczywiście wywijasz tak jak kołnierz - na zewnątrz. Mankiety na miejscu utrzymują spinki, kołnierz formuje się na krawacie. Kołnierz można zaprasować na krótkim odcinku na karku. Kołnierz bez krawata łatwo utrzymać w ryzach w koszulach button down lub czasem odpowiednio formując fiszbiny. 1 Cytuj
ladek22 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 @Hargin Czyli dobrze zaprasowałem Szukałem na YouTube i wszędzie prasowane były zwykłe mankiety na guziczek @WhiskeyPapa Kupiłem dwie różne koszule Kastor i Polanex Następnym razem wyprasuję na płasko i zawinę tylko jak sugerujesz Cytuj
malanowiecki Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Nietypowa sprawa, ma ktoś pomysł, z jakiej tkaniny jest wykonana ta koszula? Na zdjęciu widać geometryczne kształty, co to może być jak nie bawełna? Dziękuję za odpowiedzi do poprzedniego pytania Cytuj
ladek22 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Ciężko mi uwierzyć, że nie robisz sobie jaj. Jak to jest, powiedz? A niby z czego mam robić sobie żarty? Nigdy wcześniej nie widziałem takich koszul. Na co dzień i od święta zawsze unikałem koszul, garniturów, krawatów itd. Do Filharmonii nie pójdę w swetrze, więc kupiłem koszule. Nie wydaje mi się, aby to były żarty 1 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Ale kołnierz wiesz w którą stronę wywinąć? 6 Cytuj
Hargin Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Ale kołnierz wiesz w którą stronę wywinąć? Nie pytaj, tylko napisz ... padłem Cytuj
ladek22 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Ale kołnierz wiesz w którą stronę wywinąć? Wiem Jeśli mam być szczery to nie podobają mi się koszule z wywijanymi mankietami! Po wojnie, gdy niczego nie było, ludzie nosili za duże ubrania i podwijali rękawy. Eleganckie to raczej nie było Żałuję, że nie kupiłem normalnych koszul z guziczkami! Cytuj
Michal83 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Jeżeli mam być szczery to ignorancja nie jest powodem do dumy. Cytuj
Aron Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 @ladek22 Nie rozumiem o co chodzi w tej dyskusji. Mankiety francuskie/na spinki, czy jak piszesz wywijane nie mają nic wspólnego z za dużym ubraniem, ani z powojenną zawieruchą i chyba można powiedzieć biedą. Koszule z takimi mankietami to koszule najbardziej formalne. Odpowiednie na ślub, studniówkę, czy właśnie wieczorne wyjścia. Mankiety wywijamy na zewnątrz, bez zaprasowania i przekładamy przez nie spinki. Poczytaj: http://milerszyje.pl/najwazniejsze-typy-koszul.html Cytuj
ladek22 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Mnie się takie wywijane mankiety nie podobają i już!! Dzięki Państwu za rady i wskazówki!! Cytuj
lubo69 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 Stawiam dolary przeciwko guzikom.Michał, jakie chcesz guziki, bo obawiam się, że niestety nie masz racji...Stale mi wyświetla komunikat "Safari nie może wyświetlić tej strony".Takie zabezpieczenie, chodzi o trzymanie poziomu:-) 2 Cytuj
Hargin Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2016 xkoziol: polecam z rogu jednorożca dość bezpieczne 1 Cytuj
Marcous Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 Cześć, natrafiłem na stronę firmy Normansuits z Radzionkowa na Śląsku w zakresie szycia miarowego. czy ktoś korzystał z tej firmy ? jakieś opinie? Cytuj
sonic353 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Ma ktoś doświadczenie ze swetrami Wolczanki? Czy lepiej poszukać czegoś w McNeal? http://www.wolczanka.pl/swetry-meskie/v-neck-lambert,id-67211 Cytuj
Jakub Wieczorek Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Paskudna. Obejrzyj SlowBoss od SlowBag'a Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi