Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymiana kołnierza to powinien być koszt rzędu 20 zl na całkowicie nowy, zapytaj Tomka

Zazdroszczę w sumie problemu, ja zawsze wybieram największy kolnierzyk jaki jest a i tak wolałbym przeważnie lekko większy

Opublikowano

Wymiana kołnierza to powinien być koszt rzędu 20 zl na całkowicie nowy, zapytaj Tomka

Zazdroszczę w sumie problemu, ja zawsze wybieram największy kolnierzyk jaki jest a i tak wolałbym przeważnie lekko większy

Tomka? W sensie Tomasza Millera? Nie bardzo wiem jaki ma nick na forum.

Opublikowano

Tomka? W sensie Tomasza Millera? Nie bardzo wiem jaki ma nick na forum.

Hmmm... policja forumowa powinna Cię aresztować za ignorancję, biorąc pod uwagę 185 postów :) Nick Tomka: 4inHand

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Elegancki Mężczyzna, ale lepiej, zamiast na stronę (o którą swego czasu była tu niezła burza :P ), udać się do sklepu stacjonarnego w Warszawie obok Dworca Centralnego. W cenie, jeśli dobrze pamiętam, ok. 60-70 zł dostaniesz krawat, który nie będzie poliestrowy.

Niestety, co do knitów nie ma podanego składu na stronie. Z oczywistych względów (miejsce zamieszkania) stolica odpada ;)

Opublikowano

Niestety, co do knitów nie ma podanego składu na stronie. Z oczywistych względów (miejsce zamieszkania) stolica odpada ;)

Niestety, strona jest bardzo kiepska. I faktycznie nie wszystko, co u nich widzialem, bylo z naturalnych surowcow. Jednoczesnie w podanych cenach nie widzialem zadnego knita, ktory nie bylby bawelniany (oczywiscie jedwab to nie ten przedzial cenowy).

PS. Wybaczcie brak polskich znakow, cos mi sie tu stalo z klawiatura i nie wiem, co wcisnalem ;)

Opublikowano

Lniana marynarka w cenie niższej niż w SuitSupply (najlepiej sporo niższej, bo kasy mało, a pocę się jak nie powiem co ;) ) i bez poliestrowej podszewki - w ogóle możliwe? Od razu uprzedzę: Massimo odpada, bo geniusze nie mają wydłużanych rozmiarów.

Opublikowano

Panowie...

Manekiny prasujące jak Siemens dressman niszcza koszule czy nie ?

Prasował ktoś kiedys czymś takim ?

Jak wrażenia ? czasowo i jakościowo bo na wielu filmach na YT koszule dalej wygladają slabo :(

Opublikowano

Czy macie Panowie jakieś ciekawe zdjęcia, linki do sklepów z zestawem koordynowanym granatowe spodnie w kant  + szara marynarka. Jak wpisuje w google zestaw koordynowany to wyskakują zdjęcia granatowa marynarka + szare spodnie. Szukam inspiracji do zakupu szarej marynarki :)

Opublikowano

a co do samej marynarki z Vistuli co wklejałem link wcześniej,  możecie ocenić czy nadaje się do połączenia z granatowymi wełnianymi  spodniami w kant?

w zbiorze "granatowe wełniane spodnie w kant" mieści się dziesiątki wariantów uwarunkowanych m. in.rodzajem wełny, gęstością splotu, fakturą, odcieniem czy krojem. Ciężko wyrokować, ale bardzo formalne raczej nie przypasują. 

Opublikowano

@Hargin - Generalnie chodzi mi o odwrócenie klasycznego zestawu koordynowanego. Spodnie granatowe, matowe z fakturą + szara marynarka z nakładanymi kieszeniami.

@ Kowal - marynarka od razy idzie do krawcowej ( wyjęcie poduszek + taliowanie)

Opublikowano

Panowie...

Manekiny prasujące jak Siemens dressman niszcza koszule czy nie ?

Prasował ktoś kiedys czymś takim ?

Jak wrażenia ? czasowo i jakościowo bo na wielu filmach na YT koszule dalej wygladają slabo :(

Mam od wielu lat i jestem zadowolony, ale potrzebuję około 10 koszul w tygodniu. Raczej nie kupiłbym dressmana, gdybym nie nosił koszul czesto. Dressman suszy mokre koszule wyjęte z pralki w ciągu kilku minut, ja zawsze je jeszcze poprawiam żelazkiem. Mi to odpowiada, bo nie wyobrażam sobie tradycyjnego suszenia co tydzień 10 koszul. Moim zdaniem Dressman nie niszczy koszul, a na pewno nie tak bardzo jak żelazko
Opublikowano

Jako, że wreszcie Bytom i Vistula wypuściły w tym sezonie marynarki w rozmiarze 182/96, może uda mi się wybrać coś dla siebie. Co prawda mam 192cm wzrostu, ale jak przymierzam marynarkę taty (również z Bytomia) w tym rozmiarze to jest nieźle.
Co do marynarki to będzie moja pierwsza marynarka nieformalna, którą chciałbym nosić raczej na co dzień na uczelnie, najczęściej w zestawie z dżinsami, jasnymi chino, od święta z szarymi spodniami z wełny. 

Udało mi się upatrzyć takie dwa modele (niestety wybór w tym rozmiarze jest niewielki):

http://vistula.pl/marynarki/marynarka,id-68856

http://bytom.com.pl/marynarki,marynarka-be1-02-36a-222-k-3348-16947-p

Jak myślicie, która byłaby lepsza (nawet jeśli to wybór między sodomą, a gomorą  :P ) ?

Opublikowano

Łaty oczywiście do odprucia, poduszki do wyjęcia a marynarka do wytaliowania. Mam duży problem z doborem marynarek(wzrost 190cm, klatka 120cm, pas 90cm i rozbudowane barki) więc wszystkie lądują u krawcowej do przeróbek (ten temat moja krawcowa ma ogarnięty). Pytanie czy ta tkanina,faktura i kolor pasują do matowych granatowych spodni w kant? Do ciemnych dżinsów i chino też bym chętnie założył, ale czy będzie pasować tego nie wiem.