Friedman Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2015 Po raz czwarty ja . Tym razem pytanie o szybkie zdzieranie fleków - niestety tak chodzę, że tył fleka po paru wyjściach wygląda źle. Można u szewca to załatwić (podbicie jakichś blaszek?)? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2015 Można, koszt symboliczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gringope24 Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 Dwa pytania: 1) czy na Saskiej Kępie i okolicach są jakieś secondhandy godne polecenia - chodzi mi głównie o krawaty. 2) Lancerto robi wyprzedaze? Ktoś ma jakieś doświadczenia co do samej marki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 1) Z krawatami tam bida, ale niezłe rzeczy bywają na Meksykańskiej (koszula z bawełny C. Albini kupiona za 20 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob85 Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 Witajcie, jest to mój pierwszy post na tym forum. Chcę uszyc garnitur mtm w Warszawie i zastanawiam się pomiędzy dwoma firmami - Cafadrini lub Mercer Fashion. Jakie macie z nimi doświadczenia i co polecacie? A może jeszcze jakaś inna? Pozdrawiam i dziękuję za waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 Gdzie kupię stacjonarnie w Warszawie czarne okrągłe, woskowane sznurowadła (do czarnych, pięciodziurkowych oxfordów)? Potrzebuję na czwartek rano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 Dzięki, były, mam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
style Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 DZień dobry forumowiecze, Mam następujące pytanie, zazwyczaj noszę koszule marki Wólczanka Lambert w rozmiarze 188-193/44. Chciłbym jednak zakupić koszulę marki charles tyrwith lub tm lewin. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaki ich rozmiar powinienen wybrać aby odpowiadał on rozmiarowi koszuli z Wólczanki ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2015 Najlepiej taki sam, włącz na stronie CT tabele w cm. Zwróć uwagę na taliowanie. Jesli twoje koszule Lambert to standard, to raczej nie próbuj wersji slim od CT. Nie wspomniałeś o tym, a typ sylwetki bedzie kluczowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Jak radzicie sobie z luzem na pięcie w bucie? Mam parę która przy każdym założeniu mnie obciera tuż nad guzem piętowym. Próbowałem użyć takiego wynalazku, lecz nie dość, że prawie nic nie dał, to jeszcze się odkleił po pierwszym zdjęciu buta. Poza piętą but jest idealnie dopasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Jak radzicie sobie z luzem na pięcie w bucie? Mam parę która przy każdym założeniu mnie obciera tuż nad guzem piętowym. Próbowałem użyć takiego wynalazku, lecz nie dość, że prawie nic nie dał, to jeszcze się odkleił po pierwszym zdjęciu buta. Poza piętą but jest idealnie dopasowany. Mam ten sam problem. Niemal każde kopyto (wyjątek to buty zamszowe, które szybko się rozchadzają i problem znika) uwiera w piętę od wewnętrznej strony, ale rozwiązania nie znalazłem, więc z chęcią usłyszę jakieś rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agerak Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Witam, ktoś może spotkał się z tym modelem Berwicków ? Bo jestem zainteresowany kupnem ale nie mogę ich nigdzie indziej wygooglać : http://www.ebay.pl/itm/121180915038?var=420174447939&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&fromMakeTrack=true Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Mam ten sam problem. Niemal każde kopyto (wyjątek to buty zamszowe, które szybko się rozchadzają i problem znika) uwiera w piętę od wewnętrznej strony, ale rozwiązania nie znalazłem, więc z chęcią usłyszę jakieś rady. Ja w jednej parze noszę takie dziabągi jak kolega pokazał i się nie skarżę, ale noszę je nie tyle ze względu na otarcia (których nie miałem), co dla lepszego dopasowania buta. Jest jakaś babcina metoda ze smarowaniem świecą od wewnątrz tej powierzchni, która obciera. Nigdy nie próbowałem. To chyba zabobon, ale może coś w tym jest, może warstwa wosku zmniejsza tarcie. W tym przypadku może lepiej spróbować z woskiem pszczelim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Moje pytanie: spinki do mankietów z bursztynem - bardziej okrągłe czy bardziej owalne, czy to wyłącznie kwestia gustu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 To ja też mam pytanie. Kupiłem swoje pierwsze poszetki i okazuje się, że nie są idealnie kwadratowe (jeden bok 30 cm, drugi 29 cm). To normalne, czy odesłać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Ja w jednej parze noszę takie dziabągi jak kolega pokazał i się nie skarżę, ale noszę je nie tyle ze względu na otarcia (których nie miałem), co dla lepszego dopasowania buta.Jakiej firmy "dziabągów" używasz?BTW. Bardzo fajne określenie Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Moje pytanie: spinki do mankietów z bursztynem - bardziej okrągłe czy bardziej owalne, czy to wyłącznie kwestia gustu?Kształt jest kwestibą wtórną; waźne żeby 'robal' był widoczny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Jakiej firmy "dziabągów" używasz? BTW. Bardzo fajne określenie Wymyśliłem je sam w bardzo wczesnym dzieciństwie. Tylko że obiektywnie już wtedy istniało: To jedna z tych fajnych rzeczy, na które można wpaść samemu, a potem żałować, że się nie urodziło wcześniej. EDIT: To była jakieś dziabągi z francuskiego supermarketu, ale wizualnie jak te ze zdjęcia. Chyba po przyklejeniu włożyłem do butów prawidła, żeby się przycisnęły. Tak już są ze 2 czy 3 lata nawet, sam zamsz trochę się sfatygował, ale powierzchnia z klejem ani drgnęła, trzymają się bardzo mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 25 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2015 Kształt jest kwestibą wtórną; waźne żeby 'robal' był widoczny. Ale ja nie lubię robali. Innymi słowy: w formie bardziej takie: http://www.oskaramber.co.uk/images/medium/cufflinks/Cognac%20Cufflinks_MED.jpgczy takie: https://img1.etsystatic.com/001/0/5829135/il_570xN.468822049_89xi.jpg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 (ciach) Chyba po przyklejeniu włożyłem do butów prawidła, żeby się przycisnęły. Tak już są ze 2 czy 3 lata nawet, sam zamsz trochę się sfatygował, ale powierzchnia z klejem ani drgnęła, trzymają się bardzo mocno.Może sekret tkwi w dociśnięciu tego ustrojstwa prawidłami. No nic , czeka mnie podejście drugie.A próbował ktoś oprócz tych dziabągów użyć podpiętek? Nie wiem czy to by nie pomogło. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Jak radzicie sobie z luzem na pięcie w bucie? Mam parę która przy każdym założeniu mnie obciera tuż nad guzem piętowym. Próbowałem użyć takiego wynalazku, lecz nie dość, że prawie nic nie dał, to jeszcze się odkleił po pierwszym zdjęciu buta. Poza piętą but jest idealnie dopasowany. Są specjalne środki zmiękczające skórę. Psikamy, potem w prawidła i na nastepny dzień powinno być już w miarę. Ja potrzebowałem czegoś na szybko więc od wewnętrznej strony przyłożyłem szmatkę nasączoną spirytusem, docisnąłem prawidłami i po kilku godzinach skóra nie była tak twarda więc i nie obcierała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek.ka Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Jak przechowujecie poszetki- złożone, rozłożone, w jakimś pudełku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 26 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2015 Ja składam dwukrotnie na pół i kładę jedną na drugiej, na półce pod wiszącymi na wieszakach marynarkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi