Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak radzicie sobie z wygniecionymi marynarkami lnianymi? Trochę pogniecenia w lnie to jego niezaprzeczalny urok, ale przychodzi taka granica, że chciałoby się coś z tym zrobić. Wywiesić w łazience do "łaźni parowej" jak wełniane, czy pracować przez szmatkę?

Opublikowano

Jedyne co osobiście mi nie pasuje to biletówka, ale to detal. Problematyczny może być materiał - moje dotychczasowe doświadczenia z garniturami z dużą liczbą "s" na liczniku są takie sobie - aczkolwiek zastrzegam, że nie zamawiałem jeszcze garniaka z SS. Generalnie szybciej się gniotły, wyświecały i przecierały. Jak masz kilka i zmieniasz codziennie/co drugi dzień to nie ma problemu, ale użytkując dzień w dzień jeden szybko go zarżniesz.

Opublikowano

Moim zdaniem, lepiej jako podstawowy garnitur wybrać taki o delikatnie obniżonym stopniu formalności. Będzie bardziej uniwersalny na codzień. Tu faktura materiału i biletówka robią dobrą robotę.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Lana to wełna w kilku językach romańskich.

Intuicyjnie jednak czuję, że zamieszczając taki opis producent daje do zrozumienia, że produkt jest z wełny włoskiego pochodzenia. Ale to tylko intuicja...

Opublikowano

Mam ten model z poprzedniego roku, w jaśniejszym kolorze. Po jednym sezonie wyglądają na bardzo wysłużone, jakby przechodziły z 10 sezonów. Ale prawda jest też taka, że nie czytałem niczego o konserwacji i pielęgnowaniu butów - jedynie je od czasu do czasu wyczyściłem szczotą i potraktowałem pastą bezbarwną. Wczoraj je natłuściłem. Jak będziesz chciał, to podeślę Ci ich zdjęcia.

Wtedy ta linia nazywała się Bata Shoemaker. 

Opublikowano

Takim porównaniem również dysponuję ... widzę różnice również w dostępności i kolorach. Doprecyzuję pytanie: chodzi mi o różnice w stosowanym wypełnieniu, staranności wykonania, przyjazności wiązania i ulotnych względach "wrażenia artystyczne". Różnica w opakowaniu, czy obsłudze nie jest dla mnie specjalnie istotna (poszetka.com znam i chwalę, EoE ma dobre opinie)- interesuje mnie produkt.