Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak to już bywa ze zdjęciami. Zobacz takie próbnik http://www.dugdalebros.com/Our-Ranges/Linens-and-Cottons-Bunch-143/ np. nr 6511 choć ten jest bez białych 'skaz'. Z kolei w swojej lnianej marynarce takie białe mam i to jest 100% len. 

Inną opcją jest surowy jedwab np. dupioni. Choć ten materiał ze zdjęcia jest chyba luźno tkany w przeciwieństwie do jedwabiu choć w życiu go na żywo nie widziałem.

https://www.fabric.com/buy/0302004/dupioni-silk-fabric-iridescent-slate

Large_0302004.jpg

Opublikowano

Panowie, mam dylemat jakiego rzemieślnika powinienem poszukać z takim fantem. Mam 2 futrzane czapy po dziadku i potrzebuję nieco obie poprzerabiać. Czy pownienem z tym pójśc do:

a) czapnika - wszak czapa to czapa i nieważne z czego

B) kuśnierza - bo robota jest w futrze

Sam nie jestem w stanie rozsztrzygnąć i proszę o Wasze zdanie. I czy możecie polecić odpwiedniego specjalistę w W-wie?

S.

Opublikowano

Szybkie pytanko.

Idę na wesele jako gość. Przejdzie granatowa marynarka z szarymi spodniami, koszula oczywiście biała?

Niestety nie udało mi się znaleźć pasującego materiału aby uszyć nowe. Dodam, że szary jest z takiej samej faktury i nie ma wystarczająco czasu aby uszyć jeszcze marynarkę.

Jeśli zestaw jest poprawny, jaki krawat dobrać?

Opublikowano

Na wesele powinien być garnitur. Jeśli nie masz - to nie masz. Na pewno nie jest to poprawny zestaw.

A krawat - było już wiele razy - jedwabny, spokojny, w stonowanym kolorze, jeśli z wzorkiem, to drobnym, jeśli z fakturą, to też drobną. Bez ekstrawagancji.

Opublikowano

Na ilu z wesel, na których Panowie byliście rzeczywiście tak było? Wszystkie, połowa?

Nie licząc własnego wesela 7 lat temu, to w moim przypadku na wszystkich tak było. 

Nawet pamiętam perełkę z 2002r - remiza gdzieś w woj. świętokrzyskim. 200 gości z czego połowa to mężczyźni. 95% z nich  z flagą na bicepsie. Ponieważ była to impreza wiejska, po jakimś czasie część zdjęła marynarki i krawaty, a pan młody rozebrał się do majtek...

Opublikowano

Spotkał ktoś może w sieci, miejsce w którym znaleźć można sporą ilość „inspiracji” z muchą w roli głównej? Chodzi mi o wątki/strony podobne do CMDNS. Trochę straciłem nadzieję, bo nawet na styleforum w tym temacie jest pustynia