Skocz do zawartości

Trzewiki (Boots), obuwie zimowe - zdjęcia, komentarze, kupno

Gość gccg

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie widzę takiej opcji, żeby zwrócili Ci część ceny bez odbierania butów. Tak się w handlu nie robi.

Herring Shoes tak robi (znam z autopsji).

Edycja: I to zaproponowali obniżkę od ceny promocyjnej o prawie 40% z własnej woli, ja nawet o to nie prosiłem. Wystarczyło że w mailu napisałem, że według mnie buty powinny być oznaczone na ich stronie jako seconds, a nie zwrot od klienta i załączyłem zdjęcia. Napisałem też, że cena promocyjna jest i tak bardzo dobra i zamierzam buty zatrzymać. Dosłownie 5 minut później dostałem poniższego maila, a pieniądze były po kilku dniach na karcie. Ot, taka drobna różnica w podejściu do klienta.

post-5706-0-68677900-1452197293_thumb.pn

Herring Shoes tak robi (znam z autopsji).

Edycja: I to zaproponowali obniżkę od ceny promocyjnej o prawie 40% z własnej woli, ja nawet o to nie prosiłem. Wystarczyło że w mailu napisałem, że według mnie buty powinny być oznaczone na ich stronie jako seconds, a nie zwrot od klienta i załączyłem zdjęcia. Napisałem też, że cena promocyjna jest i tak bardzo dobra i zamierzam buty zatrzymać. Dosłownie 5 minut później dostałem poniższego maila, a pieniądze były po kilku dniach na karcie. Ot, taka drobna różnica w podejściu do klienta.

attachicon.gifa.png

Nie też tak kiedyś Anglicy zrobili, ale chodziło o antyk o wartości kolekcjonerskiej, którego w żaden sposób nie można było zastąpić. Może w Anglii się to praktykuje, albo niektóre firmy prowadzą taką politykę. Mimo wszystko wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby w tym przypadku takie rozwiązanie przeszło.

Czy można je łączyć z brązowymi akcesoriami takimi jak: rękawiczki, pasek, teczka - tak jak brązowe buty?

Pasek proponowałbym w odcieniu samych butów. Sam dobieram rękawiczki w kolorze ciemnego brązu do takich butów i wg mnie jest ok. Teczka też może być wtedy brązowa. Burgund w połączeniu z zielenią, szarym, granatowym czy khaki to moje ulubione zestawienia.

Oczywiście mogę się mylić ale w moim odczuciu burgund jest jakby odcieniem brązu. Kilka razy kiedy przeglądałem forum lub blogi dowiedziałem się, że buty są burgundowe dopiero z opisu.

W tym momencie zastanawiam się miedzy tymi dwoma parami trzewików:

Wspomniane powyżej burgudnowe Markowski i Yanko

http://patine.pl/yanko-style-525yh-niger.html

Biorę też pod uwagę zakup modelu 525 z tym, że przeznaczone do patynowania (są w moim rozmiarze w promocyjnej cenie) i pomalować je na ciemny brąz.

Do tych brązowych trzewików Yanko 525 można spokojnie zastosować krem w kolorze ciemny brąz, a kolor butów ulegnie przyciemnieniu. Dla tej skóry zawsze sugerowany był krem Saphir Havane nr 34. Zdarzają się różne partie skór i czasami ta sama skóra (w tym przypadku Cambridge Niger) ma różne odcienie. Mam oksfordy właśnie w takim jaśniejszym odcieniu, ostatnio nałożyłem ciemny krem i bardzo podoba mi się efekt. Jeżeli zdecydujesz się na patynowanie, to promocja nic chyba nie da, bo musisz zapłacić za usługę, albo za farby jeżeli chcesz zrobić to sam. Sądzę, że jeżeli to nie ma być jakiś wyjątkowy kolor, to lepiej kupić gotowe buty.

@Aron: Dziękuję. Tak się składa, że jakiś czas temu kupiłem cały zestaw Saphir w kolorze ciemny brąz. Podobają mi się te burgundowe trzewiki Markowskiego ale biorąc pod uwagę obecną promocję w Patine to dokładając troszkę za trzewki Markowskiego kupuję Yanko 525 oraz monki 306.

• Oceniam pozytywnie 1

Mam dylemat. Od roku przykładam się do kupna czarnych trzewików, takich półeleganckich.

I teraz trafiły się dwie ciekawe promocje w moim rozmiarze:

Bow-Tie

https://www.zalando.pl/bow-tie-harvey-oksfordki-black-bq312d001-q11.html

Yanko 525

http://patine.pl/yanko-525yh-negro.html

Bow-Tie tańsze (a cena regularna w sklepie netowym podobna do Yanków), bardzo ładne i nawet uniwersalniejsze, bo nie tylko na zimę, a jakby przymroziło, to mam wyższe ciemnobrązowe trzewiki półeleganckie.

Z kolei Yanko to sprawdzona marka, lecz znacznie droższe, kształt mniej elegancki oraz mniej uniwersalne, bo zimowe.

Wiecie, jak z jakością tych Bow-Tie?, znalazłem jedno info o ich mokasynach, zdają się wyższej klasy niż np. Berwicki.

No i zagwozdka, bo dwóch na pewno nie kupię.