swordfishtrombone Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Ja nie widzę takiej opcji, żeby zwrócili Ci część ceny bez odbierania butów. Tak się w handlu nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Takich butów za 355 Euro też się klientowi nie wysyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Ja nie widzę takiej opcji, żeby zwrócili Ci część ceny bez odbierania butów. Tak się w handlu nie robi. Herring Shoes tak robi (znam z autopsji). Edycja: I to zaproponowali obniżkę od ceny promocyjnej o prawie 40% z własnej woli, ja nawet o to nie prosiłem. Wystarczyło że w mailu napisałem, że według mnie buty powinny być oznaczone na ich stronie jako seconds, a nie zwrot od klienta i załączyłem zdjęcia. Napisałem też, że cena promocyjna jest i tak bardzo dobra i zamierzam buty zatrzymać. Dosłownie 5 minut później dostałem poniższego maila, a pieniądze były po kilku dniach na karcie. Ot, taka drobna różnica w podejściu do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Po prostu oddaj te buty i poszukaj innych, np. w MTO u Meermina co jakiś czas takie się pojawiają. Zostawisz - będziesz niezadowolony, na rabat 50% i to jeszcze w stylu Herringa, tak jak pokazał Zajac Poziomka raczej bym nie liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Koledzy co myślicie o tych?: http://www.scarosso.com/en/men/shoes/boots/nazzari-marrone.html Niezła cena wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 7 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2016 Herring Shoes tak robi (znam z autopsji). Edycja: I to zaproponowali obniżkę od ceny promocyjnej o prawie 40% z własnej woli, ja nawet o to nie prosiłem. Wystarczyło że w mailu napisałem, że według mnie buty powinny być oznaczone na ich stronie jako seconds, a nie zwrot od klienta i załączyłem zdjęcia. Napisałem też, że cena promocyjna jest i tak bardzo dobra i zamierzam buty zatrzymać. Dosłownie 5 minut później dostałem poniższego maila, a pieniądze były po kilku dniach na karcie. Ot, taka drobna różnica w podejściu do klienta. a.png Nie też tak kiedyś Anglicy zrobili, ale chodziło o antyk o wartości kolekcjonerskiej, którego w żaden sposób nie można było zastąpić. Może w Anglii się to praktykuje, albo niektóre firmy prowadzą taką politykę. Mimo wszystko wydaje mi się mało prawdopodobne, żeby w tym przypadku takie rozwiązanie przeszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Moim zdaniem lepiej zwrócić. Tak jak juz wyżej koledzy napisali - za każdym razem, gdy na nie spojrzysz będziesz widział skazy i będzie Cię to irytować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 8 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2016 Dokładnie jak piszą wyżej. Ja tam bym zwrócił buty, bo za każdym razem będziesz się denerwował EDIT: Gdzie znajdę jakieś dobre trzewiki do 500/600 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 Poszukuję trzewików Markowski Apollinaire Niestety zniknęły ze strony Markowskiego, tam jest teraz chyba jakiś rebranding ? Ewentualnie może macie jakieś propozycje trzewików z zamkniętą przyszwą o smukłym kopycie, budżet to mniej więcej 300 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unsu275 Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 Zajrzyj na stronkę Septieme Largeur, gdzie mają odpowiednik butów Markowskiego Apollinaire. Posiadam osobiście Apollinaire, mogę tylko nadmienić że mają wąskie kopyto. Kupiłem o pół numeru większe, co było dobrym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 9 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2016 Dzięki za informację, może ktoś wie jak kopyto Markowskiego/Septieme Largeur 174 ma się do Yanko 915 pod kątem rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Szanowni Koledzy jakie jest Wasze zdanie na temat trzewików w kolorze burgundowym? Opisywanych w poprzednich postach trzewików Markowsiego już nie ma w moim rozmiarze ale mógłbym wymienić właśnie na te burgundowe. http://www.markowski.fr/prince-jorge/boots/bottine-prince-jorge-bordeaux-5990.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 @Panam, link nie działa. EDIT: działa po zmianie języka na angielski. A burgundowe buty są według mnie fenomenalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Czy można je łączyć z brązowymi akcesoriami takimi jak: rękawiczki, pasek, teczka - tak jak brązowe buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Czy można je łączyć z brązowymi akcesoriami takimi jak: rękawiczki, pasek, teczka - tak jak brązowe buty? Pasek proponowałbym w odcieniu samych butów. Sam dobieram rękawiczki w kolorze ciemnego brązu do takich butów i wg mnie jest ok. Teczka też może być wtedy brązowa. Burgund w połączeniu z zielenią, szarym, granatowym czy khaki to moje ulubione zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Ja podpowiem inaczej: można śmiało łączyć burgund z brązem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Oczywiście mogę się mylić ale w moim odczuciu burgund jest jakby odcieniem brązu. Kilka razy kiedy przeglądałem forum lub blogi dowiedziałem się, że buty są burgundowe dopiero z opisu. W tym momencie zastanawiam się miedzy tymi dwoma parami trzewików: Wspomniane powyżej burgudnowe Markowski i Yanko http://patine.pl/yanko-style-525yh-niger.html Biorę też pod uwagę zakup modelu 525 z tym, że przeznaczone do patynowania (są w moim rozmiarze w promocyjnej cenie) i pomalować je na ciemny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Do tych brązowych trzewików Yanko 525 można spokojnie zastosować krem w kolorze ciemny brąz, a kolor butów ulegnie przyciemnieniu. Dla tej skóry zawsze sugerowany był krem Saphir Havane nr 34. Zdarzają się różne partie skór i czasami ta sama skóra (w tym przypadku Cambridge Niger) ma różne odcienie. Mam oksfordy właśnie w takim jaśniejszym odcieniu, ostatnio nałożyłem ciemny krem i bardzo podoba mi się efekt. Jeżeli zdecydujesz się na patynowanie, to promocja nic chyba nie da, bo musisz zapłacić za usługę, albo za farby jeżeli chcesz zrobić to sam. Sądzę, że jeżeli to nie ma być jakiś wyjątkowy kolor, to lepiej kupić gotowe buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 @Aron: Dziękuję. Tak się składa, że jakiś czas temu kupiłem cały zestaw Saphir w kolorze ciemny brąz. Podobają mi się te burgundowe trzewiki Markowskiego ale biorąc pod uwagę obecną promocję w Patine to dokładając troszkę za trzewki Markowskiego kupuję Yanko 525 oraz monki 306. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Ja nieśmiało dodam,że nawet trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Mam dylemat. Od roku przykładam się do kupna czarnych trzewików, takich półeleganckich. I teraz trafiły się dwie ciekawe promocje w moim rozmiarze: Bow-Tie https://www.zalando.pl/bow-tie-harvey-oksfordki-black-bq312d001-q11.html Yanko 525 http://patine.pl/yanko-525yh-negro.html Bow-Tie tańsze (a cena regularna w sklepie netowym podobna do Yanków), bardzo ładne i nawet uniwersalniejsze, bo nie tylko na zimę, a jakby przymroziło, to mam wyższe ciemnobrązowe trzewiki półeleganckie. Z kolei Yanko to sprawdzona marka, lecz znacznie droższe, kształt mniej elegancki oraz mniej uniwersalne, bo zimowe. Wiecie, jak z jakością tych Bow-Tie?, znalazłem jedno info o ich mokasynach, zdają się wyższej klasy niż np. Berwicki. No i zagwozdka, bo dwóch na pewno nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 10 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2016 Wg mnie ciężko je porównac i wybierać pomiędzy nimi bo to inny rodzaj butów i inne przeznaczenie. Ostatnio sam kupiłem chukka - Loake Pimlico i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolony. Ale pomimo tego, myśle jeszcze o kupnie trzewików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Takie cuda na w pełnej rozmiarówce na Patine: http://patine.pl/yanko-755y-niger-chesnut-niger.html http://patine.pl/yanko-706yh-burdeos-navy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
astaroth Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Jak to zobaczyłem to odechciało mi się Markowskiego, wczoraj zamówiłem Yanko 755Y Niger/Chesnut Niger, długo czekałem na trzewiki na 915 Ciekawe czy będą inne kolory. Z ciekawości jak oceniacie skóry Yanko i Markowskiego/Septieme Largeur. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2016 Mam jedne trzewiki od Markowskiego - skóra rewelacyjna, wyśmienita. Same buty nieco gorzej.. ale i tak je lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi