jabbero Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 xkoziol - dzięki. pszemau - nie, to nie ten. Ten na foto jest u mnie już kilkanaście lat...ale faktycznie bardzo podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Panowie chyba się tej zimy w końcu odważę i zaopatrzę w kapelusz Pytanie tylko jakiego typu? Trochę na ten temat poczytałem, ale w mojej miejscowości nie ma żadnego porządnego sklepu - będę musiał zamówić coś przez internet i nie chciałbym później wyglądać w nim karykaturalnie. Potrzebowałbym coś do pracy, co dobrze się będzie komponowało z granatowym, zimowym płaszczem (podobnym do tego, ale z gładką jednolitą fakturą http://www.dommodypolskiej.pl/product/i ... k20-MF.jpg) Co do mojej twarzy to wygląda tak - przepraszam za jakość zdjęcia, kiepsko mi wychodzi fotografowanie samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Może ten link będzie pomocny? http://www.millerhats.com/hatcare_index/hatfaces.html Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Hmm, a do którego typu twarzy z przedłożonego linku byś mnie zakwalifikował? Osobiście waham się między deep full, a short full. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojvv Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Raczej deep full. Warto też uwzględnić uwagi dla long nose - a więc większości "typowych" twarzy europejskich. Pozdr, wojvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Dzięki. Po czasie też pomyślałem o moim nieszczęsnym nochalu Po przemyśleniu porad zawartych na stronce - dobrze wnioskuję, że kapelusz typu fedora będzie odpowiedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 4 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2011 Fedora na początek będzie najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Natknąłem się właśnie na Allegro na kapelusz z króliczego włosia w interesującym mnie odcieniu granatu - czy należy on do gatunku fedora? http://www.aukcjoner.pl/gallery/007446463-2.html#I2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
francuz_lbn Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Witam! Przymierzam się do kupna jakiegoś porządniejszego krawata (do pokazywanego zestawienia) i zwracam się do Was z prośbą o jakieś propozycje co by mogło tu pasować? Nie chciałbym niczego szokującego. Zastanawiałem się kiedyś nad ciemnogranatowym, raczej niepołyskliwym, może w jakieś dyskretny wzór, białe kropki...? Z góry dziękuję za wszystkie rady Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 5 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2011 Hola, hola! Tu jeszcze poszetki brakuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 6 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2011 Witam! Przymierzam się do kupna jakiegoś porządniejszego krawata (do pokazywanego zestawienia) i zwracam się do Was z prośbą o jakieś propozycje co by mogło tu pasować? Nie chciałbym niczego szokującego. Zastanawiałem się kiedyś nad ciemnogranatowym, raczej niepołyskliwym, może w jakieś dyskretny wzór, białe kropki...? Z góry dziękuję za wszystkie rady Pozdrawiam Kup krawat ciemnogranatowy, raczej niepołyskliwy, może w jakieś dyskretny wzór, białe kropki... Odpowiedź znasz. Kup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Witam. Jaki krawat najlepiej będzie pasował do tej koszuli? Najlepiej gładki, bądź w jakiś drobny mikrowzór (kratka, paski), szerokość i długość standardowa KOSZULA TUTAJ Potrzebuje na prezent a najbezpieczniejszy byłby w odcieniu niebieskiego, który nie bardzo mi się uśmiecha, bo chciałbym krawat o innym kolorze niż koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 A jaki krawat nie pasuje do błękitnej koszuli? Czerwony, brąz, butelkowa zieleń, bordo - na pewno ujdą. Co do wzoru to, tak jak napisałeś, gładki bądź w jakiś drobny mikrowzór. I długość standardowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 A jaki krawat nie pasuje do błękitnej koszuli? Czerwony, brąz, butelkowa zieleń, bordo - na pewno ujdą. Co do wzoru to, tak jak napisałeś, gładki bądź w jakiś drobny mikrowzór. I długość standardowa. Jak dla mnie to pasują takie: czerwony, różowy, oczywiście niebieski, szary. Brąz, butelkowa zieleń też by pasowały? Jakoś nie mam pewności (nie widziałem, więc może dlatego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Do pewnych połączeń trzeba się przekonać. Odchodzenie od zestawów monochromatycznych do odważniejszych połączeń przychodzi z czasem. Rób to swoim tempem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz989 Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Do błękitnej na pewno będą pasowały wszystkie zimne kolory. Różowy w tym połączeniu by mnie nie przekonał, ale wszelkie odcienie szarego/grafitu będą wyglądały dobrze. Czasami lepiej jest wyglądać klasycznie niż kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Mi się najbardziej podoba różowy, tyle tylko, że chyba jest mało uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Mi się najbardziej podoba różowy, tyle tylko, że chyba jest mało uniwersalny.e tam, uprzedzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Byle nie żółty. Błekitna koszula i żółty krawat w latach 90tych były tak charakterystyczne dla przedstawicieli handlowych, jak czerwone szelki maklerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Witam! Chciałbym się poradzić odnośnie zestawu na studniówkę. Mam w planach (które mogą ulec zmianie): -Granatowy garnitur (to już pewne) -Biała koszula z mankietami na guziki -krawat (http://www.andrewstiescommerce.com/pois ... ite-dots-4) -lniana biała poszetka Czy taki zestaw nie będzie za monotonny tzn. krawat i garnitur w podobnym odcieniu? Macie jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Witam! Chciałbym się poradzić odnośnie zestawu na studniówkę. Mam w planach (które mogą ulec zmianie): -Granatowy garnitur (to już pewne) -Biała koszula z mankietami na guziki -krawat (http://www.andrewstiescommerce.com/pois ... ite-dots-4) -lniana biała poszetka Czy taki zestaw nie będzie za monotonny tzn. krawat i garnitur w podobnym odcieniu? Będzie ok. Ale możesz też zaszaleć. Ten krawat jest dość uniwersalny i pewnie będziesz go długo używał, stad warto go mieć. Ale jak znajdziesz jakiś pasujący, bardziej odjechany to why not, w końcu to studniówka. Macie jakieś sugestie?Czarne buty. Wygodne czytaj rozchodzone, żeby Twoje stopy nie mówiły o Tobie źle następnego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Jestem masochistą poniekąd jak któryś to kolega z forum, moje nogi wiele przeszły ale to jest duży plus bo raz się pocierpi, a potem już zahartowane stopy nie ugną się pod żadnym butem. Buty to będą czarne oxforty z ctshirts. UWAGA PRZESTAŃCIE CZYTAĆ JEŚLI JECIE! W wojskowych butach wybraliśmy się z kolegą na marsz (przechadzkę bardziej), buty miały okropne wkładki, a po marszu pryszcze rozciągały się na całej pięcie (na obu stopach). Ledwo doszedłem do domu, a momentami szedłem na palcach. Także nogi mam zaprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2011 Czy taki zestaw nie będzie za monotonny tzn. krawat i garnitur w podobnym odcieniu? Jeśli garnitur będzie dobrze dopasowany i uszyty z dobrej jakości materiału, to na pewno nie będzie monotonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 8 Grudzień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2011 Czy taki zestaw nie będzie za monotonny tzn. krawat i garnitur w podobnym odcieniu? Jeśli garnitur będzie dobrze dopasowany i uszyty z dobrej jakości materiału, to na pewno nie będzie monotonny. Owszem, na pewno będziesz dobrze wyglądał, ale zapewne jak większość chłopaków na studniówce, jedynie dodatek poszetki pozwoli się Tobie bardziej wyróżnić, na plus oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi