Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Gość sancho

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie chyba się tej zimy w końcu odważę i zaopatrzę w kapelusz :-) Pytanie tylko jakiego typu? Trochę na ten temat poczytałem, ale w mojej miejscowości nie ma żadnego porządnego sklepu - będę musiał zamówić coś przez internet i nie chciałbym później wyglądać w nim karykaturalnie. Potrzebowałbym coś do pracy, co dobrze się będzie komponowało z granatowym, zimowym płaszczem (podobnym do tego, ale z gładką jednolitą fakturą http://www.dommodypolskiej.pl/product/i ... k20-MF.jpg)

Co do mojej twarzy to wygląda tak - przepraszam za jakość zdjęcia, kiepsko mi wychodzi fotografowanie samego siebie.

post-1174-13658921203876_thumb.png

Witam!

Przymierzam się do kupna jakiegoś porządniejszego krawata (do pokazywanego zestawienia) i zwracam się do Was z prośbą o jakieś propozycje co by mogło tu pasować? Nie chciałbym niczego szokującego. Zastanawiałem się kiedyś nad ciemnogranatowym, raczej niepołyskliwym, może w jakieś dyskretny wzór, białe kropki...? Z góry dziękuję za wszystkie rady :)

Pozdrawiam

post-935-13658921207259_thumb.jpg

Witam!

Przymierzam się do kupna jakiegoś porządniejszego krawata (do pokazywanego zestawienia) i zwracam się do Was z prośbą o jakieś propozycje co by mogło tu pasować? Nie chciałbym niczego szokującego. Zastanawiałem się kiedyś nad ciemnogranatowym, raczej niepołyskliwym, może w jakieś dyskretny wzór, białe kropki...? Z góry dziękuję za wszystkie rady :)

Pozdrawiam

Kup krawat ciemnogranatowy, raczej niepołyskliwy, może w jakieś dyskretny wzór, białe kropki... Odpowiedź znasz. Kup. :D

Witam.

Jaki krawat najlepiej będzie pasował do tej koszuli? Najlepiej gładki, bądź w jakiś drobny mikrowzór (kratka, paski), szerokość i długość standardowa

KOSZULA TUTAJ

Potrzebuje na prezent a najbezpieczniejszy byłby w odcieniu niebieskiego, który nie bardzo mi się uśmiecha, bo chciałbym krawat o innym kolorze niż koszula.

A jaki krawat nie pasuje do błękitnej koszuli? Czerwony, brąz, butelkowa zieleń, bordo - na pewno ujdą. Co do wzoru to, tak jak napisałeś, gładki bądź w jakiś drobny mikrowzór. I długość standardowa.

Jak dla mnie to pasują takie: czerwony, różowy, oczywiście niebieski, szary.

Brąz, butelkowa zieleń też by pasowały?

Jakoś nie mam pewności (nie widziałem, więc może dlatego)

Witam!

Chciałbym się poradzić odnośnie zestawu na studniówkę.

Mam w planach (które mogą ulec zmianie):

-Granatowy garnitur (to już pewne)

-Biała koszula z mankietami na guziki

-krawat (http://www.andrewstiescommerce.com/pois ... ite-dots-4)

-lniana biała poszetka

Czy taki zestaw nie będzie za monotonny tzn. krawat i garnitur w podobnym odcieniu?

Macie jakieś sugestie?

Witam!

Chciałbym się poradzić odnośnie zestawu na studniówkę.

Mam w planach (które mogą ulec zmianie):

-Granatowy garnitur (to już pewne)

-Biała koszula z mankietami na guziki

-krawat (http://www.andrewstiescommerce.com/pois ... ite-dots-4)

-lniana biała poszetka

Czy taki zestaw nie będzie za monotonny tzn. krawat i garnitur w podobnym odcieniu?

Będzie ok. Ale możesz też zaszaleć. Ten krawat jest dość uniwersalny i pewnie będziesz go długo używał, stad warto go mieć. Ale jak znajdziesz jakiś pasujący, bardziej odjechany to why not, w końcu to studniówka.

Macie jakieś sugestie?

Czarne buty. Wygodne czytaj rozchodzone, żeby Twoje stopy nie mówiły o Tobie źle następnego dnia ;)

Jestem masochistą poniekąd jak któryś to kolega z forum, moje nogi wiele przeszły ale to jest duży plus bo raz się pocierpi, a potem już zahartowane stopy nie ugną się pod żadnym butem.

Buty to będą czarne oxforty z ctshirts.

UWAGA PRZESTAŃCIE CZYTAĆ JEŚLI JECIE! :D

W wojskowych butach wybraliśmy się z kolegą na marsz (przechadzkę bardziej), buty miały okropne wkładki, a po marszu pryszcze rozciągały się na całej pięcie (na obu stopach). Ledwo doszedłem do domu, a momentami szedłem na palcach. Także nogi mam zaprawione :)

Jeśli garnitur będzie dobrze dopasowany i uszyty z dobrej jakości materiału, to na pewno nie będzie monotonny.

Owszem, na pewno będziesz dobrze wyglądał, ale zapewne jak większość chłopaków na studniówce, jedynie dodatek poszetki pozwoli się Tobie bardziej wyróżnić, na plus oczywiście. ;)