pablocito Posted November 21 Report Share Posted November 21 Moim zdaniem ten garnitur za regulraną cenę to wyrzucone pieniądze. Nawet przeceniony o 70% to wyrzucone pieniądze. P. S. Tu pierwszy lepszy dostępny w Twoim rozmiarze za podobne pieniądze:https://www.otrium.pl/product/dark-grey-havana-suit-4?utm_source=share%20button&utm_medium=user%20generated&utm_campaign=ios%20appP. S. 2 A tu dzięki koledze [mention]Szydlowsky [/mention] nawet podobny i już nieprzyzwoicie tani:https://www.otrium.pl/product/mid-blue-checked-napoli-suit-2?utm_source=share%20button&utm_medium=user%20generated&utm_campaign=ios%20app 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dewtain Posted November 29 Report Share Posted November 29 Cześć, potrzebuję pomocy w wyborze krawatu na własny ślub. Garnitur będzie grafitowy model Henry z poszetki, do tego czarne oksfordy, bordowe skarpety, biała koszula i bordowe szelki, biała poszetka. Problem mam z wyborem krawatu do tego zestawu, możecie pomóc? Jaki kolor by był odpowiedni? Dzięki bardzo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servetch Posted November 29 Report Share Posted November 29 Przemyśl te bordowe szelki i skarpetki. W teorii to fajny pomysł, w praktyce na ślubie chcesz wyglądać po prostu elegancko. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydlowsky Posted November 29 Report Share Posted November 29 @dewtain skarpety najlepiej w kolorze butów lub spodni , ja osobiście najczęściej dobieram pod kolor spodni . Szelki w kolorze garnituru lub białe w przypadku białej koszuli , bordowy krawat napewno dobrze zagra , biała poszetka , ewentualnie biała z obszyciem w kolorze krawata . Za dużo bym nie kombinował 🙂 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablocito Posted November 29 Report Share Posted November 29 Ja bym nawet nie kombinował z obszyciem poszetki. Biała lniana. Obszycie, skarpety i szelki są super ale nie na własny ślub. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servetch Posted November 29 Report Share Posted November 29 Teraz sprawdziłem, że ten garnitur Henry to dwurzędówka, więc kolor szelek i tak nie ma większego znaczenia, nikt nie powinien ich zobaczyć. Ja postawiłem na jasnoszary krawat POW, ale to do granatowego garnituru, do grafitowego chyba lepiej coś kolorowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papiez_ Posted November 29 Report Share Posted November 29 Szelki to przecież nie ozdoba i z założenia nie będzie ich widać. Tym bardziej w dwurzędówce, bo Henry z Poszetki, jak dobrze pamiętam, taką ma właśnie marynarkę. Nie widzę problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted November 30 Report Share Posted November 30 SuSu też przeważnie grafitowe garnitury pokazuje z jaśniejszym szarym krawatem. Ale moim zdaniem bordo ożywia taki garnitur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted November 30 Report Share Posted November 30 Z grafitem jest podobny problem, jak z czarnym, osoby o jasnej karnacji źle w nim wyglądają. Nadaje się na okazje wieczorowe. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted November 30 Report Share Posted November 30 To jest uproszczenie, z którego można wywnioskować, że osoby o jasnej cerze powinny paradować nago (granatowy też do nich nie pasuje, brązowy również) i generalnie najlepiej zostać Murzynem. Ja na przykład, kiedy byłem młody, byłem Murzynem, grałem w kosza i nosiłem co popadnie. Obecnie, z jasną karnacją, oceniam przydatność stroju także do zarostu i okularów. Duży kontrast na twarzy uzasadnia kontrast w ubiorze. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dewtain Posted November 30 Report Share Posted November 30 Dzięki bardzo Panowie! Pójdę za radą @Szydlowskyi skarpety będą w kolorze spodni i szelki białe, więc z bordowym krawatem do tego zestawu nie będzie problemu. Mam jeszcze pytanie, czy kamizelka również obowiązkowo? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydlowsky Posted November 30 Report Share Posted November 30 @dewtainprzy dwurzędowym garniturze oczywiście bez kamizelki . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted December 1 Report Share Posted December 1 23 godziny temu, lubo69 napisał: To jest uproszczenie, z którego można wywnioskować, że osoby o jasnej cerze powinny paradować nago (granatowy też do nich nie pasuje, brązowy również) Niby panuje pogląd, że na graficie są lepiej widoczne niedoskonałości słowiańskiej urody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts