Jump to content

Forumowa poradnia stylistyczna

Guest sancho
 Share

Recommended Posts

Moim zdaniem ten garnitur za regulraną cenę to wyrzucone pieniądze. Nawet przeceniony o 70% to wyrzucone pieniądze.
P. S. Tu pierwszy lepszy dostępny w Twoim rozmiarze za podobne pieniądze:

https://www.otrium.pl/product/dark-grey-havana-suit-4?utm_source=share%20button&utm_medium=user%20generated&utm_campaign=ios%20app
P. S. 2
A tu dzięki koledze [mention]Szydlowsky [/mention] nawet podobny i już nieprzyzwoicie tani:

https://www.otrium.pl/product/mid-blue-checked-napoli-suit-2?utm_source=share%20button&utm_medium=user%20generated&utm_campaign=ios%20app

• Like 4

• 2 weeks later...

Cześć,

potrzebuję pomocy w wyborze krawatu na własny ślub. Garnitur będzie grafitowy model Henry z poszetki, do tego czarne oksfordy, bordowe skarpety, biała koszula i bordowe szelki, biała poszetka. Problem mam z wyborem krawatu do tego zestawu, możecie pomóc? Jaki kolor by był odpowiedni?

Dzięki bardzo!

@dewtain skarpety najlepiej w kolorze butów lub spodni , ja osobiście najczęściej dobieram pod kolor spodni .  

Szelki w kolorze garnituru lub białe w przypadku białej koszuli , bordowy krawat napewno dobrze zagra , biała poszetka , ewentualnie biała z obszyciem w kolorze krawata . 

Za dużo bym nie kombinował 🙂

• Like 2

Teraz sprawdziłem, że ten garnitur Henry to dwurzędówka, więc kolor szelek i tak nie ma większego znaczenia, nikt nie powinien ich zobaczyć. Ja postawiłem na jasnoszary krawat POW, ale to do granatowego garnituru, do grafitowego chyba lepiej coś kolorowego.

IMG_4405.JPG

To jest uproszczenie, z którego można wywnioskować, że osoby o jasnej cerze powinny paradować nago (granatowy też do nich nie pasuje, brązowy również) i generalnie najlepiej zostać Murzynem. Ja na przykład, kiedy byłem młody, byłem Murzynem, grałem w kosza i nosiłem co popadnie. Obecnie, z jasną karnacją, oceniam przydatność stroju także do zarostu i okularów. Duży kontrast na twarzy uzasadnia kontrast w ubiorze.

• Like 1
  • Upvote 2

23 godziny temu, lubo69 napisał:

To jest uproszczenie, z którego można wywnioskować, że osoby o jasnej cerze powinny paradować nago (granatowy też do nich nie pasuje, brązowy również)

Niby panuje pogląd, że na graficie są lepiej widoczne niedoskonałości słowiańskiej urody.