pablocito Napisano 24 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2022 Jak na Bytom leży nieźle, nic tu nie ulepszysz. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzechoo88 Napisano 24 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2022 9 minut temu, pablocito napisał: Jak na Bytom leży nieźle, nic tu nie ulepszysz. Dziękuję, miałem obawy co do rozmiaru, mam 180 cm, wahałem się więc między 176 a 182. Ostatecznie wybór padł na ten pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 24 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2022 Wziąłbym ten drugi, bo marynarka jest trochę za krótka. Tylko rękawy trzeba będzie pewnie skrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyr7 Napisano 24 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2022 Cześć, potrzebuję porady w sprawie koszuli, wydaje mi się że jest nieco za duża aczkolwiek w kołnierzyku jest na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 24 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2022 50 minut temu, johnyr7 napisał: Cześć, potrzebuję porady w sprawie koszuli, wydaje mi się że jest nieco za duża aczkolwiek w kołnierzyku jest na styk. Zwężenie zaszewkami + skrócenie rękawów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 24 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2022 Nawet nie tyle skrócenie rękawów, a zwężenie mankietów (przeszycie guzika). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 25 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2022 Cześć, czy trencz powinien być tak samo dopasowany jak inne płaszcze? (bosmanka/dyplomatka) Ten ze zdjęcia jest ok, czy lepiej byłoby zabrać go do krawcowej? Sorry za jakość zdjęć, ale nie mogłem znaleźć lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2022 @mgns dopasowanie nie jest złe , kolor natomiast imo średni , osobiście poszedłbym w klasyczny beż . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 25 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2022 2 minuty temu, Szydlowsky napisał: @mgns dopasowanie nie jest złe , kolor natomiast imo średni , osobiście poszedłbym w klasyczny beż . Oj ja nigdy bym beżowego nie ubrał, ostatnio nawet jeszcze beżowych spodni nie chciałem nosić a co dopiero trencza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2022 W dniu 24.03.2022 o 09:33, Grzechoo88 napisał: Poproszę o ocenę, uwagi, czy coś można by poprawić. Garnitur Bytom, 176/112/100. Ramiona wyglądają kiepsko. Bytom stosuje bardzo mocne wypełnienia, co skutkuje "kwadratowymi" ramionami, w Twoim wypadku marynarka wygląda na nieco za szeroką, przynajmniej przy takich wypełnieniach. Przed decyzją o zakupie sprawdziłbym inne marki, jak leżą w ramionach. Jeśli garnitur już kupiłeś (i nie możesz oddać), zostają eksperymenty u krawca z rozmiarem poduszek. Być może ich redukcja pomoże, ale to jest eksperymentowanie, nie każdemu się chce. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 @mgns, tręcz w swej istocie powinien być luźny, więc ok. A co do koloru - jeśli to granat to też spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 18 minut temu, Koval napisał: @mgns, tręcz w swej istocie powinien być luźny, więc ok. A co do koloru - jeśli to granat to też spoko. Lekko jaśniejszy granat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 26 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2022 1 godzinę temu, Koval napisał: @mgns, tręcz w swej istocie powinien być luźny, więc ok. A co do koloru - jeśli to granat to też spoko. Zwłaszcza, że docelowo będę go nosił też do garnituru/marynarki. A tak na co dzień tylko grubszy wełniany golf może co najwyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matt_falley Napisano 29 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2022 Panowie i Panie, Temat marynarka. Wziąć longa następnym razem? Miałby (w cm): - 1 klatka - 2 talia - 2 biodra - 1 ramiona + 3 plecy + 2.5 rękawy Obecnie ciąży na mnie klątwa wysoko położonego guzika w różnych RTW (4 cm powyżej tali). Ta leży ogólnie dobrze, dobrze się w niej czuję, ale jest chyba odrobinę krótka (chociaż tyłek zasłania). Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 29 Marzec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2022 Wiele tu nie widać, wydaje się ok, przynajmniej patrząc na guzik, ale 2,5 cm dłuższy rękaw na pewno dobrze by jej zrobił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 5 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2022 Cześć, kupiłem moją pierwszą marynarkę i zastanawiam się nad jej dopasowaniem. Głównie chodzi mi o ramiona, długość rękawa oraz szerokość w talii/klatce piersiowej. Warto wybrać się z nią do krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 5 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2022 Górny guzik mógłby być niżej, ale nie jest źle. Ciesz się i noś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 5 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2022 Długość rękawów ciężko ocenić, bo nie ma koszuli, ale na oko wydają się dobre. Guzik jest moim zdaniem ok i tak nie dałoby się z tym nic zrobić. Taliowanie to kwestia gustu, jeżeli masz duży luz, to można ją trochę zwęzić. Nie widać pleców i kołnierza. Ramiona na szerokość wydają się ok. Długość też chyba w porządku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 5 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2022 3 godziny temu, pablocito napisał: Długość rękawów ciężko ocenić, bo nie ma koszuli, ale na oko wydają się dobre. Guzik jest moim zdaniem ok i tak nie dałoby się z tym nic zrobić. Taliowanie to kwestia gustu, jeżeli masz duży luz, to można ją trochę zwęzić. Nie widać pleców i kołnierza. Ramiona na szerokość wydają się ok. Długość też chyba w porządku. Tak wygląda to z boku. Nie mam zdjęcia tyłu, ale nie marszczy się prawie w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2022 Leży ok, więcej trudno z tych zdjęć powiedzieć. Powinieneś mierzyć na koszulę. Prosta ocena konieczności taliowania polega na tym, żeby złapać za guzik i odciągnąć na maksa. Jeśli uda się odciągnąć na kilka cm, to jest dopasowana, jeśli na kilkanaście, to do taliowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 6 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2022 @mgns, leży więcej niż ok, widywałem gorzej dopasowane mtm😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2022 @mgns, też muszę 'odszczekać' - całkiem przyzwoicie to z przodu wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 6 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2022 3 godziny temu, Koval napisał: @mgns, też muszę 'odszczekać' - całkiem przyzwoicie to z przodu wygląda. No widzisz, a taka sierota była z tej marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mgns Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Cześć, jakiego koloru i z jakimi wzorami koszule będą pasować do tej marynarki? Marynarka ma delikatną kratę. Koszula w cienkie pasy albo jakaś krata? Czy lepiej szukać gładkiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 Łatwiej byłoby odpowiedzieć chyba na pytanie jaka koszula NIE będzie pasować do tej marynarki. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi