Szydlowsky Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Wg mnie za ciasna w talii (marszczenia na plecach ) 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 16 minut temu, Szydlowsky napisał: Wg mnie za ciasna w talii (marszczenia na plecach ) 😕 hmm tylko mam wrażenie, że ten materiał marszczy się jakby „w pionie” chociaż sam nie wiem... Może poszerzenie jest jakąś opcją, zdaje się, że te marynarki mają zostawiony zapas materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 Proponuję oddać. Żeby zlikwidować marszczenia nad pośladkami powinno się sporo dodać w obwodzie. Tak dużych rezerw na szwach raczej nie będzie. A marszczy się w pionie, jak to nazwałeś, bo tylna klapa marynarki (o ile tak się to nazywa) powinna luźno opadać na pośladki. W wypadku zbyt obcisłej w pasie marynarki, materiał tylnej klapy blokuje się na pośladkach i tworzy fałdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 8 minut temu, Awopiotr napisał: Proponuję oddać. Żeby zlikwidować marszczenia nad pośladkami powinno się sporo dodać w obwodzie. Tak dużych rezerw na szwach raczej nie będzie. A marszczy się w pionie, jak to nazwałeś, bo tylna klapa marynarki (o ile tak się to nazywa) powinna luźno opadać na pośladki. W wypadku zbyt obcisłej w pasie marynarki, materiał tylnej klapy blokuje się na pośladkach i tworzy fałdy. No niestety na zwrot już za późno, także jedynie ewentualne poprawki wchodzą w grę. W zasadzie mi to aż tak nie przeszkadza, ciekaw byłem opinii co może być powodem i czy można coś z tym zrobić, chociaż widzę, że ile osób, tyle opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 27 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2020 @kubaba5 Opinia jest chyba raczej jedna: marynarka jest za ciasna w talii. Zrób sobie zdjęcia z niezapiętą marynarką, albo lepiej z "zapiętą" na jakąś gumkę/sznurek, żeby zobaczyć jak leży przy większym luzie. Marynarki SuSu zwykle udaje się poszerzać w talii o jakieś 3 cm, maks. 4 wliczając w to delikatne przesunięcie guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 8 godzin temu, Aras napisał: @kubaba5 Opinia jest chyba raczej jedna: marynarka jest za ciasna w talii. Zrób sobie zdjęcia z niezapiętą marynarką, albo lepiej z "zapiętą" na jakąś gumkę/sznurek, żeby zobaczyć jak leży przy większym luzie. Marynarki SuSu zwykle udaje się poszerzać w talii o jakieś 3 cm, maks. 4 wliczając w to delikatne przesunięcie guzika. Dziękuję za wszystkie opinie. Sprawdziłem jeszcze w ten sposób - odpiąłem guzik, i trzymałem z przodu marynarkę tak, żeby powiedzmy imitować jej rozszerzenie o cm, 2 etc. I... szczerze mówiąc nie zauważyłem żadnej różnicy. Problem nie występuje jedynie przy całkowicie rozpiętej marynarce, kiedy materiał może swobodnie opaść. Myślę, że pójdę z nią do krawca i wtedy ten oceni to na żywo, może też najskuteczniej oceni źródło problemu. Stąd jeszcze ostatnie pytanie - czy takie poszerzanie marynarki to jakaś standardowa sprawa i mogę raczej zaufać większości krawców, że sobie z tym poradzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Każdy krawiec, który choć raz taliował marynarkę da sobie radę z procesem odwrotnym:) Plus tutaj jest taki, że ta Havana nie ma pełnej podszewki - od razu widać ile cm uda się zyskać. Czy taka przeróbka wiele da? Pewnie nie... Havana zwykle jest mocno taliowana i kręgosłup taki jak Twój czy "brzuszek" nie są z nią kompatybilne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2020 Sprzedałbym tę marynarkę na bazarku (w cenie outletowej pójdzie, jak świeże bułeczki) jeszcze przed przeróbkami i kupiłbym coś w kroju regularnym, bez takiego taliowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 @phantom Dzięki za zdjęcia. Na styleforum pojawiło się poniższe zdjęcie. Oczywiście ujęcie wyolbrzymia trochę odbiór tych klap... ale nawet z innej perspektywy to raczej nie wygląda dobrze. Mam wrażenie, że takie otwarte klapy w jednorzędowych marynarkach wyglądają dobrze tylko na "ciężkich" marynarkach i to najlepiej z jakimś "wzorkiem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Tak wyglądają ładne szerokie klapy. Te z SS wyglądają po prostu źle i karykaturalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 9 minut temu, Aras napisał: @phantom Dzięki za zdjęcia. Na styleforum pojawiło się poniższe zdjęcie. Oczywiście ujęcie wyolbrzymia trochę odbiór tych klap... ale nawet z innej perspektywy to raczej nie wygląda dobrze. Mam wrażenie, że takie otwarte klapy w jednorzędowych marynarkach wyglądają dobrze tylko na "ciężkich" marynarkach i to najlepiej z jakimś "wzorkiem". To wygląda jak karykatura zdjęcia marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Perspektywa zdjęcia 'od dołu' i bliskość obiektywu na pewno nie pomaga. Moim zdaniem takie klapy u @phantom wyglądają dobrze. Chociaż nie ukrywam, że jakby miały 1cm mniej byłoby znacznie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 21 minut temu, adamW napisał: Perspektywa zdjęcia 'od dołu' i bliskość obiektywu na pewno nie pomaga. Moim zdaniem takie klapy u @phantom wyglądają dobrze. Chociaż nie ukrywam, że jakby miały 1cm mniej byłoby znacznie lepiej. Zgadza się, jeślibym miał rękaw o 1 cm za długi, to skróciłbym go, jeśli chodzi o klapę 1 cm za szeroką to myśle, ze szkoda zachodu, żeby je zwężać - po prostu trzeba nosić szerszy krawat🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 A da się w ogóle zwęzić klapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 29 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2020 Tak wyglądają ładne szerokie klapy. Te z SS wyglądają po prostu źle i karykaturalnie. Kozerka nie jest za plecami i to wiele zmienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 Przymierzyłem się do koszuli z kołnierzykiem mandaryńskim (naoglądałem się zdjęć Luckiego Rubinacci). Ale mam wątpliwości czy materiał w granatowo-białe paski pasuje do takiej mocno wg mnie wakacyjnej stylistyki koszuli guru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2020 Na wakacje to wybrałbym do takiej koszuli biały len, ale jeśli spodziewasz się wakacji na Białołęce to będzie jak znalazł. Trzymaj ją w tobołku pod łóżkiem, jak przyjdą o świcie. Przepraszam, ale tak mi się skojarzyło. Tak na serio, to moim zdaniem mało wakacyjnie to wygląda. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 8 godzin temu, pablocito napisał: Trzymaj ją w tobołku pod łódzkiem Nie kojarzę miejscowości Tobołek w okolicy mojego województwa? Jest taki zbiornik wodny, ale w woj. pomorskim. Czuwaj. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 Nie kojarzę miejscowości Tobołek w okolicy mojego województwa? Jest taki zbiornik wodny, ale w woj. pomorskim. Czuwaj.Pod łóżkiem miało być. Ech, trzeba się pilnować, nie ufać słownikom w telefonie.. Wstyd. Chyba mi tylko zbiór truskawek pozostał. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 11 godzin temu, pablocito napisał: Na wakacje to wybrałbym do takiej koszuli biały len, ale jeśli spodziewasz się wakacji na Białołęce to będzie jak znalazł. Trzymaj ją w tobołku pod łóżkiem, jak przyjdą o świcie. Przepraszam, ale tak mi się skojarzyło. Tak na serio, to moim zdaniem mało wakacyjnie to wygląda. Kazionne pasy są horyzontalne,koszula na zdjęciu ma pasy wyszczuplające -wertykalne. Chociaż w przypadku tej koszuli efekt wyszczuplający i to nie tylko optycznie krawiec uzyskał dzięki kołnierzykowi. Kołnierz jest tak ciasny ,że pacjent wyschnie na wiór, gdyż nie da rady połknąć żadnego pokarmu.,W takiej koszuli można tylko gumę żuć,oddychać przez nos i ewentualnie wciągać nosem biały proszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 Swoją drogą, to czy wypadku braku możliwości zawiązania krawata, czy czegokolwiek taki kołnierzyk należy w ogóle zapinać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 Swoją drogą, to czy wypadku braku możliwości zawiązania krawata, czy czegokolwiek taki kołnierzyk należy w ogóle zapinać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 Hej, byłem wczoraj w salonie Lancerto przyjżeć się na żywo nowej kolekcji letniej Lancerto + MrV. Przymierzałem marynarkę szarą Haiti (48 i 50) i Pretorię w kratę windowpane (48) Zastanawiam się co sądzicie? Wydaje mi się, że ta brązowa leży całkiem nieżle, niestety szare już dość kiepsko 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 @kubaba5 Szara leży fatalnie. Brązowa leży kiepsko, w dodatku jest ze 3 cm za krótka i wygląda jakbyś zabrał ją młodszemu bratu. Dla porównania wstawiłem zdjęcie (moje) obrazujące jak wg. mnie powinna leżeć marynarka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 31 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2020 @pablocito no właśnie mało wakacyjnie! Koszula jest lniana i też uważam, że do tego kołnierzyka pasuje bardziej kolor biały. Mimo, że jest wygodna - dzięki za troskę @mayor - to wraca do sklepu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi