Wodzu Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 20 godzin temu, marcinkucharski napisał: Osobiście specem nie jestem, ale wydaje mi się, że pierwszej marynarce długość jest odpowiednia i ładnie dzieli sylwetkę. Druga rzeczywiście nieco za krótka. Spodnie... faktycznie dziwnie się marszczą, ale nie widzimy, co się dzieje przy butach. Wyglądają, jakby potrzebowały lekkiego skrócenia. A jak stwierdziłeś, że marynarka dzieli sylwetkę na pół, skoro na zdjęciu nogi są ucięte? Z tyłu ta większa ma długość na granicy akceptowalności, z przodu jest jednak za krótka, ledwo sięga do kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 5 minut temu, Wodzu napisał: A jak stwierdziłeś, że marynarka dzieli sylwetkę na pół, skoro na zdjęciu nogi są ucięte? Z tyłu ta większa ma długość na granicy akceptowalności, z przodu jest jednak za krótka, ledwo sięga do kroku. Stwierdziłem, bo widać mniej więcej poziom podłogi, więc można sobie +/- wyobrazić. Po skróceniu rękawów wydłuży się jeszcze optycznie. Według mnie nie ledwo sięga kroku, ale prawie w całości go zakrywa. Spójrz też na relację pomiędzy długością marynarki a położeniem dłoni, jest dobra. W sumie wygląda też ręce były nieco podkurczone, ale mimo to brakuje może 1 cm długości do ideału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 I nie napisałem, że dzieli dokładnie sylwetkę na pół, tylko że ładnie dzieli Ładnie na tyle, ile widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Relacja długości marynarki do położenia dłoni moim zdaniem nie jest dobrą wytyczną w ocenie właściwych proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Relacja długości marynarki do położenia dłoni moim zdaniem nie jest dobrą wytyczną w ocenie właściwych proporcji. Jaka jest Twoim zdaniem dobra wytyczna w doborze długości marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Moim zdaniem ważniejsza jest wizualna ocena tego jak marynarka leży i czy wygląda proporcjonalnie do danej sylwetki. Na pewno powinna zasłaniać siedzenie z tyłu, z przodu natomiast sięgać przynajmniej do kroku spodni, potem pozostaje już tylko kwestia tego, czy powinna być dłuższa. Generalnie ja staram się oceniać proporcje marynarki jedynie na podstawie oceny wizualnej, dopasowania do sylwetki, proporcji. Naoglądałem się zdjęć dobrych marynarek i wydaje mi się, że wiem na co zwracać uwagę. Nie chcę brzmieć jak wyrocznia i ekspert, po prostu to są moje wnioski o doświadczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 4 godziny temu, Wodzu napisał: Relacja długości marynarki do położenia dłoni moim zdaniem nie jest dobrą wytyczną w ocenie właściwych proporcji. Zgoda, ale jednocześnie w typowej sylwetce jest tak, że zgięcie kciuka wypada mnie więcej na wysokości kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Czy któryś z poniższych fularów pasuje w jakiś szczególny sposób do błękitnej koszuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Chyba ten burgundowy z górnego prawego rogu najbardziej pasuje. Można rozważyć brązowy, gdyby poszetka miałaby takie fuluary. Prawy dół to zbyt jaskrawy (oczywiście to kwestia gustu), a te po lewej stronie mają za dużo niebieskiego (chyba, że chcesz tzw. tonalny zestaw – wtedy górny lewy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Poszetka to nie problem, bo nie noszę marynarki (jeszcze). Fular wymyśliłem sobie raczej jako dodatek do stylizacji, w której nie będę nosił v-necka. Krawat z samą koszulą jakoś mi się nie widzi, a potrzebowałbym jakieś małe ożywienie przy zestawieniu granatowych spodni i błękitnej koszuli. Bordowy czy fiolet wydaje mi się logiczny w takiej sytuacji, nie wiem jednak jakby się prezentował fular z przewagą niebieskiego w kontrastowy wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Sądzę że tym razem chodziło o Poszetkę - sklep, nie poszetkę - chusteczkę. Ale przy okazji wydało się. Nie nosisz marynarki „jeszcze” bo jeszcze za gorąco? Fular do samej koszuli to chyba nie to forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 @lubo69 Dziękuję, rzeczywiście miałem na myśli poszetka.com. Sądziłem, że skrót myślowy będzie czytelny, skoro fulary wzięte z tego sklepu internetowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 10 godzin temu, lubo69 napisał: Sądzę że tym razem chodziło o Poszetkę - sklep, nie poszetkę - chusteczkę. Ale przy okazji wydało się. Nie nosisz marynarki „jeszcze” bo jeszcze za gorąco? Fular do samej koszuli to chyba nie to forum. Nie noszę "jeszcze" bo nie mam żadnej Powoli się przygotowuję do zakupu ale chwilę mi to zajmie. Najpierw się naoglądam żeby wiedzieć do czego zawęzić poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 Zacznij od marynarki, potem garnitur, potem druga marynarka, drugi garnitur, parę koszul, krawatów, koniecznie buty, może jeszcze sportowy garnitur, poszetki, blezer, szelki, spinki, i wtedy fular 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 Czyli jak zwykle zacząłem od pupy strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 Ja bym jeszcze do listy @lubo69 dorzucił gdzieś po drodze co najmniej 4 pary (2 lato, 2 zima) porządnych, dobrze leżących spodni do tych sportowych marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 Nie noszę "jeszcze" bo nie mam żadnej Powoli się przygotowuję do zakupu ale chwilę mi to zajmie. Najpierw się naoglądam żeby wiedzieć do czego zawęzić poszukiwania. W takim razie zakup fularu odłóż na później. Dużo później... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 Który rozmiar marynarki od SuSu lepiej na mnie leży? 50 czy 48? Wiem, że poprawki będą konieczne niezależnie od wyboru. Czyli poluzowanie w talii, skrócenie rękawów etc.Natomiast, który rozmiar daje lepszą bazę? Jest lepiej dopasowany w ramionach? Ma dobrą długość?Zamieszczam zdjęcia dla modelu Lazio i Havana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinkucharski Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 @michau Jak dla mnie to przód 48 i tył 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2017 Ja bym zostawił Havane 48 i puścił w talii parę cm - pytanie czy jest z czego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyzwad Napisano 17 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2017 Rozmiary 48 lepiej leżą w ramionach, ale gorzej na plecach (za bardzo opinają). Moim zdaniem do zostawienia 48, poprawka powinna być możliwa bo nie trzeba dużo popuszczać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 17 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2017 Dziękuję za porady Panowie@marcinkucharski@lyzwad@Caporegime Talia jest właśnie do popuszczenia. Myślę, że potrzebuję tak z 2 cm . Marynarki SuSu powinny tyle zapasu mieć. Podejdę jeszcze do krawca by ocenił czy jest w stanie taką przeróbkę zrobić. Kluczowe są ramiona i długość, bo te wymiary raczej nie do ruszenia, więc jak piszecie bliżej mi 48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 Bardzo proszę o poradę. Czy ta marynarka jest przykrótka, czy długość do zaakceptowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 Na podstawie zdjęć - ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 22 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2017 Dzięki za odpowiedź. No zdjęcia robione z wysokości bioder i nawet mi wychodziło wg pomiarów ok. 50% (mierzę od kozerki do pięty). Natomiast jak mam ją na sobie, to mam poczucie, że jest trochę za krótka. Na pewno jest za bardzo slim, ale krawiec już ją widział i zrobi trochę luzu. Może po tym zabiegu to poczucie zniknie. Bo teraz mam wrażenie jakby mi się na biodrach (a szczególnie na pośladkach) wspierała. Potrzebowałem dodatkowej opinii dotyczącej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi