Hargin Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Krawcowa źle zaznaczyła miejsce, od którego nogawki powinna zwężyć (samodzielnie lub zasugerowana). Ja swoje spodnie zwężam w przeważających przypadkach od miejsca gdzie zaczynają się od góry kolana (a nie poniżej jak drzewiej bywało). Czasem trzeba też "zdjąć" z ud. Myślę, że trzeba wybrać się na korektę. To prosta przeróbka, powinna ogarnąć do końća. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Radzę jednak przed tym spiąć igłą materiał w udach i się rozsiąść na fotelu. Nie ma nic gorszego niż uczucie opinania w udach przez cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Moim zdaniem złą robotę robią też te fałdki-zakładki u góry nogawki z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 47 minut temu, bulyt50 napisał: Moim zdaniem złą robotę robią też te fałdki-zakładki u góry nogawki z przodu. A ja te spodnie kupiłem właśnie dla tych zakładek 😐 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Owszem jest trochę luzu z tyłu na udach, trzeba to zebrać na szwie bocznym, podobnie miałem szyjąc spodnie bespoke, z tym że to było jeszcze podczas którejś przymiarki. Wybierz się jeszcze raz do niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 Szanowny Użytkowniku @marzarz1, proszę o NIE dublowanie tych samych postów w różnych wątkach. Proszę cierpliwie czekać na odpowiedzi na pierwszy post, a jeśli ich nie będzie - to trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 16 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2017 2 godziny temu, kormox napisał: A ja te spodnie kupiłem właśnie dla tych zakładek 😐 Ale zakładki wymagają właśnie luzu - inaczej będą się otwierały, co słabo wygląda. Zobacz, że już w tej chwili zakładka się otwiera - jak zwęzisz powyżej kolan to tylko ten efekt pogłębisz. Spodnie z zakładkami mają po prostu być luźniejsze/szersze, co osobom przyzwyczajonym do bardziej nowoczesnego kroju może wydawać się za luźne. Nie ma też sensu w takich spodniach bardzo wyszczuplać nogawki spodni na dole, nawet jak szczupłość nogi na to pozwala, bo będzie za duży kontrast góra-dół (kształt a la "marchewka"). Ergo - jeśli chcesz zwężać w udach, to usuń też zakładkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 17 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2017 W takim razie nie będę już chyba zwężał w udach. @dziko, czy według Ciebie na tych zdjęciach widać już efekt "marchewki". Zaczynam się martwić, że za bardzo zwęziłem dołem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 17 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2017 19 godzin temu, kormox napisał: A ja te spodnie kupiłem właśnie dla tych zakładek 😐 Ja wszystkie spodnie z zakładkami wywaliłem,wydają mi się jakieś staromodne. Na tych Twoich spodniach widać efekt marchewki,popatrz na ujęcie z boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Kolega, co widać na zdjęciu, nie jest wychudzonym studentem, tylko konkretnie zbudowanym facetem. Dalsze zwężanie tych spodni spowoduje wygląd ala leginsy czy czinosy z Zary. IMO spodnie wyglądają teraz dobrze, #nosilbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Popieram. Mnie się wydają już zbyt wąskie na dole, choć to może być kwestia zdjęcia. Ja sam staram się zwężać (w rozsądny sposób) nogawki, ale to wynika z faktu, że jestem dość szczupły na górze - dopasowana marynarka i obszerne spodnie słabo się komponują. Jeśli ktoś jest proporcjonalnie zbudowany, to nie musi przesadzać ze zwężaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardy Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Witam, planuję kupić na swój ślub garnitur Lancerto Business Mix. Jestem jednak niezdecydowany odnośnie jego odcienia Navy czy Granat. 1. Navy 2. Granat Poradźcie, który lepiej wygląda. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 19 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2017 Nazwy kolorów wydają sie być odwrócone w stosunku do tego co prezentują zdjęcia. W każdym razie, według mnie, ten ciemniejszy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzarz1 Napisano 20 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2017 Dnia 16.05.2017 o 23:11, mosze napisał: Szanowny Użytkowniku @marzarz1, proszę o NIE dublowanie tych samych postów w różnych wątkach. Proszę cierpliwie czekać na odpowiedzi na pierwszy post, a jeśli ich nie będzie - to trudno. Jasne, przepraszam. Przy okazji poproszę Was koledzy o poradę. Granatowy garnitur, biała koszula, czarne oxfordy. Jakie dodatki byście proponowali na wesele w roli gościa ? Myślałem o białej poszetce i takim krawacie : https://www.poszetka.com/product-pol-3334-KRAWAT-z-jedwabiu-drukowanego-Macclesfield.html Jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 22 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2017 @hardy w tej cenie kupisz sporo lepsze garnitury suitsupply, o dużo lepszych proporcjach, wybierz coś z tego: http://eu.suitsupply.com/pl/suits?prefn1=colorID&prefv1=Niebieski&prefn2=jacketType&prefv2=Otwarte klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody przedsiębiorczy Napisano 22 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2017 @marzarz1 Bardzo bezpiecznie wybrałeś i słusznie, według mnie możesz też wybrać jakiś krawat z grenadyny, np ten: https://www.poszetka.com/product-pol-3432-FIOLETOWY-KRAWAT-Z-GRENADYNY.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChristianoCherry Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Panowie, Wiem, że zdjęcia słabej jakości ale może doradzicie jakieś sugestie odnośnie dopasowania garnituru? Spodnie będą jeszcze skracane, nad rękawem marynarki się jeszcze zastanawiam. Będę miał koszulę na spinki więc nie chcę przesadzić ze skracaniem. Dodam, że garnitur był dość mocno wygnieciony (będzie prasowany) stąd zagniecenie na ramieniu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 Być może ciasno w talii, może ciut krótka marynarka, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 17 minut temu, ChristianoCherry napisał: nad mankietem marynarki się jeszcze zastanawiam Nie zastanawiaj się. Darowałbym sobie - mankiet w marynarce to już spora ekstrawagancja Z przodu marynarka chyba ok, ale jakość nie pozwala na kategoryczną ocenę. Tył - jakość zdjęcia nie pozwala w ogóle na ocenę. Buty - wyrzuć i to natychmiast... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChristianoCherry Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 @Hargin w talii chyba jest ok może tak stanąłem, z resztą zgubiłem nieco brzuszka i chyba jeszcze zgubię więc tu się nie martwię. Co do długości to mierzyłem proporcje mniej więcej i jest 55% góra i 45% dół. Ale uwaga przyjęta, martwiłem się, że wręcz za długa. @bodzixon tył wg oceny mamy i narzeczonej gładko i bez marszczeń. Faktycznie te zdjęcie mocno kiepawe... Buty będą czarne Berwick 2428 tylko czekam na rozmiar. Zgodnie z sugestią kolegi @Hargin w innym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChristianoCherry Napisano 24 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2017 2 godziny temu, bodzixon napisał: Nie zastanawiaj się. Darowałbym sobie - mankiet w marynarce to już spora ekstrawagancja Z przodu marynarka chyba ok, ale jakość nie pozwala na kategoryczną ocenę. Tył - jakość zdjęcia nie pozwala w ogóle na ocenę. Buty - wyrzuć i to natychmiast... Chodziło o rękaw marynarki. Mój błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Wpadła mi taka Havana. Nie było jasnobrazowej w moim rozmiarze, więc wypróbowałam tą. Na zdjęciach sprawiała wrażenie, iż ma nieco bardziej ciepłe barwy, ale to jednak trochę zimny szary. Nie jest zbyt wygaszona? Trochę mi nieodpowiada kolorystycznie, ale dam sobie parę dni na rozważania. Notabene, czysty len i to dość ciężki. Nawet wygnieciona nie przyjechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 Beż czy jasny brąz w takiej fakturze wyglądałby nieźle, ten szary jednak trochę tapicersko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 @Ernestson Jedyną alternatywą (z SuSu ofc) jest to: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-jasnobrązowy-gładki/C974.html?cgid=Jackets&prefn1=size&prefv1=106 Na moje oko jednak taka nieciekawa jest, znów chłodny kolor i wygląda dziadkowo, Twoim zdaniem w stosunku do tej co otrzymalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 25 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2017 9 godzin temu, BrotherM napisał: Wpadła mi taka Havana. Nie było jasnobrazowej w moim rozmiarze, więc wypróbowałam tą. Na zdjęciach sprawiała wrażenie, iż ma nieco bardziej ciepłe barwy, ale to jednak trochę zimny szary. Nie jest zbyt wygaszona? Trochę mi nieodpowiada kolorystycznie, ale dam sobie parę dni na rozważania. Notabene, czysty len i to dość ciężki. Nawet wygnieciona nie przyjechała. Bardzo ładna faktura i kolor materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi