flozbi Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Jaką mają szerokość nogawki na samym dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1981 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 19 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Te spodnie układają się niewiele lepiej niż poprzednie. Zmarszczenia występują w podobnych miejscach, choć w tych skala jest nieznacznie mniejsza. Jak są dopasowane na górze (pas/biodra)? Nie ściągnąłeś mocno paskiem nadmiaru materiału? Takie fałdy czasem robią się, gdy spodnie są zbyt luźne. Sprawdź, czy sytuacja się poprawia, gdy zbierasz trochę materiału na poszczególnych szwach. Po drugie dość wyraźnie widać łydkę. Możliwe, że spodnie trochę się na niej opierają i nie mogą swobodnie opaść - wąska nogawka przy mocno wysklepionej łydce. Na zdjęciu sugeruje to przesunięcie bocznego szwu. Za długie spodnie też nie pomagają odpowiedniemu układaniu się materiału. Prawdopodobnie w kilku miejscach cechy osobnicze rozjechały się z krojem i wszystko złożyło się na taki efekt Najlepiej zabrać garnitur do krawca i skonsultować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek1981 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 17 minut temu, Wessling napisał: Te spodnie układają się niewiele lepiej niż poprzednie. Zmarszczenia występują w podobnych miejscach, choć w tych skala jest nieznacznie mniejsza. Jak są dopasowane na górze (pas/biodra)? Nie ściągnąłeś mocno paskiem nadmiaru materiału? Takie fałdy czasem robią się, gdy spodnie są zbyt luźne. Sprawdź, czy sytuacja się poprawia, gdy zbierasz trochę materiału na poszczególnych szwach. Po drugie dość wyraźnie widać łydkę. Możliwe, że spodnie trochę się na niej opierają i nie mogą swobodnie opaść - wąska nogawka przy mocno wysklepionej łydce. Na zdjęciu sugeruje to przesunięcie bocznego szwu. Za długie spodnie też nie pomagają odpowiedniemu układaniu się materiału. Prawdopodobnie w kilku miejscach cechy osobnicze rozjechały się z krojem i wszystko złożyło się na taki efekt Najlepiej zabrać garnitur do krawca i skonsultować Obie pary spodni są dobrze dopasowane w pasie i w biodrach. Mam je na sobie bez paska. Te na ostatnich zdjęciach są nieznacznie luźniejsze, również w udach. Myślę, że to te cechy osobnicze, jak to sam delikatnie określiłeś, mają spory wpływ na to jak spodnie na mnie leżą Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Takie załamania materiału z tyłu na udach mam praktycznie w każdych spodniach, jeśli nie są wsparte paskiem lub szelkami. Podnieś o 2-3 cm tylną część spodni do góry chwytając je za pas (czyli wykonaj robotę, która należy do szelek) - jestem prawie pewien, że będą leżeć gładko. Proces najlepiej nagraj na video, z takim kadrem jak na drugim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 23 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2017 Mam do Was pytanie, potrzebuję porady. Zastanawiam się nad tą marynarką. Skład to len/bawełna 56/44. W ramionach ma nawet delikatne wypełnienie jak na lantiera. Pierwsze trzy zdjęcia to rozmiar 188/104, kolejne trzy to 188/108. Która wg Was leży lepiej? Pytam głównie o ramiona, ale chetnie przyjmę też inne sugestie. Wydaje mi się że w tej na 104 jest lepiej, ale jednak jest trochę ciasno w barkach. W dodatku w tej mniejszej przy zgięciu ręki mam ciasno w przedramieniu. Obie byłyby do wytaliowania, bo w plecach sporo luzu i trzeba będzie trochę obrócić rękaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziaku Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Podbijam i proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszf Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Panowie poradźcie. Nie mogę sie zdecydować który rozmiar wybrać. Zestaw potrzebny mi jest na ślub. Bede korzystać z opcji Zaprojektuj swój garnitur w suitsupply. Model SOHO. Kolor jaki przewiduje to ciemny granat. Buty Yanko, koszula Lantier, muszka Lantier, planuje jeszcze białe jedwabne szelki z moiry Albert Thurston. Spodnie musze skrócić i chce zlikwidować mankiety. W marynarce 46 podwinął mi sie lekko rekaw ale niestety nie byłem w stanie skorygować podczas robienia zdjeć. Spodnie pasują na mnie tylko z modelu 48-nie ma z tym problemu mogę wybrać osobno rozmiar spodni i marynarki. Czekam na opinie. Jeśli to złe miejsce to proszę o przeniesienie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Tomasz, 48 za duża, źle wyglądaDziaku, szczerze to obie wyglądają ok, jeżeli czujesz że ciasno i nie lubisz tego to 108 leży ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Mam odmienne zdanie, moim zdaniem 46 jest stanowczo za mały, widać jak jest napięta talia oraz rękawy blokują się na mankietach (są za wąskie). Taniej wyjdzie wziąć 48 i skrócić rękawy u krawca, ostatecznie skrócić trochę marynarkę, chociaż ja bym zostawił jak jest (zdjęcie jest trochę z góry z bliskiej odległości co przekłamuje proporcje) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 @dziaku ramiona w drugiej sa za duże ale też z drugiej strony garnitur to nie jest @tomaszf ramiona z pierwszej talia z drugiej; cala pierwsza marynarka opiera się z tyłu ci na biodrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 Zakupiłem kilka dni temu szarą lnianą Havanę Susu. Czy górny guzik jest na dobrej wysokości czy jednak nieco za wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 25 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2017 @Pablo84 Na moje piękne oczy - zdecydowanie za wysoko. Albo kwestia mojego przyzwyczajenia. U mnie górny guzik wypada lekko nad pepkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 26 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2017 "Zdecydowanie" to chyba jednak zbyt duże słowo. Najwęższy punkt talii wypada u mnie ok 1cm niżej i tam też mam umiejscowiony górny guzik w innej Havanie w tym samym rozmiarze, stąd moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2017 Generalnie Havana ma dość wysoko guzik, ale uważam, że całkowicie do przyjęcia. Tym bardziej w casualowej marynarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Panowie, m.in. takie dwa krawaty przypadły mi w udziale z forumowej paczki. Dla mnie trochę niestandardowe kolory, nie bardzo mam pomysł z czym je sensownie zestawić, a same w sobie mają dobrą szerokość i nieźle się wiążą; podpowiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 27 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2017 Mam ten żółto-granatowy (ten sam materiał w seven foldzie) i nie noszę. To jest moim zdaniem krawat typowo do zestawu klubowego, najlepiej ze złotymi guzikami. Mnie się nie podoba, ale gdyby ktoś chciał go odea mnie przygarnąć, to niech pisze PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 31 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2017 Dnia 16.03.2017 o 22:44, michau napisał: [/url] Podobają mi się. Co to za marka, jeśli można spytać? Przepraszam, nie widziałem, że pytałeś - Ralph Lauren embroided pants. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanhamoinen Napisano 3 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2017 Jak ocenicie dopasowanie garnituru? Oddawać, czy da się poprawić? Oczywiście skrócenie spodni i rękawów marynarki obowiązkowo, a co z resztą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gwelf Napisano 4 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2017 przepraszam za brak polskich znakow. Od czasu do czasu kupuje krawty ktore mi sie bardzo podobaja, ale nie mam ich do czego ubrac i pozniej leza w szafie. Ostatnio ciezko mi sie jest oprzec od kupna rozowego krawatu z poszetki. Moje pytania sa nastepujace: czy ktos moze ma pomysl z jaka poszetka poloczyc ten krawat (nie chodzi mi o kolor ale o model ktory moglbym obejrzec) czy krawat z szantungu/rozowy mozna zalozyc do pracy? - W pracy obowiazuje chodze na co dzien w ganiturze, musze wygladac profesjonalnie wiec, sam sobie odpowiadam, tylko causual friday. czy procz bialej koszuli cos bedzie pasowac do tego? Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vojtonus Napisano 4 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2017 Witam. Mam do Was pytanie - doszły do mnie dzisiaj dwa garnitury Napoli od SuSu w rozmiarach 42S i 40S (UK). Czy możecie mi doradzić czy warto którykolwiek zostawić i poddać poprawkom czy odesłać obydwa? 42S: https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GZ2dhd29qYTZWcGc/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GbVVQVl9jNDRWVVU/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GVm84RXl2U3g4TWs/view?usp=sharing 40S: https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GaWF6bVNlWEg0ZWc/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GQ00tN1BDRDczbFE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GWGRpMlZGemhXN3c/view?usp=sharing Buty są od czapy, oxfordy są w drodze. Z góry dziękuję Wam za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 18 godzin temu, Vojtonus napisał: Witam. Mam do Was pytanie - doszły do mnie dzisiaj dwa garnitury Napoli od SuSu w rozmiarach 42S i 40S (UK). Czy możecie mi doradzić czy warto którykolwiek zostawić i poddać poprawkom czy odesłać obydwa? 42S: https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GZ2dhd29qYTZWcGc/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GbVVQVl9jNDRWVVU/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GVm84RXl2U3g4TWs/view?usp=sharing 40S: https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GaWF6bVNlWEg0ZWc/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GQ00tN1BDRDczbFE/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/0B3R3pLXsJd9GWGRpMlZGemhXN3c/view?usp=sharing Buty są od czapy, oxfordy są w drodze. Z góry dziękuję Wam za pomoc. Widzę że "dm" mankiet wystaje xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 @Vojtonus po zdjęciach trudno ocenić szczegóły ale wydaje marynarki sa za krótkie, poza tym nie zapiąłeś guzika kołnierzyka więc trudno ocenić kołnierz marynarki. Pije do kołnierza bo wydaje się że masz jedno ramię dużo niżej, tak układa się marynarka z tyłu, więc kołnierz może odstawać od kołnierza koszuli. Chyba, że krzywo stoisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 1 minutę temu, Dapi napisał: @Vojtonus po zdjęciach trudno ocenić szczegóły ale wydaje marynarki sa za krótkie, poza tym nie zapiąłeś guzika kołnierzyka więc trudno ocenić kołnierz marynarki. Pije do kołnierza bo wydaje się że masz jedno ramię dużo niżej, tak układa się marynarka z tyłu, więc kołnierz może odstawać od kołnierza koszuli. Chyba, że krzywo stoisz. Poza tym, rękawy wydają się za krótkie i guzik jest też za wysoko (chyba, że to kwestia zdjęcia), a 40 w ogóle nie bierz pod rozwagę. To chyba nie Twój model. Ponadto, koledzy jak już dajecie zdjęcia do oceny to usuwajcie fastrygę ze szlic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrod Napisano 5 Kwiecień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2017 Witam, proszę o poradę. Skompletowałem zestaw ubrań jak na załączonej grafice. Styl ubierania zmieniłem od niedawna, więc chyba jeszcze nie czas na odważne kolory (stąd brązy i odcienie niebieskiego). Czegoś jednak w tym zestawie brakuje (i nie mam na myśli nieobecnego paska). Widoczną na zdjęciu koszulę, noszę oczywiście pod swetrem - zazwyczaj zapiętą pod szyję. Czy powinienem rozpiąć pierwszy guzik? A Może brakującym ogniwem jest krawat? Jeśli tak to w jakim kolorze? Znów brązowy lub niebieski? Nie mam pomysłu jak "wzbogacić" ten zestaw. Spędziłem już dużo czasu na przeglądaniu różnych stylizacji i stwierdzam, że mojej jednak czegoś brak, innymi słowy: jest mdła, nijaka, zwyczajna. W związku z tym, zwracam się do Was z pytaniem, czy ta kompozycja wymaga poprawy i w jakim zakresie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi