Panam Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Koledzy, mam pytanie w kwestii koszul, mianowicie jeśli ostatni dziurka na guzik, w niektórych koszula również przedostatnia jest poprzeczna, to powinna być zasłonięta spodniami czy może być widoczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 @Panam Jeśli sama koszula nie jest mimo tego zbyt krótka i nie wychodzi ze spodni to moim zdaniem nie ma się czym przejmować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Dzień dobry, panowie, do czego ubrać tą marynarkę? Zastanawiałem się nad ciemnym golfem i dżinsami, ale sam nie wiem... potrzebuję inspiracji Zdjęcia marynarki i materiału: http://imgur.com/a/EXA4r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Uważam, że spodnie z jasnej szarej lub brązowej flaneli też będą pasować. Pod marynarkę sprawdzi się też koszula OCBD albo w granatową krate gingham. Dżins jak najbardziej ale golf bym dobrał raczej w jasnych odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Dnia 22.11.2016 o 16:29, Koval napisał: @Panam Jeśli sama koszula nie jest mimo tego zbyt krótka i nie wychodzi ze spodni to moim zdaniem nie ma się czym przejmować. Nie jest za krótka i nie wychodzi ze spodni. Chodzi o koszule Osovski: https://osovski.pl/product-pol-663-Koszula-meska-OSOVSKI-AL1609.html moim zdaniem wygląda to tak jakby było o jeden guzik za mało. Z kolei np. koszule w sklepie Szarmant mają nie 7 jak w przypadku Osovskiego, a 8 guzików, ale 7 przedostatnia dziurka też jest poprzeczna. Więc nie wiem czy jest to element, który nie powinien być widoczny, czy jest to bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Taka 'personalizacja' - bez znaczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Na jaką okazję widzielibyście taki krawat?https://shopmiler.com/pl/akcesoria/krawaty/krawat-jedwabny-kwiatki-szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Casual friday Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 23 minuty temu, Aver napisał: Na jaką okazję widzielibyście taki krawat?https://shopmiler.com/pl/akcesoria/krawaty/krawat-jedwabny-kwiatki-szary Drukowany jedwab to klasyk biznesowy. Kolor tła nieortodoksyjny, więc na bardziej wyluzowany biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 1 minutę temu, swordfishtrombone napisał: Drukowany jedwab to klasyk biznesowy. Kolor tła nieortodoksyjny, więc na bardziej wyluzowany biznes. Czyli tak jak napisałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 21 godzin temu, Andrzej_P napisał: Dzień dobry, panowie, do czego ubrać tą marynarkę? Zastanawiałem się nad ciemnym golfem i dżinsami, ale sam nie wiem... potrzebuję inspiracji Zdjęcia marynarki i materiału: http://imgur.com/a/EXA4r Piękna marynarka, lubię takie. Ja noszę do sztruksów granatowych bądź brązowych, flanela brązowa też by mogła być, szara IMO zupełnie nie pasuje. Krawat z wełny (może być drukowanej, ale niekoniecznie), błękitna koszula i jakaś fikuśna matowa poszetka, do tego broguesy i jesteś stylowy :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 1 minutę temu, Zajac Poziomka napisał: Czyli tak jak napisałem No, chyba tak, ale nie byłem do końca pewien co masz na myśli mówiąc "casual Friday", u mnie ten termin nie funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Szanowni Panowie, wczoraj w drodze na dworzec wstąpiłem do galerii i wyszedłem z płaszczem. Podczas przymiarki wydawał się być ok, niestety z czasem stwierdzam, że wcale taki nie jest. Proszę o opinię, choć podejrzewam, że znam odpowiedź (zwróć, sprzedaj, wymień). PS. Przepraszam, jestem na forum od niedawna. Jeżeli powinienem napisać w innym temacie, proszę o uświadomienie mnie. Na przyszłość będę pamiętał. Zdjęcia robione na szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RetroMike Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Witam Jesteś na pewno we "właściwym miejscu" (dosłownie i w przenośni) jeśli chodzi o porady dotyczące męskiej elegancji. Według mnie ten płaszcz o numer mniejszy byłby idealny (teraz masz zbyt wypchane barki i nieco za długie rękawy), ale to moja sugestywna opinia. I jeszcze te pomarszczone rękawy zwłaszcza z tyłu. Z jakiego materiału jest ten płaszcz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Skład materiałowy: 80% bawełna, 20% poliester. Właśnie z powodów wyżej wymienionych zamierzam go oddać - to już 46, mniejszych w asortymencie nie ma. W mojej opinii jest dziwnie uszyty, bo mierząc go na marynarkę, w klatce jest już bardzo ciasno (a mam raptem 90cm). Niestety, ale w sklepie będąc samemu trudno ocenić jak wygląda tył, nie mając odpowiednich luster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Bawełna na płaszcz zimowy? Na zdjęciach masz pod spodem marynarkę? Bo wygląda jak byś nie miał, a ocenianie dopasowania płaszcza na samą koszulę mija się z celem. Mimo to ja bym go oddał, na zdjęciu wygląda jakby był jednocześnie za duży i za mały w zależności od miejsca, co sugeruje źle dobrany fason. Ja w ogóle lubię płaszcze nieco luźniejsze, rozmiar (albo i półtora) większe od marynarki. I Tobie też bym tak doradził. Wręcz powiem, że powinieneś go przymierzyć na najgrubszą marynarkę, jaką masz, i dopiero wtedy powinien być mocno dopasowany. Na samą koszulę płaszcz powinien mieć sporo luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jack13th Napisano 26 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2016 Mierzony na marynarkę, na zdjęciach też jest. Sprawa rozwiązana - zwrot. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 Zauważ też że w biodrach jest za wąski, widać jak z obu stron ciągnie się materiał na boki, więc rozmiar mniejszy w ogóle nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friderik Napisano 27 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2016 Zbyt długie rękawy, a kiedy wyciągam ręce przed siebie czuję lekki uścisk. Jednak odnoszę wrażenie że jest miejscami zbyt duża. Proszę o komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lunatyk Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Dobry wieczór panowie, jutro wybieram się do teatru i planowałem założyć czarny golf, na to szarą marynarkę i białą, bawełnianą poszetkę. Problem w tym, że golf jest nico zbyt duży. Nie przylega do szyi i po rozpięciu marynarki tworzą się delikatne fale. No i najważniejsze pytanie, czy taki zestaw w połączeniu z granatowymi spodniami nie będzie na wyrost dla 17 latka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 28 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2016 Dobry wieczor To może naprawdę bardzo źle wygladac.lepiej złożyć biała lub jasno niebieska koszule do takiego zestawu.W teatrze jest ciepło wiec zdecydowanie golf jest złym wyborem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonus Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 Proszę o podrzucenie jakichś pomysłów na noszenie takiej marynarki. Kupiłem ją, bo w sklepie bardzo mi się podobała, później jednak entuzjazm opadł - wymaga dość rozbudowanych przeróbek, poza tym kompletnie nie wiem, z czym ją nosić. Wypada nieźle z beżowymi chinosami, ale innych pomysłów na spodnie nie mam. Koszula pewnie oxford, ale jaki kolor? Nic, co obecnie mam w szafie, nie wydaje się odpowiednie. Jeśli chodzi o krawat, to w miarę nadaje się wełniany, szary w zielone grochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 Bonus , spójrz na podszewkę marynarki. Błękitna koszula na pewno da radę - taka najbezpieczniejsza opcja Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 Spodnie w odcieniach granatu (o kontrastowej jasności), jasnej szarości, średniego beżu (także w odcieniu oliwki). Ale nie chinosy, lecz wełniane spodnie - o zgrzebniejszej fakturze. Wg mnie marynarka jest bardzo "otwarta" na różne dopełnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 2 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2016 Kupiłem sobie dyplomatkę SuSu w jasnym kolorze: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/24/9e/60/249e60b2792300a7fff9e9f56a4108c0.jpg Takiej jeszcze nie miałem, więc zastanawiam się nad dwiema sprawami. Czy da się dopasować do niej mniej formalne spodnie? Flanelowe to oczywisty wybór, ale czy będą pasować też sztruksy? Powiedzmy takie: http://www.benevento.pl/spodnie-sztruksowe/157-spodnie-sztruksowe-jagodowe.html Druga rzecz - zastanawiam się, czy dorzucić jakieś kolorowe dodatki - pewnie granatowe albo burgundowe - czy pozostać przy szarych, które już mam. http://lb0.dstatic.pl/images/27500939/I520x520.jpg http://www.poszetka.com/product-pol-3572-Kaszkiet-Scabal.html Odnoszę wrażenie, że szarości z reguły się ze sobą nie gryzą, ale nie wiem, czy nie wyjdzie z tego bura plama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi