swordfishtrombone Napisano 29 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2016 Jak Wam się widzi ten garnitur? będzie do niego pasował ten krawat?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 29 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2016 IMO krawat jak najbardziej będzie pasował. Marynarka zdaje się być trochę kusa i guziki mieć umieszczone zbyt wysoko ale równie dobrze może to po prostu wynikać ze wzrostu modela. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2016 Model ma chyba za mały rozmiar, jak to często modele. Na tym zdjęciu już nie wygląda na krótką, chociaż guzik nadal wysoko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamizelka Napisano 30 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2016 No guziki faktycznie mogłyby być trochę niżej, ale sam garnitur całkiem ładny Krawat tez mi sie podoba i na pewno bedzie dobrze współgrał (domyślam się, że planowanym tłem ma być biała koszula). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbb Napisano 30 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2016 Czy mógłbym prosić o opinie na temat dopasowania marynarki? marynarka: Suitsupply, Havana, rozmiar 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
50groszy Napisano 30 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2016 20 minut temu, mbb napisał: Czy mógłbym prosić o opinie na temat dopasowania marynarki? marynarka: Suitsupply, Havana, rozmiar 44 Dla mnie ok w każdym calu. Nie wiem poco pytasz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbb Napisano 30 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2016 Głównie chodzi mi o zaznaczone fragmenty, okolice guzika i klap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 30 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2016 Co z nimi? Dopasowanie godne modela SuSu. Rzadko się takie widuje prosto z wieszaka. Zgłoś się do nich, może dostaniesz jakąś fuchę ;). Uważam tylko (konsekwentnie), że Havana ma trochę wysoko guzik (znacznie ładniejszy jest pod tym względem Jort), ale jestem tutaj w forumowej mniejszości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esq Napisano 4 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2016 Kupiłem z internetu buty jak na zdjęciu. Zastanawiam się w jaki sposób je nosić, aby fajnie wyglądały? Do jakich spodni najlepiej będą pasowały? Zastanawiam się też czy je odesłać czy zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 4 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2016 Nie widać podeszwy, ale to są chyba driving mocs - w takim razie należy je nosić z samochodem sportowym. Mogą to też być mokasyny na łódkę - w takim razie należy je nosić na jachcie. A poważnie - bez skarpet, z szortami bądź jasnymi spodniami lnianymi, ewentualnie chinosami bawełnianymi, ale też lekkimi. Latem, teraz już na nie za późno. A skoro już jesteśmy przy poradach - wyrzuć spodnie z pierwszego zdjęcia (za wąska nogawka) i znacznie skróć/podwiń jeansy ze zdjęcia trzeciego. EDIT: tam są normalne sznurówki, bo jakbym kokardkę widział? Dziwne. Wywalić się ich nie da, bo po bokach są przelotki... na tym rzemyku powinien być chyba zrobiony jakiś ozdobny pęk na stałe, jakaś namiastka tassela. Mokasynów się nie wiąże EDIT 2: Dla porównania masz ładne loafersy, też z takim rzemykiem jakby z boat shoes wyjętym (zaraz przyjdzie jakiś specjalista od butów i mnie okrzyczy, że nic nie wiem): 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OTMK Napisano 9 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2016 Z góry przepraszam za niską jakość zdjęcia. W niedługim czasie wybieram się na ślub wesele w charakterze gościa i jestem na etapie kompletowania stroju. Garnituru ani butów zmieniać nie zamierzam, więc po uszyciu kamizelki zostało mi dobranie krawata/muchy. Chciałbym założyć muchę i zastanawiam się jaka będzie najbardziej odpowiednia do pokazanego wyżej zestawu (zdjęcie może nieco przekłamywać kolory: buty to czarne oxfordy, garnitur w kolorze ciemnego granatu i szara kamizelka w delikatną kratę). Kolory jakie biorę pod uwagę to bordowy/burgundowy lub błękitny (choć chętnie posłucham innych propozycji), a modele, nad którymi myślę to:http://www.poszetka.com/product-pol-2245-bordowa-mucha-z-satyny-jedwabnej.htmlhttp://www.poszetka.com/product-pol-2841-mucha-w-grochy.htmlhttp://www.poszetka.com/product-pol-3232-mucha-bawelniano-jedwabna.htmlhttp://www.poszetka.com/product-pol-3339-mucha-z-jedwabiu-Macclesfield.html Do każdej z nich mam pewne wątpliwości. Odnośnie muchy nr 1 nie wiem czy gładka mucha do gładkiego garnituru i gładkiej poszetki nie będzie zbyt "nudna" (choć może kamizelka w tym przypadku wprowadza wystarczające "ożywienie" do stroju?). Jeśli chodzi o burgundową muchę nr 2 to zastanawiam się czy przy takim ciemnym kolorze cały strój nie będzie zbyt "smutny" jak na wesele. Bliżej byłoby mi do koloru błękitnego, jednak obawiam się, że mucha wykonana w dużej mierze z bawełny (nr 3) może być zbyt casualowa do reszty stroju, podobne wątpliwości mam odnośnie wzoru na muszce z linku 4. Będę wdzięczny za wszelką pomoc i rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1968 Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 OTMK uszyłeś kamizelkę do krawata. więc chyba o nim warto pomyśleć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OTMK Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Czy mógłbym prosić o rozwinięcie tej wypowiedzi? Co to znaczy, że kamizelka jest do krawata, bo nawet nie byłem świadomy żadnych podziałów w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej1968 Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Koledzy pewnie wyjaśnią lepiej. Teraz widuje muchy i krawaty do tych samych kamizelek, kiedyś był absolutny podział/ Taka kamizelka jak Twoja służyła jedynie do krawata, a do muchy była o wiele mocniej wycięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Dnia 30.09.2016 o 23:06, swordfishtrombone napisał: Co z nimi? Dopasowanie godne modela SuSu. Rzadko się takie widuje prosto z wieszaka. Zgłoś się do nich, może dostaniesz jakąś fuchę ;). Uważam tylko (konsekwentnie), że Havana ma trochę wysoko guzik (znacznie ładniejszy jest pod tym względem Jort), ale jestem tutaj w forumowej mniejszości. A ja przybijam piątkę! Mam jedną Havanę i mnie strasznie ten guzik drażni. Lazio jest ok, a najbardziej - ze wszystkich modeli - pasuje mi Athletic. Szkoda, że mają tylko dwa modele w ofertcie RTW... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Przecież ten "wysoki guzik" zależy też od tego jak jest zbudowana dana osoba. Dla mnie jest akurat, nie za wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Kolego, jako człowiek nauki wiesz przecież doskonale, że co jak co, ale wysokość guzika jest raczej po tej obiektywnej stronie opisywanej rzeczywistości. Guzik w Havanie jest obiektywnie wyżej niż w Jorcie. To, jak się to rozwiązanie na danej sylwetce prezentuje, jest już dużo bardziej subiektywne, i tutaj możemy się spierać. Moim zdaniem kolega ze zdjęcia wyżej zyskałby na niżej umieszczonym guziku - ja też na nim zyskuję w przypadku Havany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Kolega ze zdjęcia z pewnością skorzystałby na niżej umieszczonym guziku - z tym nie polemizuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 10 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2016 Nie wiem, czemu, ale guzik jest jedna z niewielu rZeczy, na które zwracam uwagę. iMHO najlepiej wpływa na odbiór frontu marynarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
griz44 Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Witam wszystkich. Czytam to forum od dłuższego czasu i postanowiłem się zarejestrować jednocześnie prosząc o poradę odnośnie długości rękawów w marynarce. Po pierwsze czy Waszym zdaniem długość rękawów koszuli jest prawidłowa? Jeśli tak, to o ile powinienem skrócić rękawy marynarki (garnitur jest dopiero co kupiony, także bez żadnych ingerencji krawieckich)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RetroMike Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Witam 2 godziny temu, griz44 napisał: Witam wszystkich. Czytam to forum od dłuższego czasu i postanowiłem się zarejestrować jednocześnie prosząc o poradę odnośnie długości rękawów w marynarce. Po pierwsze czy Waszym zdaniem długość rękawów koszuli jest prawidłowa? Jeśli tak, to o ile powinienem skrócić rękawy marynarki (garnitur jest dopiero co kupiony, także bez żadnych ingerencji krawieckich)? Cóż daleko nie trzeba szukać Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Rękaw koszuli wydaje się względnie OK, choć mógłby być odrobinę krótszy (a mankiet mógłby być węższy). Rękawy marynarki powinieneś skrócić tak, żeby wystawało około 1-1,5 cm mankietu koszuli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Moim zdaniem rękaw koszuli OK na długość, ale faktycznie za szeroki. Rękaw należałoby skrócić, na moje oko, o 2-3 cm. Weź pod uwagę, że "w akcji" rękaw się skraca, nawet o centymetr, bo przy noszeniu powstają zagniecenia na rękawie, więc lepiej, żeby nowa marynarka miała rękaw o ten centymetr za długi, niż za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
griz44 Napisano 19 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2016 Co do koszuli, to zwykła z wyprzedaży z Próchnika, kupiona za 39 zł, także nie wymagam cudów. Raczej kupiłem ją jako pierwszą koszulę na spinki, tak na próbę. Ale skoro długość rękawa jest akceptowalna, to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Październik 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2016 Rękawy koszuli są rzadko za długie (w sensie: rzadko schodzą za nisko przy opuszczonych rękach), bo mankiet (o ile nie jest zdecydowanie za szeroki) zatrzymuje się na nasadzie dłoni i niżej już nie schodzi. Właściwą długość można w zasadzie ocenić tylko na podstawie zdjęcia całego rękawa, żeby zobaczyć, czy powyżej nie tworzą się jakieś straszne "obwarzanki" / oponki. Generalnie jednak pod kątem długości rękawów koszula są wybaczające, w przeciwieństwie do marynarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi