Jarek Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Cześć, czy do szarych ciemnych materiałowych spodni będzie pasować taka marynarka, czy jest zbyt nieformalna:http://www.bytom.com.pl/marynarki,marynarka-alexandria-177-k-3816-19813-pi czy taką marynarkę można spokojnie nosić letnią porą? Nie znam się zupełnie na marynarkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Moim zdaniem spokojnie. Butami i dodatkami możesz jeszcze podkreślić mniej formalny charakter. Chyba, że te spodnie są wybitnie formalne, z gładkiej wełny, bardziej grafitowe niż szare? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 No właśnie takie grafitowe i w kant, ale gładkie to nie bardzo, do tego ciemno-brązowe brogsy oksfordy mam, to by chyba pasowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 @Jarek, masz tylko jedne spodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 No nie, ale z jednymi akurat chciałbym ją spasować. Tzn. z tych bardziej eleganckich to niby tak, bo oprócz czarnych garniturowych tylko szare jeszcze...Ponadto służyła by mi z chino ciemno-fioletowymi i marsalą, mam też beżowych kilka par, ale chyba tu już nie będzie współgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 9 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2016 Nie mam żadnej marynarki (prócz czarnej od garnituru), a jakaś w szafie by się przydała... Ta wydaje mi się dość uniwersalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Marynarka z lewej jest skrajnie za krótka czy mieści się to w jakichś akceptowalnych normach? Po prawej rozmiar większa, chyba w ramionach źle leży i nie opłaca jej się przerabiać. Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Nie jest skrajnie krótka. A ja zastanawiam się nad tymi butami, jest to ciemna zieleń, w rzeczywiści pewnie nie tak ciemna jak na zdjęciu. Wiem, że będzie miło wyglądało z jeansami. Ale jakie spodnie jeszcze? jaki kolor chino ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Kewin, w rzeczywistości te buty są prawie czarne. Odradzam Ci ten kolor. Plus uważaj na tęgość, bo te są zrobione na dość wąskim kopycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 To w sumie dobrze, że wąskie kopyto. Ale skoro są prawie czarne, to podziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Szanowni koledzy, co sądzicie o takim dopasowaniu garnituru: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Górny guzik nie jest za wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Mnie zastanawiają dwie rzeczy - czy ramiona nie sa za szerokie oraz czy nie jest za mało wyslimowana marynarka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosiareks Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Moim zdaniem ramiona są za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 10 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2016 Jeśli guzik jest za wysoko, to w ogóle marynarka nieładnie się będzie układać. Przy czym nie jest to kwestia dopasowania -niestety, z tym nic nie zrobisz. Ramiona, fakt trochę za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanctim Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 A czy rękawy nie są odrobinę za długie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Są za długie. Ramiona za szerokie, taliować raczej nie trzeba. Guzik moim zdaniem nie jest absurdalne wysoko i to, że tak się układa nie zwalałbym na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Cóż to odrzucam raczej ten garnitur, z za szerokimi ramionami nic nie pocznę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Za waska i robi sie rozeta to raz a dwa, rekawy do wyprucia i ponownego osadzenia. Tak poza tym, moze byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madel Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Pomóżcie koledzy, bo moja znajomość mody i estetyki jest byt mała, abym sam sobie poradził. Chodzi mi o dobór kolorów pasek (od zegarka) - pasek (od spodni) - buty. Aby nieco przybliżyć mój styl - często noszę spodnie inne niż jeans, do tego marynarki, koszule, od czasu do czasu garnitur. Całe życie czarne buty, czarne paski (spodnie i zegarek). Wiem, że to nie jedyny kolor, słyszałem o zasadzie "no black before six". I zastanawiam się czy zmienić częśc swojej garderoby i otworzć się na brąz? Buty ok, kupię buty, pasek, ale mam problem z paskiem do zegarka. Dobrze, to nie majątek, zmienię na brązowy. Ale co w ystuacji, gdy mając jeden czasomierz (i nie planuję powiększać liczby) chciałbym chodzić raz na brązowo innym razem na czarno? Nie trwa to długo, ale zmieniać pasków przy zegarku nie będę. Bransoleta odpada. Owszem, widziałem w weekend jakiś hollywódzki film gdzie główny bohater miał brązowe buty i pasek do spoadni, a zegarek nosił z paskiem czarnym. Czy tak może być? Kolega z pracy całe życie czarne buty i pasek do spoadni a znów zegarek na brązowym Jak sobie poradzić z czymś takim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Nie chcesz zmieniać paska, nie chcesz bransolety, nie chcesz dwóch zegarków... trudna sprawa. O ile do zasady dopasowania paska przy zegarka do pozostałych elementów skórzanej garderoby należy podchodzić niekoniecznie bardzo ortodoksyjnie (w sensie że np. odcienie brązu nie muszą być idelanie takie same, albo pasek zegarka nie musi być zamszowy do zamszowych butów), to jednakże zestawienie czerni z brązem nie jest dobre, i trudno dla takiego podejścia wykazać aprobatę. Możliwe teoretycznie alternatywy: - zegarek na pasku w całkiem innym kolorze - np. bordo, granat - jako świadome zagranie stylistyczne - zegarek na pasku nato - możliwe są jednokolorowe albo różne zestawienia kolorów, fajnie wyglądają trójkolorowe pasy. To oczywiście teoria, w praktyce trzeba sprawdzić spójność z noszonymi zestawami (jeżeli generalnie casual/smart casual/sportowa elegancja - to nie powinno być problemu) oraz z samym zegarkiem, bo od niego też wiele zależy (kolor tarczy i koperty, sama budowa koperty, etc.). W każdym razie wyjście drugie odpada przy bardziej formalnych garniturach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madel Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Wiedziałem, że będzie trudno. To może inaczej - a co z pozostaniem w czerni? Mieszkam, że tak to określę "na prowincji". O ile słoma nam z butów nie wystaje, mężczyźni są schludnie ubrani to jednak może... 1 na 100 chodzi w tych nieszczęsnych brązowych butach... Może dać sobie spokój i tkwić w kanonie, który jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Brązowe buty należą do kanonu męskiej elegancji. Przy takich butach dopiero zaczyna się zabawa, bo istnieje mnogość odcieni, a czarny to czarny. Brązowe buty szczególnie pasują do ubrań, o których piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Ja bym postawił na granatowy pasek do zegarka. Pasuje do czarnego, brązowego itd, nie sądzę też, żeby był jakoś szczególnie kontrowersyjny i rzucający się w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 12 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2016 Wymiana paska to przecież moment(jak juz się nauczysz sprawnie to robić). Kup brązowy pasek i zmieniając jeśli zajdzie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi