JayJay Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Tylko cena dobra Sebastianie (chyba mogę na Ty, jak to na forum?), dziękuję za opinię i wiem, że nie jest to garnitur bespoke ale i za 1500zł nie dałbym rady nawet MTM zrobić, a na razie walczę dość mocno z budżetem i dodatkowo garnituru nie używam więcej, niż 20 razy w roku. Wg Twojej opinii - co można byłoby w nim poprawić, żeby był bardziej akceptowalny. Tak jak wspomniałem w pierwszym poście - rozmiar mniej niestety był już za mały, przynajmniej w przypadku spodni. Marynarka wydaje mi się zbyt szeroka w ramionach (nie do naprawienia, ew. nieopłacalne), można również delikatnie ją wytaliować. Nogawki do skrócenia na skos. Buty (o dziwo!) wg mnie bardzo ładne (jak na Bytom) ale klejone i można domyślać się wątpliwej jakości skóry. OK, przyjmuję. Myślałem o tej marynarce, jeśli chodzi o szerokość ale musiałem pójść na kompromis. Taliowanie - jaki to może być koszt - mniej więcej? W sprawie butów użytkownik rogas2000 tak naprawdę mnie ubiegł, na razie nie noszę ich na tyle często, by usprawiedliwić zakup dobrych oxfordów, a te wyglądały wg mnie dobrze. Muszą wytrzymać jakiś czas, póki nie zbiorę się do kupna czegoś lepszego. Jeśli chodzi o skracanie spodni - co rozumiesz, przez skracanie na skos, bo niestety nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Żukowski Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Jay Jay, znam rynek i wiem, że można pochodzić po sklepach i wybrać coś lepszego. Tylko trzeba na to czasu i wiedzy. Przeczytaj kilka wpisów o tym jak powinien leżeć garnitur a sam zobaczysz różnicę. I nie słuchaj sprzedawców oni sprzedają a nie daradzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 4 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Sebastianie (chyba mogę na Ty, jak to na forum?), dziękuję za opinię i wiem, że nie jest to garnitur bespoke ale i za 1500zł nie dałbym rady nawet MTM zrobić, a na razie walczę dość mocno z budżetem i dodatkowo garnituru nie używam więcej, niż 20 razy w roku. Wg Twojej opinii - co można byłoby w nim poprawić, żeby był bardziej akceptowalny. Tak jak wspomniałem w pierwszym poście - rozmiar mniej niestety był już za mały, przynajmniej w przypadku spodni. OK, przyjmuję. Myślałem o tej marynarce, jeśli chodzi o szerokość ale musiałem pójść na kompromis. Taliowanie - jaki to może być koszt - mniej więcej? W sprawie butów użytkownik rogas2000 tak naprawdę mnie ubiegł, na razie nie noszę ich na tyle często, by usprawiedliwić zakup dobrych oxfordów, a te wyglądały wg mnie dobrze. Muszą wytrzymać jakiś czas, póki nie zbiorę się do kupna czegoś lepszego. Jeśli chodzi o skracanie spodni - co rozumiesz, przez skracanie na skos, bo niestety nie rozumiem? Taliowanie w zależności od miasta, w granicach 50-80 zł. Skracanie spodni na ukos polega na tym, że przedni kant nogawki'jest wyżej' od tylnego o ok. 1,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JayJay Napisano 5 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2015 Zixart - dzięki. Sebastianie - wierzę, nie mówię nie. Teraz niestety garnitur już kupiony, następny będę starał się już szyć na miarę jeśli fundusze pozwolą, ale teraz może byłbyś skłonny doradzic jak można ten "poprawić"? Coś jeszcze poza tym, o czym Zixart wspomniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Żukowski Napisano 7 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2015 Jay Jay, przykro mi. Naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man with Harmonica Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Dzień dobry Panowie. Mam okazję kupna garnituru z Bytomia. Jest to granatowa, melanżowa super 120-stka, która urzekła mnie swoim kolorem, i miłym w dotyku materiałem. Przeceniona z 1200 na 800. Garnitur szyty na wymiary: 176/96/8x (mój wzrost to 183 cm, lecz garnitur w tym rozmiarze wydaje się leżeć jeszcze gorzej).Problematyczne jest tu dopasowanie do sylwetki. Czy warto poddać garnitur przeróbkom, za które dopłacę powiedzmy 100+ PLN ?(skrócenie długości spodni, ponowne wszycie rękawa w inny sposób, żeby się tak nie marszczył, zebranie trochę materiału z pleców/taliowanie?, jakieś sugestie? czy długość rękawów jest odpowiednia, czy mogłaby być minimalnie krótsza?)Czy waszym zdaniem próbować go tymi przeróbkami dopasować, czy zbyt dużo dzieli mnie od dobrego dopasowania, i lepiej sobie odpuścić, oraz szukać dalej lepiej dopasowanego RTW? Dodam, że to mój pierwszy zakup "poważnego garnituru" i nie spieszy mi się jakoś mocno z zakupem. (uprzedzam ewentualną sugestię - SS raczej wychodzi na razie poza mój budżet )Z góry dziękuję za wszystkie uwagi, i pozdrawiam całe grono forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Jak dla mnie daj sobie spokój - za dużo do poprawek. Za ewentualne poprawki zapłaciłbyś nie 100+, a grubo ponad tą kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Szukaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Najważniejsze jest ujęcie całej marynarki z przodu - szczególnie ramiona. Ostatnie zdjęcie jest zbyt nisko ucięte. Rękawy prawdopodobnie do skrócenia (jeśli o to pytasz) - mankiety koszuli powinny być lepiej dopasowane i wtedy będą (przy obecnej długości rękawów) się chować. Ale to jest mały problem. Ogólnie - takie okazje są dość częste - nie ma ciśnienia. Moja rada - spróbuj poszukać garnituru z mniejszymi wypełnieniami w ramionach i porównaj, jak oba leżą (tzn. nie jest pewne, że będzie lepiej, po prostu warto sprawdzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 8 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2015 Czy taki krój marynarki przejdzie w zestawie koordynowanym (+ biała koszula, szare spodnie, czarne buty)? Czy blazer koniecznie musi mieć nakładane kieszenie? Czy mógłbym wiedzieć co to za marynarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Siema Czy ten kardigan nie jest na mnie za mały ? Niby wszystko leży ok, lecz martwią mnie te rozchodzące się guziki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Wpierw pościeliłbym łóżko, a potem martwił się guzikami A co do kardiganu - większy będzie za duży, ten ciężko w 100% ocenić przez zdjęcie, bo nie widać jak bardzo górne guziki się rozchodzą - czy zapięcie ich ściąga tylko guziki czy też materiał?Jeżeli tylko guziki, to znaczy, że jest za ciasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Usiąść w nim w fotelu. Ocena będzie łatwiejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Czy mógłbym wiedzieć co to za marynarka? Albione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Dziękuję. Szukałem czegokolwiek w internecie, niestety nic nie znalazłem. Czy znasz może skład tej marynarki, cenę, jaki jest to model? Z chęcią bym ją przymierzył gdybym znał model i wiedział w których salonach jest dostępna (Albione chyba nie ma sklepu internetowego?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man with Harmonica Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze do mojego poprzedniego posta, wziąłem je sobie do serca i będę szukał dalej. Znalazłem podobny garnitur w katalogu Vistuli w kroju super slim fit, więc być może wkrótce wybiorę się do salonu. Rzeczywiście ciekawe, jakby leżały rękawy z mniejszymi wypełniaczami, może uda mi się znaleźć taki garnitur. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2015 Vickson, kardigan to nie marynarka - spróbuj go trochę rozciągnąć, powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Dzięki Panowie za odpowiedzi. Sweter idzie do zwrotu. Szkoda bo swetra z wełny jaka jeszcze nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Nie chcę mącić, ale moim zdaniem po dwóch - trzech założeniach swetra problem z guzikami ustąpiłby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Natomiast po praniu mógłby powrócić ze zdwojoną siłą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 A potem w trakcie noszenia znów zniknąć, i tak w kółko... Podjąłeś decyzję, zrobisz jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Tak, decyzja należy do Ciebie, ale nie wiem za co dziękujesz, bo nikt kategorycznie nie doradził Ci zwrotu. Za to było kilka głosów sugerujących pozostawienie go. Napiszę jeszcze raz, wyraźnie - moim zdaniem jest Ok, a po lekkim rozciągnięciu problem 'rozchodzących się guzikòw' powinien ustąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Dziękuję. Szukałem czegokolwiek w internecie, niestety nic nie znalazłem. Czy znasz może skład tej marynarki, cenę, jaki jest to model? Z chęcią bym ją przymierzył gdybym znał model i wiedział w których salonach jest dostępna (Albione chyba nie ma sklepu internetowego?). Marynarka jest 100% wełna super 130's. Sugerując się sklepem internetowym cena marynarki będzie wynosiła ok. 900 PLN . Sklepy stacjonarne: http://albione.eu/contacts_pl.html Link do marynarki w sklepie internetowym: http://shop.albione.ru/catalog/pidzhaki/temno-siniy-pidzhak/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Raz jeszcze dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 11 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2015 Koval. Myślę, że warto podziękować za odpowiedzi, niezależnie od ich treści. Przemyśle jeszcze sprawę zwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi