kreatywny Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 moim zdaniem marynarka w tej chwili jest warta ok 150zł jeśli chcieć ją sprzedać na allegro Cytuj
mbs Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Jaki to rozmiar? Za 150 zł wezmę. Cytuj
Gość Nereusz Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Za 150zł, to sprzedam ją i za rok, bo w zasadzie dalej będzie praktycznie nieużywana. Cytuj
jabbero Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Nereusz, widzę, że optymista z Ciebie . Myślę, że za rok leżakowania w szafie będzie mniej warta. Koledzy mają rację. Ja by nie dał za nią więcej niż stówę jako second-hand. Już pisałem, że ostatnio widziałem świetne marynarki w Massimo. 90% wełan + 10% kaszmir. Przecena z 1000 na 300 w rozmiarach i 50 i 52. 2 tyg temu było ich co najmniej kilka. http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... T%2BBLAZER Cytuj
White Haven Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Ja podobnie - używki na allegro z kaszmirem w składzie chodzą właśnie po ok 100 zeta. Cytuj
Gość Nereusz Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Dzięki Panowie za troskę. Cytuj
mosze Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Marynarka jest niezła jakościowo i jeśli Ci się ogólnie podoba, zaryzykowałbym z krawcem - sprawdzonym, ale niekoniecznie z forumowej (zarobkowej) pierwszej ligi. Sam pisałem o przeróbkach marynarek w ramionach - różnie to wychodzi, ale to nie znaczy, że na pewno źle. Poza tym, moje doświadczenia wyniosłem z budżetowego (jak na Warszawę) punktu poprawek krawieckich. Zawsze można pójśc i się zorientowac - co powie krawiec i ile zażąda. Cytuj
utrzymuje_mnie_żona Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 http://www.grenson.co.uk/en_gb/shop/fred-147 za 525 PLN. Panowie, do czego nosić powyższe buty? Akurat jest mój rozmiar w bardzo atrakcyjnej cenie (przecenione z 1000 zł). Zastanawiam się poważnie nad zakupem ale zanim wydam pieniądze wolałbym zasięgnąć opinii. Z czym? Z jeansami - to takie moje pierwsze skojarzenie? Marynarka do tego + koszula bez krawata? Dzięki Cytuj
mr.vintage Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 http://www.grenson.co.uk/en_gb/shop/fred-147 za 525 PLN. Panowie, do czego nosić powyższe buty? Akurat jest mój rozmiar w bardzo atrakcyjnej cenie (przecenione z 1000 zł). Zastanawiam się poważnie nad zakupem ale zanim wydam pieniądze wolałbym zasięgnąć opinii. Z czym? Z jeansami - to takie moje pierwsze skojarzenie? Marynarka do tego + koszula bez krawata? Dobre skojarzenie. PS. Nie widzę przeceny. Jest 205 funtów. Cytuj
utrzymuje_mnie_żona Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź. Przecenione są dostępne w Warszawie. Na tej stronie z linka jest regular price. A ogólnie wrażenia jak? Dobre te buty? Wiem, że miejsce może nie najlepsze do tego pytania ale skoro tutaj zacząłem to i tutaj skończę. Widziałem za 525 PLN dziś. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Dzięki za odpowiedź. Przecenione są dostępne w Warszawie. Na tej stronie z linka jest regular price. A ogólnie wrażenia jak? Dobre te buty? Wiem, że miejsce może nie najlepsze do tego pytania ale skoro tutaj zacząłem to i tutaj skończę. Widziałem za 525 PLN dziś. Moim zdaniem za tą cenę jak najbardziej warto. Grenson używa bardzo dobrych, grubych skór. Posłużą wiele lat. A gdzie widziałeś, bo będę w czwartek w Warszawie? Był również ten drugi kolor (tan)? Cytuj
utrzymuje_mnie_żona Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Sprawdzę Ci dzisiaj. Jakim rozmiarem jesteś zainteresowany, to również mogę zapytać. Galeria Mokotów. Sklep Needles, pomiędzy RTV AGD a Marks & Spencer. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 8,5 lub 9. Będę akurat w okolicy GM. Cytuj
Gość grzesiek Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Grensonów jest parę sztuk na krzyż, 2 razy trzewiku (jasnobrązowozółte-tan? - i czarne), jedne oxfordy z dziurozdobieniem i jedne brogsy - mój rozmiar niestety czarne. Sprzedawca mówi, że więcej raczej nie będzie, nie sprzedają się Jak dla mnie zbyt zdobione te trzewiki - lubię proste buty. I chyba skórzana podeszwa na zimę to słaby pomysł - trzeba by od razu zelować. Cytuj
Gość grzesiek Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Sucha, mroźna zima to u nas ewenement. Jest albo kilka miesięcy pluchy albo ślizgawka. Guma ma te zalety, że nawet jakbym godzinę stał w błocku (byle nie głębokim) to nic nie namięknie i jednak zapewnia minimum przyczepności na lodzie, ubitym śniegu. Dodatkowo pierwszy opad śniegu budzi w służbach miejskich potrzebę wysypania na ulice całego zapasu soli, oczywiście zimnego, żrącego błocka nikomu nie przyjdzie do głowy zgarnąć. Nie jeżdżę na co dzień samochodem, poruszam się głównie pieszo. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Ja tam osobiście nawet w najbardziej "przyczepnej" skórze ślizgam się w deszczowe dni (woda + piach + szlifowane, kamienne płyty w metrze nie zwiększają przyczepności). Śnieg to dar z niebios, bo zwiększa przyczepność, ale kiedy zostanie starty z lodu, to trzeba ostrożnie chodzić nawet w butach na gumowej podeszwie w "traktory". Gładka, skórzana podeszwa w takich sytuacjach to tak, jakby chodzić w ulewę ze złożoną parasolką - szpan, ale nie najlepszy dla zdrowia Z podobnego względu warto wybierać trzewiki z dodatkowym ociepleniem wewnątrz, co ciekawe sztyblety je mają bardzo często, ale bootsy już rzadziej. Cytuj
Breslauer Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 http://www.grenson.co.uk/en_gb/shop/fred-147 za 525 PLN. Panowie, do czego nosić powyższe buty? Akurat jest mój rozmiar w bardzo atrakcyjnej cenie (przecenione z 1000 zł). Zastanawiam się poważnie nad zakupem ale zanim wydam pieniądze wolałbym zasięgnąć opinii. Z czym? Z jeansami - to takie moje pierwsze skojarzenie? Marynarka do tego + koszula bez krawata? Dzięki Możesz na przykład tak Ta i wiele innych fotek tego Pana tutaj http://fuckyeahnickwooster.tumblr.com/ Cytuj
Byrk Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 czolem. posiadam granatowy, wpadajacy w czern garnitur. potrzebuje malej rady, jaki do tego (i bialej "koszulki") dobrac krawat (do urzedu stanu cywilnego, zawieram zwiazek malzenski). niby okolicznosc dosyc formalna, ale zastanawiam sie czy wybierajac jakis jednolity w odcieniach niebieskiego nie bedzie troszke za smutno i 'jednolicie' i czy nie powinienem troszke rozbic tego 'imidzu' krawatek czy to w kropki jakies czy w paski. dodam, ze sam akt nie wiaze sie pozniej z impreza wieczorowa. jakies rady? bede wdzieczny. Cytuj
Gość grzesiek Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Drogi kolego, olać krawat, Ty się lepiej zastanów nad meritum Może granatowy, w drobny złoty wzorek. Cytuj
Brzydalllo Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Czerwony w białe kropki, albo formalny szary: http://www.samhober.com/formal-wedding- ... silk-ties/ Cytuj
Koval Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Panowie, hola! A może zacznijmy od karnacji i koloru włosów? - to może mieć znaczenie... Cytuj
zaki Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Panowie, hola! A może zacznijmy od karnacji i koloru włosów? - to może mieć znaczenie... +++ Dokładnie. To jest kluczowe! Cytuj
Adam Granville Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Srebrzysty, gładki, jedwabny. Karnacja nie gra roli. Nie będziesz się wstydzić za swoje zdjęcia za 30 lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi