Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brzydka linia ramion, może tak być przy zaznaczonym tzw. kapturze (albo innych nierównościach ramion) i miękkiej konstrukcji marynarki. Mam podobny efekt w kilku marynarkach, ale raczej nie kupiłbym kolejnej z takim efektem.

PS. Być może to jest do skorygowania, ale nigdy nie ma pewności, że efekt będzie zgodny z oczekiwaniami.

Opublikowano

Marynarka jest od garnituru i generalnie mam taki problem, że zwykle spodnie rozmiaru 50 są zbyt ciasne w pasie, więc wydaje mi się że zmuszony jestem brać rozmiar 52 i ewentualnie przerabiać. Przesyłam zdjęcia całej sylwetki, mam nadzieje że będzie na nich więcej widać.

IMG_20191231_115730(1).jpg

IMG_20191231_115901(1).jpg

IMG_20191231_115744(1).jpg

Opublikowano

Sylwetka musi być z dystansu - jeśli zdjęcie jest z bliska, to nic się nie da ocenić.

Jednak podejście jest wg mnie błędne, spodnie powinny mieć rozsądny zapas na poszerzenie. Skonsultuj to z producentem oraz z krawcem, albo jeszcze lepiej - jeśli marynarka w rozmiarze 50 pasuje, to uzgodnij, że kupisz spodnie odpowiednio poszerzone. Roman robi przeróbki swoich rzeczy. Ew. dostaniesz info, że się nie da, bo nie ma zapasu.

Opublikowano

Jak masz problem z zapięciem to siedzenie i schylanie się nie będzie komfortowe. - wybierz 39, pod marynarką czy swetrem nie musi być idealnie dopasowana, tym bardzie, że to koszule z wieszaka.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hej,

zamówiłem sobie garnitur Lazio od Suit Supply i chciałbym Panów prosić o pomoc.

Mierzyłem rozmiar 48, ale był kompletnie za duzy. Na poniższych zdjęciach rozmiar 46 czyli S.

Generalnie spodnie leża idealnie, na mniejszy rozmiar brzuch już by nie pozwolił zapiać guzika :D z tego co widzę, to nogawki za dlugie. Krawiec to ogarnie żeby było prawidłowo?

A co do marynarki to tutaj bym prosił o pomoc. Czy to leży w porządku? Czy może powinienem jeszcze spróbować z rozmiarem 44? Rozjaśniłem zdjęcia było było coś widać

IMG_20200111_122618.jpg

IMG_20200111_122459.jpg

IMG_20200111_122506.jpg