Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Swetry MILER już w sprzedaży!

Wpis na blogu: http://milerszyje.pl/jak-rozpoznac-dobry-sweter.html

DSC_9248_1_1-1024x683.jpg

Swetry są wykonane w 100% z wełny merynosowej. Przędza była farbowana jeszcze przed rozpoczęciem procesu dziania, dzięki czemu na naszych swetrach jest dostrzegalny piękny, subtelny melanż. Zdecydowaliśmy się również na pewne zmiany w standardowym kroju: pogłębiliśmy serek, aby uniknąć efektu "duszenia się" węzła, dodaliśmy karczek zapobiegający rozciąganiu się ramion oraz skróciliśmy swetry na tyle, aby ładnie podzielić sylwetkę noszącego na pół i wyeksponować pasek :)

DSC_9267_1_1-1024x683.jpg

Mimo że serek jest pogłębiony, śwetnie wygląda nie tylko z krawatem, o czym możecie przekonać się poniżej:

Bez-ko%C5%82nierza-1024x342.jpg

Swetry są dostępne w cenie 399zł i przez 7 dni będą dostępne w promocji "2+1 gratis" - kupując dwa swetry trzeci jest dodawany jako gratis!

Zapraszamy do zakupów: http://shopmiler.com/pl/kategoria/swetry

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Eksponowanie paska i przy okazji komórki w kieszeni dżinsów... hmmm...

u pewnej części populacji, taka długość ujawni wylewającą się samarkę :) więc komórka to pikuś :)

lepsze jest często wrogiem dobrego... podzielenie sylwetki, lub optymalizacja użytego materiału :)

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Zdecydowaliśmy się również na pewne zmiany w standardowym kroju: pogłębiliśmy serek, aby uniknąć efektu "duszenia się" węzła, dodaliśmy karczek zapobiegający rozciąganiu się ramion oraz skróciliśmy swetry na tyle, aby ładnie podzielić sylwetkę noszącego na pół i wyeksponować pasek :)

najgorsze co mogło spotkać sweter to skrócenie go do paska....wygląda jakby się w praniu skurczył....już sobie wyobrażam, że musiałbym go poprawiać co 10 minut przy lekkim podniesieniu ręki czy zmianie pozycji z siedzącej na stojącą....słaaabo

Opublikowano

A mnie bardzo cieszy pomysł wyprodukowania krótkich swetrów. Właściwie przestałem nosić swetry (ciepła jesień i zima w tym pomaga), bo typowe swetry są dla mnie od 6 do kilkunastu cm za długie.

Niestety jak dla mnie "przedobrzono" dodatkowo powiększając wykrój pod szyją. Zgadzam się z opinią djmarkusa zamieszczoną 3 wpisy powyżej, że ten krótki sweter z "rozciągniętym" otworem pod szyją niestety wygląda jak nieprawidłowo prany używany sweter (z secondhandu?).

Ale krótki sweter z "normalnym" wykrojem pod szyją kupiłbym b. chętnie :-)

Może swetry MTM?

Pozdr,

wojvv

Opublikowano

Zgadzam się z opinią djmarkusa zamieszczoną 3 wpisy powyżej, że ten krótki sweter z "rozciągniętym" otworem pod szyją niestety wygląda jak nieprawidłowo prany używany sweter (z secondhandu?).

Ale krótki sweter z "normalnym" wykrojem pod szyją kupiłbym b. chętnie

To właśnie ten rozciągnięty V-neck jest normalny. Po to, by wyeksponować krawat.

Zobacz na przykład tu, jak głęboko wycięte swetry nosi Dan: http://articlesofstyle.com/36007/deepen-your-v-neck-sweater/

Opublikowano

O ile rozumiem krytykę braku informacji co do producenta tkanin, o tyle Panowie, czy mierzyliście ten sweter? Jeżeli nie, to całość opinii opiera się o zdjęcia jednego modela.

Opublikowano

Myślę, że sweter może wyglądać inaczej zależnie od sylwetki. Nie na każdym garnitur z katalogu SS, czy Vistuli leży dokładnie tak jak na modelach z kampanii reklamowej.

Opublikowano

O ile rozumiem krytykę braku informacji co do producenta tkanin, o tyle Panowie, czy mierzyliście ten sweter? Jeżeli nie, to całość opinii opiera się o zdjęcia jednego modela.

i właśnie na modelu powinien leżeć modelowo :)

Opublikowano

Mnie tylko jedno zastanawia i interesuje, co różni moje dwa swetry ze Springfield z wełny merynosowej za 1/8 ceny za sztukę z którymi nic się nie dzieje niepokojącego (mają dwa lata) a tymi od Millera? Pytam poważnie, bez złośliwości.

Wełna wełnie nierówna, no ale może jakieś argumenty na plus?

Co otrzymuję w zamian, namacalnie, bo jedyne co widzę, to pogłębiony serek.

• Oceniam pozytywnie 1