Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zeszłej zimy, przy atakach mrozu rzędu -20C, normalne ocieplenie można było o kant tyłka potłuc, dlatego polecam z futerkiem w środku, które oferuje Jamroziński:

Coś mi się kojarzą z rękawiczkami woźnicy.

Przy -20C będziesz modlił się o takie rękawice ;)

Opublikowano

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie myślałem, że rękawiczki mogą tak dobrze leżeć. Od jakiegoś czasu chciałem kupić takie właśnie rękawiczki samochodowe, nie ukrywam jednak, że nie tylko z myślą o prowadzeniu auta, ale też do codziennego noszenia w chłodne dni, gdy jednak grubsze rękawiczki nie są konieczne. W sklepach niestety nie ma nic poza czarnym i brązowym w śmiesznych cenach (129,90 zł w H&M np.). Pan Jamroziński zrobił mi takie cudeńka.

Opublikowano

(...)Pan Jamroziński zrobił mi takie cudeńka.(...)

No ładnie.

U p. Jamrozińskiego od piątku czeka już dla mnie odłożony kawałek wiśniowej skóry, a ja szukam w sieci inspiracji na rękawiczki samochodowe z kontrastowym obszyciem. I teraz będę kombinował, jak zrobić to samo, ale jednak nie kopiować bezczelnie... :-)

Opublikowano

(...)Pan Jamroziński zrobił mi takie cudeńka.(...)

No ładnie.

U p. Jamrozińskiego od piątku czeka już dla mnie odłożony kawałek wiśniowej skóry, a ja szukam w sieci inspiracji na rękawiczki samochodowe z kontrastowym obszyciem. I teraz będę kombinował, jak zrobić to samo, ale jednak nie kopiować bezczelnie... :-)

Zrób szwy na zewnątrz.
Opublikowano

Ja zastosowałem zapięcie od wewnęrznej strony nadgarstka.

Dzięki temu elementy zapięcia nie rysują zegarka.

ps.

Rękawiczki - Pan Cz. J.

Koszula - Emmanuel Berg P&C

Pasek do zegarka - bespoke by Filip (eye_lip)

Klamra do zegarka - bespoke z innego forum

przepraszam za źle odwzorowane kolory ale w biurze dysponowałem jedynie pseudoaparatem w telefonie

post-3767-13658923350898_thumb.jpg

Opublikowano

Czyżbyśmy wystawiali forumową reprezentację na Monte Carlo Historique ? ;)

Sportowego nie mam, ani na tyle starego, żeby wrzucać do forumowego tematu, ale klasykiem raczej można go nazywać, rękawiczki będą pasować. Myślę jeszcze, żeby zrobić drugie, w kolorze skóry. :D
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jakis czas temu odebralem swoja pare od Pana Cz.J i musze powiedziec, ze nie do konca jestem zadowolony z dopasowania. Tzn pogobnie jak Simon uwazam ze za ta cene jest niezle, ale nie idealne. W moim przypadku skrocilbym o kilka 2-3mm kciuk i palec wskazujacy oraz sporo zmniejszyl w nadgarstku - choc trzeba uczciwie przyznac, ze ten efekt uczucia niedopasowania glownie jest spowodowany tym, ze pozostale palce leza jak ulal i tym bardziej czuc kontrast tam gdzie jest nadmiar skory. W standardowych rekawiczkach, gdzie kazdy palec byl niedopasowany nie kulo to tak bardzo :)