cergi Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Ha! Też mam identyczne w kroju i wykorzystanej skórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 @Whitesnake: chyba na Pan Czesław uraczył tą samą skórą Przed rozciągnięciem była to gorzka czekolada, a w wyrobie po rozciągnięciu - wyszła mleczna Nie miałem pojęcia, że podczas szycia rękawiczek skóra podlega rozciąganiu. Była to dla mnie niezła niespodzianka . Zamówiłem też czarne i mam nadzieję, że nie wyjdą szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Nawet chyba nie "podczas", co przed Jak wybierałem skórę, to p.Czesław rozciągał ją i stąd zauważyłem różnicę przed i po Faktem jest, że nadal nie wiem, z jakiego zwierza została zdjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2015 Co jakiś czas warto rozciągac wzdłuż (tylko wzdłuż) rękawiczki aby nabrały pierwotnej formy. Tak około 20s wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSNY Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Miałem na sobie rękawiczki już kilka razy. Ogólnie, pomiary są dobre, ale wydaje mi się, że mały palec jest źle zmierzony. Palec jest cięty za krótko i skóra nie schodzi między palce. Jakie są opinie? Czy skóra powinna iść w dół aż do końca? Czerwona strzałka pokazuje, gdzie kończy palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Denior, wszystko pięknie tylko do czego one służą?Do jazdy samochodem, przy obecnych minusowych temperaturach są bardzo przydatne. Jesienią, kiedy były temperatury 5-10C* używalem ich jako rekawiczek "na codzień". Były też ze mną na gokartach dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 13 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2016 Pamiątka z Warszawy. Pierwsze bespoke 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Mam i ja! @ Denior - Miałeś rację, warto Nędznym aparatem trudno jest oddać kolor (konieczne było duże zbliżenie), ale udało się i to. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Ładne. Zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Lubię rękawiczk, zaczynam na nie sezon wcześniej niż 99% społeczeństwa i takoż kończę, a z drugiej strony dłoń nam bardzo szczupłą i o gotowe trudno, zatem ostatnio skorzystałem z możliwości, jakie daje pracownia Pana Czesława. Najpierw zamówiłem takie samochodowe: (chciałem pierwotnie granat, ale nie było takiej koziej skóry, szarość też mi pasowało, myślałem o przeszyciu czerwonym, to w kolorze "jeansowym" zaproponował Pan Czesław i jestem zadowolony z efektu) Tutaj w naturalnej scenerii... Dopiero co odebrałem drugie, na koniec sezonu zimowego (ocieplane wełną) Jak widać utrafiłem z tutejszą modą na zieleń. Trudno uchwycić ten kolor na zdjęciu, to taki trochę mech, w rzeczywistości ciemniejszy niż wyżej i jaśniejszy niż poniżej: Proces zamawiania dokładnie taki, jak tu opisano. Mówię, że szukam ciemnej zieleni, ale słyszę, że nie ma, tylko taka jasna na damskie. Trochę marudzę, to Pan Czesław cyk, wyciąga z z jakiejś torby "a jeszcze coś takiego zostało, ciemna oliwka". Pierwotnie planowałem gładkie, lico całkiem dobrze wyglądało, ale odwracam na drugą stronę a tam jeszcze fajniej, więc zmiana koncepcji i wyszły właśnie takie. Dopasowanie super. W kwietniu mają być nowe skóry, więc będzie większy wybór na kolejne zamówienie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Jaki koszt takich rękawiczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Ja za rękawiczki wykonane z brązowej licówki i zamszu (krój taki sam jak te zielono/niebieskie na zdjęciu) zapłaciłem we wrześniu 180zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Gwoli ścisłości to jest czarna licówka (fakt, cyfrówka chyba ciut przekłamuje) i zamsz . Kosztowały 180 zł, czyli ceny bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Wybacz w takim razie Myślałem, że miałeś taką dziwną kolorystyczną wizję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Proces zamawiania dokładnie taki, jak tu opisano. Mówię, że szukam ciemnej zieleni, ale słyszę, że nie ma, tylko taka jasna na damskie. Trochę marudzę, to Pan Czesław cyk, wyciąga z z jakiejś torby "a jeszcze coś takiego zostało, ciemna oliwka". Pierwotnie planowałem gładkie, lico całkiem dobrze wyglądało, ale odwracam na drugą stronę a tam jeszcze fajniej, więc zmiana koncepcji i wyszły właśnie takie... Tak, każda wizyta u Pana Czesława to wielka przygoda. Człowiek idzie z konkretnym pomysłem i dowiaduje się, że nic z tego bo skór brak... ale jeśli jest się wystarczająco dociekliwym, to zawsze (ja składałem 3 zamówienia) okazuje się, że 'coś tam się znajdzie' i finalnie wychodzi się z fajniejszymi rękawiczkami niż pierwotnie się planowało ...A przy tym Mistrz Jamroziński jest bardo pozytywnym człowiekiem - nie narzeka, że czynsz mu podnieśli czy, że Go w krzyżu łupie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 7 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2016 Wydaje sie, ze projekt rekawiczek dwustronnych jest dosc popularnym zamowieniem u Pana Czeslawa. Jakis czas temu odebralem swoje. Wpis i moja recenzja pojawila sie wczoraj na blogu. A tu efekt. Przed zrobieniem zdjec byly juz uzytkowane. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CherryMorello Napisano 9 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2016 Dziś odebrane. Starsza wersja zapięcia, która mnie się bardziej podoba. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JankoMuzykant Napisano 6 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2016 Pierwsze standardowe czarne rękawiczki na wełnie zamówione, apetyt na więcej...wymiary na 291 stronie w zeszycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MK Leathers Napisano 7 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 Od mistrza Jamrozińskiego odebrałem ostatnio swoje pierwsze szyte na miarę rękawiczki. Pomysł powstał razem z paskiem więc dobraliśmy skórę z podobną fakturą. To była moja pierwsza wizyta w pracowni i obawiam się że nie ostatnia 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2016 świetnie się prezentują, aż się cieszę że jest ciepło bo znowu bym coś musiał zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Piękne rękawiczki, ja na swoje muszę poczekać jeszcze tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 świetnie się prezentują, aż się cieszę że jest ciepło bo znowu bym coś musiał zamówić Na "driving gloves" sezon nie mija, a nawet dopiero się zaczyna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 29 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Dwa dni temu odebrałem swoje pierwsze rękawiczki wykonane przez Pana Czesława. Wykonane są w całości z brązowego zamszu. W planach mam już zamówienie kolejnych par 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalaSzwalnia Napisano 6 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2016 To i ja pochwalę się swoimi od Pana Jamrozińskiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 2 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2016 A mi pan Czesław przysłał z ranka takiego ems-a 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi