lubo69 Napisano 15 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2019 Trzymam kciuki za nowy nabytek I wice wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 23 godziny temu, lubo69 napisał: To być może kontrowersyjna opinia i zapewne znajdzie się co najmniej kilkanaście argumentów przeciw, ale _dla mnie_ spośród trzech popularnych marek ze zbliżonej półki (Rolex, IWC i Omega) najlepszy stosunek jakości do ceny prezentuje ta ostatnia. Co się składa na jakość zegarka klasy premium? I jak ją oceniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 Nie znam kompleksowej odpowiedzi na to pytanie, więc odniosę się tylko do tego, o czym pisałem wcześniej.W mojej ocenie warto zapłacić za kaliber in-house, „produkcji producenta”, a nie popularny mechanizm ETA. Powinien on też gwarantować większą dokładność chodu. Dla mnie zegarek powinien jednak służyć do mierzenia czasu i jeśli po tygodniu spieszy się lub późni o minutę, to coś jest nie tak. Nie kupuję często przytaczanej argumentacji „chcesz mieć dokładny zegarek, kup kwarca”. Bardzo dobrą jakość wykonania oferują chyba wszystkie marki z półki 20-40K, ale idealną (nigdy nawet najmniejszych niedociągnięć) raczej dopiero Patki i wyżej.Omega oferuje znakomity mechanizm (praktycznie) in-house, dokładność na poziomie niemal zegarka kwarcowego, 5 lat gwarancji, uniwersalną estetykę i bdb jakość za niewiele poniżej 20K (po rabacie, ale standardowym). Rolex i IWC nie mają takiej oferty - Rolki nie kosztują raczej 20K, a IWC te które kosztują, nie spełniają powyższych kryteriów. A znanej z każdego forum argumentacji „dołóż 10%” też nie kupuję.Reszta w wątku „zegarki a ekonomia” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. eye_lip Napisano 16 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2019 Wracając do meritum wątku, trochę sportowy, trochę elegancki - fajne połączenie, zawierające wszystkie elementy ikonicznej stylistyki marki. 7 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 Combat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatLove Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 W dniu 15.02.2019 o 20:24, lubo69 napisał: Za 6 dni będę w muzeum Omegi w Biel/Bienne, a rąbek mam nadzieję już na nadgarstku. Girard Perregaux? Były takie zegarki GP z Mickey Mouse... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 A to nawet nie wiedziałem. Nie, gdybym kupował GP to raczej bez Mickey Mouse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2019 16 minut temu, lubo69 napisał: A to nawet nie wiedziałem. Nie, gdybym kupował GP to raczej bez Mickey Mouse z miki też raczej bym nie kupił, ale speedy ze snoopym już tak a dzisio taki brudas 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. skatej Napisano 18 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2019 Pszczoła 😎 11 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanin Napisano 19 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2019 Wczoraj (ale i dziś) na czarno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2019 Powrót do nurka 4 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 Nowy nabytek 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 U mnie też nowość: 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 Piękny 😍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LONG STORY SHORT Napisano 21 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2019 4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 22 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2019 W dniu 12.02.2019 o 20:20, Tanatos70 napisał: Przedwczoraj wspomniałem, że moja "stara" OMEGA ma już prawie 20 lat. Dostałem ją na 30-te urodziny. Taki pomysł powstał, aby dołożyć jej godne towarzystwo z okazji.... no cholera, nic mi nie przychodzi do głowy, więc niech będzie z okazji "dziesięciotysięcznego" lajka na forum . Słowo się rzekło 😉: 7 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 22 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2019 Zasadniczo przedwczoraj. 6 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2019 W duchu Tanatosa.. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 23 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2019 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coven Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 @Jash Świetny ORIS, można prosić o model? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abnegat Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 Godzinę temu, Coven napisał: @Jash Świetny ORIS, można prosić o model? 😉 @Coven O ile pamięć i oko mnie nie myli - Oris Divers Sixty-Five Movember Edition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jash Napisano 24 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 Dokładnie taki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Napisano 24 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2019 Nareszcie jestem w stanie odczytać, którego dzisiaj mamy. Przez inne swoje zegarki zacząłem narzekać na zwyrodnienie stawu barkowego i odcinka szyjnego kręgosłupa. Z innych plusów- po dwóch dobach nie ma odstępstwa od referencyjnego "komórkowego" czasu nawet o sekundę. Nie jest jednak do końca tak idealnie, bo zmiana daty następuje jakieś 4-5 min. po północy, ale nie wiem czy to źle . Poza tym użytkuje się całkiem przyjemnie i ...zwyczajnie : 11 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. lubo69 Napisano 25 Luty 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 Płaszczyk z płaszczki: 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 25 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2019 16 godzin temu, Tanatos70 napisał: Nareszcie jestem w stanie odczytać, którego dzisiaj mamy. Przez inne swoje zegarki zacząłem narzekać na zwyrodnienie stawu barkowego i odcinka szyjnego kręgosłupa. Z innych plusów- po dwóch dobach nie ma odstępstwa od referencyjnego "komórkowego" czasu nawet o sekundę. Nie jest jednak do końca tak idealnie, bo zmiana daty następuje jakieś 4-5 min. po północy, ale nie wiem czy to źle . Poza tym użytkuje się całkiem przyjemnie i ...zwyczajnie : Jak cenowo się zamknął? Cały czas walczę ze sobą, w którym kierunku iść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi