kormox Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 W dniu 10.03.2019 o 13:26, Tanatos70 napisał: Ten Orient to bez wątpienia zegarek odzwierciedlający najlepszy stosunek takich czynników jak cena,prezencja i jakość wśród czasomierzy z całej mojej mini-kolekcji: @Tanatos70 który to jest konkretnie model? Cytuj
adamW Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 @kormox https://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-star-sel05001s0 Orient Classic. 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2019 7 godzin temu, kormox napisał: @Tanatos70 który to jest konkretnie model? 6 godzin temu, adamW napisał: @kormox https://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-star-sel05001s0 Orient Classic. Tak, wygląda że to ten model. 1 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 3 godziny temu, lubo69 napisał: Było? Było... I jak się sprawuje w sensie mechanicznym ?. Rozważam kolejny zakup (50- tka za rok) i zbieram różne za i przeciw . Cytuj
Koval Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Ehhhh Łukaszu, żebyś Ty jeszcze zdjęcia ładne robił... ...Jest moc! 1 Cytuj
lubo69 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Bardziej wiarygodna byłaby opinia po powiedzmy 30 latach użytkowania...Znany łódzki zegarmistrz posiadający „papiery” na serwis tego mechanizmu piał nad nim z zachwytu.Na razie, odpukać, złego słowa nie mogę powiedzieć. Rezerwy chodu nie przetestowałem, bo chodzi cały czas. Dokładność +2, według aplikacji (skan karty dołączonej do zegarka) średnio +1, ale od kiedy moja poprzednia Omega zmieniła właściciela wiem, że dużo zależy od niego właśnie: Aqua Terra u mnie miała ok. -3, a teraz ten sam zegarek na innej ręce robi 0. W każdym razie póki widełki wynoszą poniżej 5 sekund, nie robię z tego zagadnienia - czy duży fiat pali 9 czy 12 nie ma znaczenia, ważne że kolor yellow bahama:-)Nie wiem jakie znaczenie ma dla Ciebie symbolika: jeśli na 7x7 kupiłeś Rolka, to na okrągłe półwiecze wypadałoby Patka;-) Jeśli natomiast chcesz fajny zegarek;-) to bierz śmiało, zwłaszcza że model ma już chyba ponad 3 lata i zapewne nie zdrożeje (no i na księżycu nie był w 1969, a Speedy właśnie zdrożał:-/). 1 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jash Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 7 3 Cytuj
Krzysiek_W Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ależ on jest nudny 6 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zegarek w cenie obiadu w restauracji... ale mnie się podoba 12 6 Cytuj
Koval Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Paweł - powoli, powoli, ale w dobrą stronę! Jeśli dobrze liczę, to już trzeci? Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Waldku, co znaczy „w dobrą stronę”? Mam kilka zegarków, więcej niż trzy, aczkolwiek ich sumaryczna wartość jest pewnie niższa niż wartość dowolnego zegarka z tego wątku. Mimo to podobają mi się i noszę wszystkie z dużą przyjemnością 3 Cytuj
lubo69 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zegarek w cenie obiadu w restauracji... ale mnie się podoba Kurza twarz, taki sam bezel jak w moim Globemasterze; nieźle przepłaciłem:-/ 2 Cytuj
Koval Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Pawle, Jeśli dobrze pamiętam, to przez długi czas miałeś tylko jeden (Invicta?) i nie czułeś potrzeby powiększania stanu posiadania w tej kategorii. Jako 'zegarkolub' cieszę się, że jednak poszerzasz 'kolekcję'; a wartość zegarka - jak sam widzisz po ilości '+' pod Twoimi zdjęciami w tym wątku - nie jest dla większości z nas najistotniejsza. (Co napisawszy, liczę jednak, że kiedyś zaskoczysz nas zdjęciem jakiegoś mechanicznego czasomierza z zacnej 'manufaktury' ) 1 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Waldku, miałem kilka zegarków po prostu nie wszystko wklejam na forum Może na któreś okrągłe urodziny kupię sobie jakiś bardziej renomowany czasomierz, ale to jeszcze parę lat Oglądałem w sklepach sporo modeli polecanych Seiko, Orientów itp. i cóż, może nie mam gustu ale po prostu mi się na żywo nie podobają... Vintage rosyjskie zegarki pokazywane czesto w tym wątku również. Zegarki mechaniczne które mi się spodobały kosztują pieniądze, których wydatku nie jestem w stanie sobie racjonalnie uzasadnić... Dlatego póki co tylko oglądam je z podziwem na zdjęciach kolegów np. @lubo69 czy @Tanatos70 1 3 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zajac Poziomka Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2019 9 2 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tanatos70 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Chciałbym być w takiej formie, jak ten "staruszek" (nie myślę o kocie) : 6 6 Cytuj
skatej Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2019 007, nato Bond, plaża, niestabilny politycznie kraj, przypadek? ?? 4 4 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mayor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Timex Marlin .Model ,którym Timex zaliczył Home Run a nawet Grand Slam HR na rynku amerykańskim.Przez pół roku cała bieżąca produkcja wyprzedawała się na pniu. Timex zrobił coś zupełnie nieoczekiwanego - zegarek mechaniczny Marlin, nakręcany ręcznie, w kopercie ze stali nierdzewnej ,inspirowany stylem vintage, który kosztuje $199 pierwszy mechaniczny zegarek Timex od 1982 roku . Zegarek jest reedycją oryginalnego Marlina produkowanego w latach 60-tych , nowa wersja zegarka wygląda identycznie jak jego poprzednik. Nadal ma 34 mm średnicy i 10 mm grubości . Zachowanie oryginalnych wymiarów sprawia, że nowy Marlin jest dość mały jak na nowoczesny zegarek, ale nosi się świetnie i wygląda jak vintage z połowy ubiegłego stulecia 8 4 Cytuj
Tanatos70 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2019 11 godzin temu, mayor napisał: Timex Marlin .Model ,którym Timex zaliczył Home Run a nawet Grand Slam HR na rynku amerykańskim. Dizajn tarczy bardzo podobny do mojego Atlantica Worldmastera (dwa posty wyżej) z lat 70- ych. Przez większy "minimalizm"" nawet chyba fajniejszy w tym Timexie 1 Cytuj
adamW Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Hamilton Khaki X Haveston 1 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi